2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

好彩送大囡返學時已經cover左!!如果無bb我唔怕,但現在肚裡有個, 想知對bb 有無影響的,如果迷信有d咩要做?洗唔洗落去插注香的???
mouth:

男爵府

早几個月去99家, 老公話有人跳X, 係座樓正門前D, 上去時我以為已經OVER咗, 老公話原來未, 但COVER咗, 好彩我見唔到.

走嗰時我地就用後門走!

我又冇做D乜喎, 呢D真係唔識

大宅

回覆:頂!今朝隔離座有空中飛人呀!!

咩都唔洗理,問心無愧,冇野好怕

男爵府

引用:好彩送大囡返學時已經cover左!!如果無bb我

原帖由 gurgur 於 12-10-26 發表
好彩送大囡返學時已經cover左!!如果無bb我唔怕,但現在肚裡有個, 想知對bb 有無影響的,如果迷信有d咩要做? ...
不用的。沒宗教信仰的在心裡祝死者早日安息就可以了。

男爵府

好媽媽勳章

引用:咩都唔洗理,問心無愧,冇野好怕 +

原帖由 catcatcho 於 12-10-26 發表
咩都唔洗理,問心無愧,冇野好怕
咁又係

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回

不如買d 碌柚葉洗洗啦

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+gurgur+於+12-10-26+發表好彩

原帖由 RockMusicLover 於 12-10-26 發表
不用的。沒宗教信仰的在心裡祝死者早日安息就可以了。
令我不斷諗佢要行上lee 條路,一定係好唔開心的了!希望佢一路好走,下一世開心地過啦!

大宅

開心吸收勳章

千祈唔好插香...你只係住客..唔係死者既家人..唔需要做呢D野..
曾經有一次..有個男人直頭跳完樓訓正我媽隔離..嚇到我媽屎..
於是佢問D師傅..師傅話路過的唔需要做任何野..
若果裝香..反而有可能會跟住我媽..
(我唔係鼓吹迷信..只係照師傅當年講既野直述)

若果樓主你覺得唔安心..唯有兜路行...
時間耐左唔再諗起就無事的了...

男爵府

回覆:頂!今朝隔離座有空中飛人呀!!

盡量避開條路囉!如果要經過就唔該借借囉

男爵府

好媽媽勳章

回覆 小儀皇后 的帖子

thx, 明白晒!!

首頁

尾頁

跳至