單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

因為佢無出現,又無交經濟證明,個官要押後到一月尾,今日只判左個女撫養權俾我。

大宅

妳要加油ar~~

別墅

支持你

大宅

好媽媽勳章

我尋日都第一次, 剩係傾左離婚d 野, 撫養權要等3 個月後, 等埋社工報告。。。。點解你第一庭就判到?。佢無同你爭?

伯爵府

candynww 發表於 12-10-30 10:13
我尋日都第一次, 剩係傾左離婚d 野, 撫養權要等3 個月後, 等埋社工報告。。。。點解你第一庭就判到?。 ...

佢無掙~~~~~

大宅

好媽媽勳章

甘你都好d 我果個乜都爭,律師話有排打, 撫養權2 月判, 膽養費又要等多3 個月, 萬一佢上訴撫養權, 又要廷後, 真係哂錢哂時間, 唔明點解要離婚唔灑脫d, 拖拖拉拉咪盞痛苦, 個細路又唔好過, 慘在佢乜都爭仲要唔比家用。。。。 想迫死我甘話

大宅

好媽媽勳章

甘你都好d 我果個乜都爭,律師話有排打, 撫養權2 月判, 膽養費又要等多3 個月, 萬一佢上訴撫養權, 又要廷後, 真係哂錢哂時間, 唔明點解要離婚唔灑脫d, 拖拖拉拉咪盞痛苦, 個細路又唔好過, 慘在佢乜都爭仲要唔比家用。。。。 想迫死我甘話

伯爵府

candynww 發表於 12-10-30 15:25
甘你都好d 我果個乜都爭,律師話有排打, 撫養權2 月判, 膽養費又要等多3 個月, 萬一佢上訴撫養權, 又要 ...

佢唔爭阿女唔俾生活費....但要見個女......話好掛住個女,話有錢就俾下,無錢就唔俾,仲叫我帶個女俾佢見.....

我對佢零要求,佢對我多多要求......

真係啤啤聲﹗﹗﹗

大宅

好媽媽勳章

Bluessky 發表於 12-10-30 15:48
佢唔爭阿女唔俾生活費....但要見個女......話好掛住個女,話有錢就俾下,無錢就唔俾,仲叫我帶個女俾佢見. ...
同意~我對佢零要求,佢對我多多要求。。。一模一樣!

我果個仲衰,擺明有錢都唔比我,佢寧願比哂d 錢律師都唔比一分一毫我。。。。佢真係覺得比錢我就真係盆益我? 個女唔駛食架? 我一路都無做野湊女架。。。,我唔食阿女都要食

佢唔比錢影響緊個囡。。。仲口口聲聲話自己錫女。。。屁~

伯爵府

引用:Quote:Bluessky+發表於+12-10-30+15:48+佢

原帖由 candynww 於 12-10-30 發表
同意~我對佢零要求,佢對我多多要求。。。一模一樣!

我果個仲衰,擺明有錢都唔比我,佢寧願比哂d 錢律師 ...
佢而家話俾,我而家要求唔要,所以技術上有問題先要拖。我拎緊綜援加法援。

佢有俾過幾個月,但呢幾個月係又ai 又西,好似乞食咁,一千咋唔係多,佢俾完仲要話我將啲錢用係自己到,一蚊都無用係個女到,係咁鬧我,我話唔要錢,叫佢買奶粉,尿片等等必需品總千一千蚊買盡,佢又唔制,叫佢供阿女保險,一年四千,佢又話唔得。

只話有錢就俾,無錢唔會俾。最慘佢唔係香港,就算用法律都制裁唔到佢,叫佢黎上庭,佢話無錢,除非我包路費同食宿。。。。。。超啤。。。。。。

如果殺人唔犯法唔落地獄,我諗我會

大宅

好媽媽勳章

Bluessky 發表於 12-10-30 22:19
佢而家話俾,我而家要求唔要,所以技術上有問題先要拖。我拎緊綜援加法援。

佢有俾過幾個月,但呢幾個月係 ...

唔響香港你真係吹佢唔漲bor!

我都係法緩緊,但係我無得拎綜媛,好似係因為我同ex有層聯名物業響手,依家我都住緊,但係無錢駛果下閉,我d 谷種就來比我食哂。。。頂唔到幾耐架啦

其實就算佢話比,你都遇左佢唔會比,我個ex 講離婚果時夠話叫我放心一定會照顧我同個囡。。。。依家?! 半年來一個仙都無比過我呀!
同佢乞真係靠自己好過。。。我都好想出返來做野但係依家法緩打緊唔可以工作怕影響入息,問題係單官司佢一路拖拖拖同玩野我真係怕一年都打唔完。。。唉

甘你依家唔要$仲要等咩?

男爵府

法緩打緊唔可以工作怕影響入息??你這段時間唔使食飯啊。關法援乜事?
女人要自重自愛,但現實告訴我們,自愛的女人無人愛,只有好好的愛自己 。女人不壞男人不愛。

大宅

好媽媽勳章

sein 發表於 12-10-30 22:51
法緩打緊唔可以工作怕影響入息??你這段時間唔使食飯啊。關法援乜事?

係批我果個法緩職員同我講既,佢話如果批左呢段時間有任何收入資產轉變要馬上通知佢地,因可能隨時爆bo 唔cover,甘就會即時終止我既律師服務

加上我生小朋友一直是全職媽咪湊到依家3歲,原本諗住佢9月返學就可以去工作,但。。。好景不常,又婚外情又搞離婚中間個囡仲入埋醫院住左成個月icu。。。依家佢就算出左院我都唔敢去工作,怕佢身體不好返返下學又有咩事要我去接返佢,本來我都有媽咪可以support,最慘係早2個星期又到我媽入院,依家佢出左院但係行動唔太方便。。。我都唔敢叫佢幫忙。。。勁頭痕。。

真係黑仔到我想走去算算命。。。搵人指點下我呢一年應該點樣過

男爵府

不是吧?難道你等離完婚先去返工啊??唉。
女人要自重自愛,但現實告訴我們,自愛的女人無人愛,只有好好的愛自己 。女人不壞男人不愛。

大宅

好媽媽勳章

回覆 sein 的帖子

原本等個細路3歲返工。。。但依家好似真係唔知應該點搵。。。

個囡同個阿媽我都要takecare。。。送左阿囡返學又要去阿媽到照顧

之前阿囡病,我真係企左響到乜都做唔到(連律師樓都去唔到),因為無人會幫到我了。。。特別係佢出院之後個肺好弱未復元,就來入冬我好驚佢又再冷親or 病。。。唉

伯爵府

candynww 發表於 12-10-30 22:47
唔響香港你真係吹佢唔漲bor!

我都係法緩緊,但係我無得拎綜媛,好似係因為我同ex有層聯名物業響手,依家 ...

係喎~~律師話佢係香港又唔俾生活費既話,都有機拉佢坐花廳.....

洋房

回覆 candynww 的帖子

都搵part time做下啦 , 你唔食呀女都要食架! 加油呀!

首頁

尾頁

跳至