自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因D電訊公司的騷擾電話"NOT AIAI",我打了我阿仔......

LI幾日成日收到D "NOT AIAI"來電顯示的電話,原來係電訊X科...唔係就係3字頭的和X.....

一天幾通。

昨天幾通,晚上我終好重語氣的對一個電訊的女 SALE說﹕唔該請你不要再騷擾我地。
佢話佢地係隨機抽電話,我話請見我地個電話不要再打來。

仲有,每次接電話時,喂兩聲佢地都唔出聲,喂了好久才出聲話係電訊X科。

於是,這兩天有NOT AIAI的我都故意唔出聲,唔想又罵人。對方亦唔出聲,最後自動收線。

今天早午黃昏共打了三通來。第一通我照樣唔出聲,第二通係下午我累極而睡著時把我吵醒,我都故意唔出聲,對方亦無一句聲,最後佢自動收線。

剛才,又打來,又係無聲,我亦故意唔出聲,並用手勢SHSHS示意阿仔唔好出聲。點知個衰仔故意整D聲出黎。我生氣的瞪著怹,但他仲得登再整D聲出黎。
對方聽到佢把聲便出聲了,話係電訊X科,今次係男人,我氣得頭頂冒火,然後﹕「你地琴日咪打過黎囉。唔係 "電訊X科",就係 "和X"、"新世X",
[size=xx-large]請你以後唔好再打黎騷擾我地呀﹗

我COM左佢線。然後就和阿仔 "大戰"了。 :-( :-(

有乜辦法可以阻止果D死人頭電訊公司SALE唔好再打來騷擾我地... :-( :-(

大宅

Re: 因D電訊公司的騷擾電話"NOT AIAI",我打了我阿仔......

又黎一通喇.....今天四次喇。

有冇人可以話俾我聽點樣投訴? ?向邊個投訊?

我就黎癲喇... :-(

大宅

Re: 因D電訊公司的騷擾電話"NOT AIAI",我打了我阿仔......

what is "NOT AIAI"?

大宅

即係 "無法識別" 電話來源...
maria_lai 寫道:
what is "NOT AIAI"?

大宅

oh i see
all people i know, including me, also are angry with such calls
but there's no way to stop them now, unless there's a law protection...

珍珠宮

畀面勳章

如果係有接線生o個d, 可以直接要求佢地o係個client list delete你個phone no., 你係有權要求架以後唔收佢地既電話推廣.

我試過幾次喇, citibank... 星展... manhattan...., 佢地都冇再打黎喇. 如果佢地冇應你要求delete你個phone no. 而再打黎, 可以去電訊管理局complain架.

男爵府

這幾天,我亦有同樣的電話,一日四、五次。
你都好呀!知佢係邊個,我一接佢就收線。
天日仲係咁,就報警備案,我巳經記錄咗佢的次數、時間。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

通常呢d情況.....靠惡啦!
香港地, 一個pccw, 一個hsbc, 唔發火唔做野架
下次發晒爛咋, 叫佢即刻搵manager黎, 勁嘈一餐, 應該大有幫助
不過唔好玩得太恆, 怕你在明佢在暗, 佢玩野報復你都幾煩

子爵府

呢幾日我又係接到d 冇人講野既電話

子爵府

abccheung 寫道:
這幾天,我亦有同樣的電話,一日四、五次。
你都好呀!知佢係邊個,我一接佢就收線。
天日仲係咁,就報警備案,我巳經記錄咗佢的次數、時間。

我都係,一接就收線

子爵府

我都係叫佢地將個client list 取消我電話, 我唔想再接, 跟住就無再收過啦. 另外, 果d 31xx xxxx 既電話我就唔聽.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

首頁

尾頁

跳至