想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位jm想請教大家。

我一向M期都唔準,最段周期試過29日,最長試過60几日。又試過成年都無M到。

最近我同c6都做左詳細檢查,結果唔係理想,但又唔係太差。醫生話等下一次m到時就開始OI療程。

問題係,我上次m day 1係9月21日,day6完。10月31日至11月2日期間去小便時見血。咁我以為M到,用M巾只見到小於一毫子既血跡。今日就一d血都見唔到。究竟果3日見到既血係乜野來呢?

我問過医生,佢話如果一值只係spotting但無M來既血量,再過一個星期就通知佢。

各位jm,你地有冇試過咁既情況呀?

別墅

回覆:helen_wheel 的帖子

有無用6d?

大宅

會唔會有到啊?

別墅

回覆:amethtst 的帖子

今朝check過小便但係得一條線,都唔知係乜事。之前未試過咁。懷疑會唔會可能係排緊卵?尋晚捉左c6做功課。

別墅

helen_wheel 的帖子

今日已經係day 52,仲未m到。 尋晚見有帶啡分泌,諗住可能m快到,用左全日m巾,但只見到2點好細啡色。係M小姐visit嗎?

別墅

回覆:helen_wheel 的帖子

用cb digital check la~~

別墅

bijinann 的帖子

我今朝用普通棒棒check,都係白雪雪,唉~ 個pad又係得一點小過一毫子既啡色,唔知應唔應該打俾医生打通經針,咁之後可以開始OI,食排卵藥呢?

想問下各位經驗,如果真係有左,用d cheap cheap棒棒去check,係大概排卵之後幾多日先有可能check到呢? 咁CB又太概幾多日呢?Thanks.

大宅

helen_wheel 發表於 12-11-12 10:37
我今朝用普通棒棒check,都係白雪雪,唉~ 個pad又係得一點小過一毫子既啡色,唔知應唔應該打俾医生打通經針 ...

我之前試過,過左m期連續兩個星期每日少少啡/紅,check過又唔係bingo,果次cycle 唔係正常m, 應該係無排卵既出血,最後醫生開左通經藥。

不過,食通經藥之前一定要check 得好清楚有無bb呀!

別墅

回覆:mycreamsoda 的帖子

原來有可能係無排卵,諗落又似。因為我無其他jm講既bingo症狀。咁我都係等多一個星期睇下有無m到。

我之前cycle day8 照輸卵管,唔知各位有照過輸卵管既jm,之後果個月既m來得正常嗎?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 helen_wheel 的帖子

我同你情況有d似~我由8號到而家去vv時都抹到啡色 ! 今朝用cb又係無線

本來今日day1~但m小姐吾知去左邊 ??

計排卵已經14日後啦

別墅

回覆:joan0807 的帖子

你有無個人覺得疑似bingo既feeling呀? 我既問題係check唔到几時排卵,而cycle又唔準,唉~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 helen_wheel 的帖子

就係胸痛同啡分秘 ! 頭先check左綠d有淺控 !

而家吾知睇吾睇醫生好

別墅

joan0807 的帖子

恭喜你呀!
過多几日就去医生到啦

首頁

尾頁

跳至