2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

或者有上產前運動or 講座的媽咪,上堂時有派嗎?thx

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 gurgur 的帖子

what is birth plan? 我未聽過聯合有既?

男爵府

好媽媽勳章

回覆 piggymonkey 的帖子

我記得生大囡時,上唔知產前講座談運動班時佢地會俾份 "birth plan", 係一份好似問卷咁,要填生產時的意向的,好似如果想餵人奶就想頭30 mins 就餵定去產後房先餵,又如果萬一有咩事,通知邊個,邊個陪入產房 etc etc..... 咁填好,生得入院時交俾召姑娘的....... 我搵唔返個spare copy, 可能無留低呀!!!

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 gurgur 的帖子

真係未聽過聯合有喎, 唔通到作動入院先填??

大宅

回覆:有無瑪丽/讚育產撿媽咪收到birth plan 了

有呀,好似係分娩2講座既時候羅家,內容同gurgur 講既差不多,主要係你入院分娩時的一些preferences. 晚一點影相post 上黎。

男爵府

好媽媽勳章

回覆 kammy.rarak 的帖子

oh! 我pm email 俾你,你可否send 個 copy 俾我,pls!!!

大宅

大宅

請問係米入院時交給姑娘家?

男爵府

好媽媽勳章

引用:請問係米入院時交給姑娘家?+

原帖由 kammy.rarak 於 12-11-07 發表
請問係米入院時交給姑娘家?
thank you ar
係呀!當去K9S 時交俾姑娘的!!

首頁

尾頁

跳至