在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

自從冇做野後,已經冇再俾家用阿媽
但計過bb出世後支出多左
又得老公一個搵
阿媽成60歲人都仲要工作
有時番去外家見到佢都有點心up
但自己真係無能為力,就算有做野時我人工都唔多.....(那時有俾2500)
好彩我阿媽諒解

想問你地仲有俾家用父母的ftm 老公係咪搵好多呢?

bksbb  i still give more than $30000 a year to my parents...  發表於 12-10-25 17:16

珍珠宮

回覆:ftm你地仲有冇每月俾家用父母

無,我啲哥哥供養

大宅

回覆:ftm你地仲有冇每月俾家用父母?

有,照比咁多

PandaWhite  same here  發表於 13-1-31 14:59

大宅

Oli_1109 發表於 12-10-25 16:31
有,照比咁多

你c6搵好多?

bksbb  no ah, but treating parents good is nothing to do with my work...  發表於 12-10-25 17:17

珍珠宮

有, 以前搵得少D就比少D, 而家搵得多D就比返多D~
雖然佢成日話呢個係佢既責任, 但我知道唔係必然, 所以好感激佢既體諒同幫忙~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

我同你差唔多 做野時比2000 FTM 後冇再比了 哥哥又走了 只得我一個女 打算小朋友返學做野再比

大宅

我同你差唔多 做野時比2000 FTM 後冇再比了 哥哥又走了 只得我一個女 打算小朋友返學做野再比

大宅

大宅

小寶貝兒 發表於 12-10-25 16:42
有, 以前搵得少D就比少D, 而家搵得多D就比返多D~
雖然佢成日話呢個係佢既責任, 但我知道唔係必然, 所以好 ...
你c6對你家人很好呢

bksbb  me, so of course my husband has to treat them well la...  發表於 12-10-25 17:23
bksbb  of course must la, if my husband didnt take me from my parents, my parents will still get money from  發表於 12-10-25 17:22

男爵府

現在每月俾$2000阿媽!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

冇... 到大時大節, 我會transfer 少少錢俾佢.

大宅

回覆:zuccasiu 的帖子

唔係,不過供養父母應份,唯有慳自己

侯爵府

好媽媽勳章

引用:自從冇做野後,已經冇再俾家用阿媽但計過bb

原帖由 zuccasiu 於 12-10-25 發表
自從冇做野後,已經冇再俾家用阿媽
但計過bb出世後支出多左
又得老公一個搵
我係ftm,我没有给媽媽家用,但我把我銀行户口加了她名,並告訴媽媽這是我的所有,要“睇住使”!而我老公給了我媽媽一張自動增值八達通和附屬咭,隨便她怎用錢!

大宅

回覆:ftm你地仲有冇每月俾家用父母

俾以前俾多一倍,媽媽要退休了,所以一定要俾,好彩既系,系老公自己提出

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

有..由做女到依家..月月都有比..

不過每個月我比完我媽..
佢又要還錢比我...(幫佢同我哥清左卡數都買樓首期)
所以我都唔知到底我重有冇比家用我媽呢..
完全係左手比佢右手接番...佢重要比番多D我..

珍珠宮

zuccasiu 發表於 12-10-25 17:01
你c6對你家人很好呢
我老公係果D好傳統既大男人, 覺得身為一家之主, 就有責任照顧屋企, 唔單止照顧自己父母, 都要照顧埋我父母, 我都好感激6299教得老公咁好, 雖然以前有時會對佢地有D怨言
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

別墅

無呀!
http://images.snapfish.com[img align=right]http://images.snapfish.com/33%3A9672723232%7Ffp45%3Dot%3E2333%3D54%3A%3D%3C99%3DXROQDF%3E232354%3B8%3A5973ot1lsi[/img]

大宅

小寶貝兒 發表於 12-10-25 20:18
我老公係果D好傳統既大男人, 覺得身為一家之主, 就有責任照顧屋企, 唔單止照顧自己父母, 都要照顧埋我父母, ...

咁你真係冇選錯男人了
好幸福
一個人養咁多個人唔容易

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我自己比架!冇同老公講好彩我好慳唔大使,有d私己$

首頁

尾頁

跳至