單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

我同老公結婚14年,一直想有BB。做過好多次人工受孕,都唔成功。5年前我老公外面有第二個女人,當我知道後又要生又要死,但我依然好愛佢,所以我比左次機會佢。係呢5年我地一直再做好多次人工受孕。直到舊年11月我成功懷孕,以為好開心,但6週後冇左,加上我老公又失業。唔知係唔係佢接受唔到呢個雙重打擊,佢又出去識女人。當時我完全唔擦覺到。所以又再做試管嬰兒,今次都成功。但當我懷孕3個月時,比我知道原來我之前小X時,佢又同第二個女人上床。當時我真係好傷心,但有個小生命係我手上,我唔想佢冇爸爸,所以我冇得選擇,只有接受。到今日我仲有一個月左右就生得。但佢比我感覺到越來越想要自由,越來越多大話係為左每日可以夜夜笙歌。今日我作一個決定,就係同佢分開。佢而家已經攞哂自己D嘢走。而我開始就黎要做一個單親媽媽。我個決定有冇錯呢?

kingcow  加油呀!  發表於 12-10-28 16:31

大宅

回覆 臭肥豬 的帖子

i am really sorry to hear your story. u have to be strong to face the future and carry your baby. Let yourself and your baby live happily.

子爵府

回覆:即將成為單親媽媽

樓主已作出一個對自己和bb最好的決定,不要再多想了。
一個愛你的人是絕對不會三番四次有外遇的。
過去的就讓他過去,好好安胎,小生命會成為你的守護天使。

別墅

回覆:TUNGWEI 的帖子

我會堅強,我個BB好難得到,我一定會好好咁照顧佢!

windymama  加油...........  發表於 12-11-27 15:43

複式洋房

好好迎接小生命來臨.唔好諗咁多.加油.支持你

別墅

加油丫!bb將會是你的所有!

HI~

大宅

畀面勳章 陪月勳章

加油呀。。。

複式洋房

你好丫。。。我同你差吾多, 吾夠一個月bb就出世, 我ex係我有左BB期間出去偷食。。。我比左機會原諒他, 但他吾識珍惜重覆再hurt我好多次。。。所以我地一齊努力吧!
若是無路退 便漂亮行下去

別墅

回覆:nikkilo 的帖子

你幾時決定分開架?

複式洋房

回覆 臭肥豬 的帖子

10月頭比我發覺他偷食。。。他promise 我會好好珍惜我同bb, 我叫他吾可以再同果個女人有任何contact, 但事實上吾是。。。比我再發現有同她食飯之類。。。衣個月我真是好傷心, 我覺得我就尼會傻, 疑神疑鬼。。。驚他會再厄我, 成日睇佢同果個女人whatsapp的上線時間是咪一樣。。。搵吾到他就會不停哭。 我吾想再咁落去。。。所以就分了。
若是無路退 便漂亮行下去

大宅

既然決定離開 樓主就唔好諗啲唔開心既事啦 諗下你 仲有1個月就可以到bb 啦

別墅

回覆:jay.lee_yanlok 的帖子

就係越近生就越傷心,之前成日憧憬一齊迎接BB出世果刻。但而家所有事都只有自己面對。我由開始有左到而家一D都冇増磅,比未有時更輕左。我知道一定要食嘢,但我真係食唔落。

大宅

similar with you~
正與C6經律師傾緊之後既贍養費及生活費.
我個BB就出世呢.
大家一齊加油. 多多分享~
分享下BB既野都好呀. 希望一齊忘記痛楚!

大宅

我就發現有左唔係好耐後, 就同佢分居了. 佢既自私, 佢家人既自私, 覺得同另一個女人, 佢既生活會舒服D, 幫到佢屋企人.... 寧願唔同我一齊, 唔要BB.
而或多或少, 我估計..... 佢如果唔同個個人一齊, 佢可能好驚會影響到佢既工作, 因為佢地同一間公司, 個小三又自殺... 怕搞大件事, 連分工都冇埋.
拍拖時, 已經一次因為第二個, 而分開, 之後大家再一齊多年, 結婚....
點知死性不改, 婚後幾年, 又係因為第三者....

洋房

加油!明天會更好!

大宅

放手未必係壞事!起碼bb唔會有個無恥ge人做爸爸!如果繼續勉強留下,佢出口傷你同小朋友時仲衰!小朋友得來不易,好好養胎!女人為咗個家可以好堅強同勇敢。

大宅

加油呀,支持你

大宅

加油牙JM,我都係自己一個養大個女,D男人個個都係禁賤

公爵府

畀面勳章

BB很需要一個開心的媽媽!這樣BB才會成為開心BB~ 加油!好明白你的感受,不過既然決定,為了寶寶,努力讓寶寶有開心的生活!生BB不一定要陪產,因為BB也在跟你一起的!我生女時從不覺孤單,因為我感到阿女跟我一起努力!加油媽媽!

chokpig  係呀,生果時會駁住機聽住bb心跳,而且你不妨坦白同醫生助產士講你係單親  發表於 12-11-17 19:04

大宅

加油呀!!支持你,你決定一d都無錯,俾著我一樣會簡分開

首頁

尾頁

跳至