母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剖腹生佐個九磅幾嘅bb就快十日,人奶一直好少,bb啜得好辛苦,宜家改用奶泵,一次至多40ml,直係一滴滴擠出來嘅,好難過,就快堅持唔落去。有冇jms真係做到滴奶變奶柱?除佐勤泵,我仲可以做啲乜?邊度可以買多奶茶,有用嗎?多謝各位啦...

大宅

畀面勳章

回覆:cindywy 的帖子

我個仔就黎兩個月,我一日泵7-8次,由初初都係滴滴仔,去到一邊胸有奶柱,都依家右胸有6條柱,左胸有三條但唔持久依邊條奶柱,我有食多奶丸同多奶茶,同飲好多水,食多d飯先去到依家每次泵大概都有5-7安奶,但次次都唔同,你要加油,同堅持

男爵府

回覆:滴奶仲有機會變奶柱嗎?

可以,我第五日先上奶,泵四十五分鐘先滴得30ml ,泵左兩個月倒就有奶柱。高峰期一日泵超過1.3L 。其實飲多d水,勤力d泵,唔好咁緊張。不過最快多奶既方法係埋身!

男爵府

多謝!我繼續努力堅持

禁止訪問

男爵府

回覆:MeinBaby 的帖子

太感激你啦

別墅

我初時又係滴滴仔,泵多些,半夜又起身泵,過左成個月先有奶柱,當時以為返工後會仲少,但一日比一日多些奶,到個女五星期到,終於可以全人奶,返工後都keep到,下星期就四個月了,大家加油!PS. 我冇飲多奶茶/丸,均衡飲食都ok

男爵府

你自己用手請下乳暈位置,應該有奶只係出得唔好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊