自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

不如問 xx城攞個代理電話,直接同代理講,睇吓佢地幫唔幫到手,因為玩具爛咗少咁啲野都係退返比代理,可能佢地有 spare parts 呢

男爵府

無單無據, 人哋有CS解答吓問題, 都已經係好好嘅售後服務。又唔好意思問返家長邊個送, 咁不如睇開D, 算啦! 20份禮物裡都係玩少一份啫, 有19份禮物咁多, 都有排玩。

珍珠宮

畀面勳章

引用:話說小兒前日前開生日會...收到約20份禮物.

原帖由 c4ceci 於 12-10-24 發表
話說小兒前日前開生日會...收到約20份禮物.....返到家中好開心....拆禮物....

最愛的一份就是用"玩具XX城" ...
不如直接打比玩具代理啦。
老實講,反斗成咁做好正確好正常喎。
如果冇單據人人拿住件野離換都好唔正常。
加上買嗰陣先係最大責任check件貨喎

見你一獲打你一獲

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

人地有POLICY都無法~

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

受害者

別墅

呻完就算啦~
反正小朋友都過左個HAPPY 既BDAY!

男爵府

回覆:唔想係受害者一定要看...分享"玩具XX城"的回覆...

大宅

回覆:唔想係受害者一定要看...分享"玩具XX城"的回覆...

其實呢個世界,有好多樓主呢類人,包括外國人,我做左十幾年售貨員,真係見唔少,佢地成日覺得顧客永遠是對的。真攞命。

伯爵府

睇標題我都以為好大件事~~~你唔好唔開心啦,爛左少少都可以繼續玩 ga

男爵府

試過 Lego 機械人唔見左一part. 份玩具都係~$100, 又無理由買多次。但小朋友好唔開心,所以試吓send email 問吓有冇得補購。好快有回覆問清楚, 然後係荷蘭DHL速遞過嚟,一毫子都冇收,Lego服務真係一流。樓主可以試問吓。可能有機會補番。

男爵府

熱血勳章

引用:我之前都係玩具xx城買過一件玩具,返屋企後

原帖由 pollychowpc 於 12-10-24 發表
我之前都係玩具xx城買過一件玩具,返屋企後發現有少少問題,但張單唔見咗,打去買個間分店問,佢話冇單冇得 ...
我之前都試過係玩具反斗城買咗件玩具,點知發覺件貨有問題,一星期後帶埋張單去分店換,分店職員又即刻換件新貨比我喎!
我又覺得服務OK~

男爵府

熱血勳章

引用:其實又好難問番朋友係邊個送、係邊度買+話

原帖由 bearclub 於 12-10-24 發表
其實又好難問番朋友係邊個送、係邊度買 話唔定真係人地送比佢、佢再送俾你,又或者係贈品之類,咁 ...
又幾尷尬喎

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:反X+城無問題啵.....+真係無單無得換~~~+我

原帖由 jolo 於 12-10-24 發表
反X 城無問題啵..... 真係無單無得換~~~

我次次係反X城買禮物, 都貼番張單係PACKING 面.... 佢地可 ...
咁好

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

哈哈hahaha 發表於 12-10-24 17:59
其實呢個世界,有好多樓主呢類人,包括外國人,我做左十幾年售貨員,真係見唔少,佢地成日覺得顧客永遠是對 ...

我覺得香港d售貨員好勁架,起碼EQ要夠高,呢樣已經唔易啦,有時去買野或者響BK呢度見到有d post投訴商店,心諗當時個sales咁都忍受到又唔可以發脾四,好佩服,比我一早谷爆。

男爵府

間間公司換貨都要單架啦,你買個電話都印住iphone/samsung個logo, 唔通你無單佢哋又會幫你換咩... common sense

翡翠宮

引用:可能送禮者問題,+因多年前試過收到盒食過既

原帖由 newcook 於 12-10-24 發表
可能送禮者問題, 因多年前試過收到盒食過既朱古力~

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

別墅

引用:Quote:c4ceci+發表於+12-10-24+13:07+你地

原帖由 cloudwingwing 於 12-10-24 發表
既然你都明白禮物是家長的心意
你亦可趁機教導小朋友
玩具唔完整都可以玩, 比起其他冇玩具玩的小朋友幸福好 ...
同意。

大宅

回覆:gion 的帖子

我會鬧完之後自己辭職

複式洋房

哈哈hahaha 發表於 12-10-24 17:59
其實呢個世界,有好多樓主呢類人,包括外國人,我做左十幾年售貨員,真係見唔少,佢地成日覺得顧客永遠是對 ...
多得劉華個廣告囉

大宅

呢位媽媽唔好再咁執着於呢件咁細微嘅小事上,別人買份禮物俾囝囝,係表達一份心意,玩具只是一件死物,無需要為此而唔開心,重要嘅係你陪伴囝囝,一齊享受玩呢件玩具嘅開心時光,我地以前成長年代都係一件見得人嘅玩具都無,有盒棋玩下已經好滿足架啦,所以唔駛咁介意嘅。

首頁

尾頁

跳至