夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我C6未同我一齊之前有個EX,呢個EX以前我問過C6係咪同佢拍拖,C6否認咗,之後我地一齊至今,幾個月前呢個EX有D小動作,我再問C6佢承認以前係同佢拍過拖,為咗呢件事我發咗C6好多次脾氣,C6話冇同EX聯絡好耐,只係有次EX問過佢嘢,叫我要信佢,有次我發好大脾氣嘈到分手,C6 WSAPP佢EX問佢,內容係佢地幾耐冇見,有冇同人講仲係同我C6一齊,C6比晒我睇,之後C6知我唔安心,除左喺公司同各自返屋企嘅時間見唔到面,每日返工前或者放工後嘅時間都陪我,有時又會拎假陪我,見唔到面嘅時間會電話、WSAPP同上網同我傾計,我有懷疑佢會解釋,揾証據比我睇等我安心,講咗好多以前佢唔會講嘅內心說話,以前我C6係唔會PROMISE任何事,唔會為我做咁多嘢,呢次之後佢比咗好多信心我,呢段日子我哋好甜蜜,可以做到咁係咪應該信佢唔會再懷疑佢?
而我唔係唔信佢,但係有時嘅感覺令到我好不安,我會發佢脾氣嚟宣洩,而佢唔會同我嘈,反而會問我佢點做可以令我放心,每次發完之後我都好內疚,知佢已經好容忍我,但係內心突如其來嘅不安感覺令我失控,我知再咁落去遲早會分手,我試過好多次控制住D情緒,但係忍到一次兩次忍唔到第三次,佢話我除左呢一樣之外其他都好好,我有諗過同C6分手,C6問我係咪因為憎佢EX就要同佢分手或者放棄我哋嘅將來,我真係唔知點做先可以消除我嘅不安感覺

大宅

回覆:不安感覺!

比些時間自己信他,加油呀

我個電話上吾到BK呀?有邊位高人教我點做,謝謝

琥珀宮

畀面勳章

假如沒有了信任, 兩人很難維持落去,

你可以忍一次兩次唔發佢脾氣, 忍唔到第三次; 正如你c6, 佢可以忍你一次兩次, 但都會忍唔到以後,

佢同ex都已經過咗去, 而家再嘈, 都幫唔到你同c6, 反而仲傷感情, 何必 ? 假若你地真係分手, 係你要負大部份責任, 唔通要失去先識後悔 ?

你c6都可以盡自己能力去比信心你, 為何你仍執意不原諒他呢 ?

別墅

回覆 芝麻湯丸 的帖子

你俾些信任吧,,,,你男友應該好愛你,,,,,,,,,,

琥珀宮

畀面勳章

請問, 他是你的初戀嗎 ?

別墅

回覆 I9528 的帖子

說得對,,,,,信任

大宅

回覆:gloria2780 的帖子

多謝你

大宅

回覆:I9528 的帖子

佢唔係我初戀,只係比人傷害過變得唔易信任人,我都明佢冇可能永遠容忍我,如果分手損失嘅會係我,你講得啱,我哋嘈只會傷感情,我想維持落去應該要相信佢!

大宅

回覆:米老鼠小姐 的帖子

我係近呢兩年先覺得佢愛我佢話咁多年嚟而家係最錫我

大宅

回覆:米老鼠小姐 的帖子

多謝

琥珀宮

畀面勳章

芝麻湯丸 發表於 12-10-30 01:10
佢唔係我初戀,只係比人傷害過變得唔易信任人,我都明佢冇可能永遠容忍我,如果分手損失嘅會係我,你講得啱 ...
假若身份換轉, 你又如何 ? 有ex, 唔代表永遠係罪人, 都已經過去,

曾被傷害, 更加應該唔好去傷害人, 何況他是你的最愛 ? 你忍心他不開心嗎 ? 你忍心他與你一起都不安心嗎 ?

假若再嘈, 你地都係損失果個, 甚至係自己去撮合他人

記住, 溫柔係女人最強嘅武器, 你要學懂

大宅

I9528 發表於 12-10-30 01:21
假若身份換轉, 你又如何 ? 有ex, 唔代表永遠係罪人, 都已經過去,

曾被傷害, 更加應該唔好去傷害人, 何 ...

我唔係因為佢曾經有EX而當佢係罪人,只係我嘅不安感覺係覺得佢地仲有聯絡,佢有話比我隨時CHECK佢電話同通話紀錄,不過我覺得要做到咁好無意思同唔尊重佢,但係又掃唔走D不安感,茅盾

大宅

回覆:不安感覺!

信佢啦~ 建立多啲信心畀呢段關係。

珍珠宮

你好大疑心。其實bf 已經好好,請珍惜!

水晶宮

引用:Quote:假若身份換轉,+你又如何+?+++有ex,+

原帖由 芝麻湯丸 於 12-10-30 發表
我唔係因為佢曾經有EX而當佢係罪人,只係我嘅不安感覺係覺得佢地仲有聯絡,佢有話比我隨時CHECK佢電話同通 ...
你同佢一齊幾多年? 事隔咁多年,就算佢ex有揾佢都可能當佢普通朋友,唔好咁擔心。對你另一半有信心之餘,亦都要對自己有信心。如果你仲係咁,令你地分開既第三者唔係佢ex,而係你既心魔,係你自己推走你既另一半。

天空之城, 快樂之地

大宅

回覆:芝麻湯丸 的帖子

其實妳要放鬆心情!唔好發小姐皮氣!而家大把人同ex做番朋友,妳咁都不安,不如驚其他女人喇,妳男友咁氹妳,錫妳!要好好珍惜!

男爵府

其實....佢都無做錯d乜...............

某程度......我欣賞唔會講ex不是既男人..
既然佢無理由響你面前讚個ex...
講佢既不是就更唔岩..(哩個我覺得唶)

唔題係最好既處理方法..
尤其你性格咁大疑心...
佢地乜都無發生過你都可以發咁多次脾4...
你要佢點同你坦白唶!?!?!

如果你想走落去...就一定唔可以再係咁..
因為往後既日子..佢仲會有女性同事...
女性朋友....女性好耐無見既朋友...etc etc
如果佢又怕你既疑心唔同你坦白...
而你又不小心發現...
個問題只會越黎越大...

你自己想想啦~~~

大宅

睇晒咁多位回覆,我並不是小器到唔容許C6有異性朋友,只係呢個EX唔係想同我C6做番普通朋友咁簡單,我先會咁介懷我明白我再用發脾氣宣洩會影響我哋嘅關係,所以我會盡量控制吓D情緒,唔好再為呢件事令到大咩關係變差,多謝咁多位提醒

首頁

尾頁

跳至