興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想請問 iPad 可唔可以裝呀!

大宅

引用:想請問+iPad+可唔可以裝呀!

原帖由 草姑622 於 12-11-05 發表
想請問 iPad 可唔可以裝呀!
得嫁,一樣做法,跟住step by step就得嫁喇!

男爵府

回覆 RochiMaMa 的帖子

等我試試先唔該晒~~

大宅

回覆:將2013年公眾假期輕鬆加入電子行事曆

我SII手機系点set架?系咪要系电腦内先set好再同手機同步至得架???

禁止訪問

大宅

iOS 用戶更可從行動裝置中,直接訂閱「香港公眾假期」 iCal 日曆(注意:或會被徵收額外數據用量收費)。訂閱步驟如下:

1. 在主螢幕畫面點選「設定」
2. 選取「郵件、聯絡資訊、行事曆」
3. 選取「新增帳號」
4. 選取「其他」,再選「新增已訂閱的行事曆」
5. 在「伺服器」欄位中輸入下列你所選擇的連結,然後點選「下一步」
(繁體中文)www.1823.gov.hk/common/ical/tc.ics
(簡體中文)www.1823.gov.hk/common/ical/sc.ics
(英文)www.1823.gov.hk/common/ical/en.ics

6. 點選「儲存」後,你已成功訂閱本日曆!

我入左去"1"畫面,但係搵唔到"2"

我係電腦到部攪到,但係係電話到就攪唔到

大宅

珍珠宮

s3點裝

珍珠宮

2018復活節勳章

thx!!

大宅

引用:iOS+用戶更可從行動裝置中,直接訂閱「香港

原帖由 peipei_bb 於 12-11-19 發表
iOS 用戶更可從行動裝置中,直接訂閱「香港公眾假期」 iCal 日曆(注意:或會被徵收額外數據用量收費)。訂 ...
Step 2 係setting裏面的。

大宅

我個版面去到 "RIVACY",跟住就冇你下面個截 你部係 IPHONE ?? 我係 NOTE 2

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔該晒,剛裝好了

大宅

引用:++我個版面去到+\"PRIVACY\",跟住就冇你下面

原帖由 peipei_bb 於 12-11-19 發表
我個版面去到 "RIVACY",跟住就冇你下面個截 你部係 IPHONE ?? 我係 NOTE 2 ...
係呀,我用iphone的。samsung我唔識呀!

男爵府

畀面勳章

RochiMaMa 發表於 12-10-24 15:47
將2013年公眾假期超簡單加入電子行事曆

估唔到政府有個咁方便嘅方法!

今日裝咗, 但係唔知點解, 佢12月個聖誕節假期會show咗喺2012年12月到, 反而2013年冇咗~
大家有冇呢個問題?

大宅

引用:Quote:RochiMaMa+發表於+12-10-24+15:47+將

原帖由 floraykw 於 12-11-29 發表
今日裝咗, 但係唔知點解, 佢12月個聖誕節假期會show咗喺2012年12月到, 反而2013年冇咗~
大家有冇呢個問題? ...
我無問題,13年12月出到呀!

禁止訪問

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

大宅

Government so thoughtful

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

成功

首頁

尾頁

跳至