夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

DEL

子爵府

回覆:大家可唔可以比d意見我?

佢49啦喎,仲吊兒郎當?好明顯佢係唔想結婚。如果你係好想結婚,你要斬倉啦!

男爵府

女人青春有限 如果肯定無將來 長痛不如短痛

男爵府

The answer is very obvious.....he has no plan to get marry with anyone. He loves himself more than anyone.

水晶宮

引用:我今年32,與男友拍拖剛剛踏入3周年,最

原帖由 cheechi 於 12-10-24 發表

我今年32,與男友拍拖剛剛踏入3周年,最近開始在想結婚的問 ...
你都話佢收入唔穩定,佢真係可以負擔起照顧多一個小朋友嗎? 而且,只係你一廂情願想婚後生bb。或者佢覺得自己現在已經年紀老,都唔打算生bb。亦唔想增加自己負擔,影響現在生活質素。仲有佢性格咁吊兒郎當,根本唔適合做父親。其實結婚唔一定生bb ,生bb係兩個人既事,絕對唔可以單方面。不過,如果你真係要受唔到佢既性格,同你既人生觀,步伐唔一樣。我諗你都係趁仲年青,揾過另一個。對於一個49歲既,想改變佢,絕對係好難既事。因為都會比較固執,亦唔想改變或被改變。但女人就往往喜歡去改變別人。

天空之城, 快樂之地

瑪瑙宮

若您係我囡, 我就唔想您嫁呢個人.

男爵府

我寧願一輩子單身,也不要和這種男人結婚。
女人要自重自愛,但現實告訴我們,自愛的女人無人愛,只有好好的愛自己 。女人不壞男人不愛。

大宅

la

禁止訪問

回覆:cheechi 的帖子

大宅

似乎你同佢冇共同價值觀同目標,而且對將來冇共識,你想結婚生仔但係唔想配偶高齡,佢嫌自己花太多時間陪你搵少左錢,睇黎你咁急要嫁,佢未必係你適當對象。

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實結婚同生小朋友都好需要兩個人有共識,唔係單方面諗。
你男友都49, 佢中唔中意小朋友架? 可能佢已經過左想有下一代既諗法。
我感覺到你係好中意呢個男人,想同佢走下去,我覺得你不防對佢明言自己心思,
再要佢表態, 亦可能佢都有謀些原因唔敢作出承諾。

離開定走下去好睇你自己重視d 咩。

別墅

回覆:cheechi 的帖子

我同你情況一樣,只係同佢拍拖內過你,男朋友36歲。
我男友最近已同我講佢唔想結婚...我都諗緊應該點。傾完呢件事后佢對我冷淡咗,佢都話冇解決方法,佢又唔係想分手。
我係好愛佢,覺得佢好好. 但係佢近期真係對我差咗,唔知佢想點。我自己都唔知點好。如果愛佢,冇理由為咗唔結婚而分手。但每一次見到佢,我就會諗起佢唔想娶我

唔通真係希望有一日佢會好似鄭伊健咁突然想結婚?

cheechi    發表於 12-10-25 09:58

子爵府

好明顯佢唔想結婚,如果你目標清晰想生仔,真係早走早著,無謂勉強

大宅

看妳提供既資料,只係妳單方面想生BB,妳男友好似冇呢個打算。就算妳同佢結到婚,佢收入唔穩定...點養BB?以佢年齡...BB未夠10歲,佢已經60喇喎。生BB係咪妳必需經歷既事?如果係...對象應該唔係現在男友囉。建議妳諗清楚對象先好生BB...

複式洋房

回覆:Superman-GF 的帖子

算吧了,哂自己時間

大宅

人生目標同價值觀唔同、睇嚟佢酷愛自由不願結婚,兼生小朋友嘅想法似係你單方面的意願...看來同呢個人繼續落去唔會實現到你想要的家庭關係。

另外,沒有共識就真係唔好生小朋友。佢又冇穩定收入同唔似預備好做爸爸 (甚至49歲...可能已經過左想生小朋友,亦未必第日有心力凑 - 成60歲人先追住個仔教佢騎單車都勁辛苦啦),第日對你同小朋友都唔公平同辛苦。

所以如果你希望得到嘅係婚姻生活同自己的小朋友,呢個人未必係合適嘅對象。

大宅

畀面勳章

大家可唔可以比d意見我?

我覺得一係就分開,趁仲未人老朱黃快快出去揾過第二個;一係就同佢拍一輩子拖,唔好諗其他嘢。

子爵府

我只能說,你依個時候,已經好明確地想要個老公,唔係再想要男朋友,而你又知道你現在既男朋友根本無做老公既條件,所以可以say

伯爵府

畀面勳章

回覆:pixelskin 的帖子

你簡直一語中的,我依家係想要老公,同啱啱識男友時的諗法巳經唔同左

伯爵府

畀面勳章

回覆:Nancy20090615 的帖子

多謝你提醒我,我之前無諗過父母想法

首頁

尾頁

跳至