親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 暑假去日本(自由行)),你們出了機票沒有?

Dear Venus,

I have made up my mind after working on all the different numbers for days- package, tax, air ticket, hotel ...
I suggest you can do the calculations including the following items for the whole family and then compare the sum of different options before you decide. It really helps.

For examples
1. Package + Tax + hotel for extra night stay
2. Air ticket + Tax + hotel

Just looking at the package price, it difficult to compare because it only includes the price of 1/2 room. For my case, here is the calculation (2 adult and 1 child).

Air tickets (JAL): 2140 X 3 = 6420
Taxes: 446 X 2 + 253 = 1145
Handling fee of priceline = 225
Keio for 3 nights (+BF for 2 adults) = 4010
Total= 11800

Some reminders for you:
1. Always ask whether the taxes has been included
2. Any surcharge for Sat/Sun
3. Is breakfast included

Hope you would find this useful.

Chima

大宅

我今日book左喇~~
ANA
7/7 ~ 0940 - 1455
13/7~ 1845 - 2215
住Theatre Hotel Ikebukuro
七日六夜 - 二個人total = $9,256
include taxes, fuel surcharge, airport security charge

大宅

你地可唔可以講下你地既行程呀~~
我未知點plan,但有一日會去迪士尼......
迪士尼入場費幾錢呀??

男爵府

phoebepanpan,

Thanks for your information .

『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』
(希伯來書 12 章 1-3 節)

大宅

Dear Chima

謝謝你, 我會再計清楚, 但我老公想帶奶奶一齊去, 咁酒店咪會煩d囉, 應該要一間房定兩間房好呢, 如果一間3大1細唔知夠唔夠呢
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

大宅

hi all,

我都打算7月頭去日本, 問

大宅

sorry, 唔記得講價錢係$6500一個人.

[quote]
nibikalea 寫道:
hi all,

我都打算7月頭去日本, 問

大宅

我都剛剛BOOK咗6月25日去7月2日返, 坐JAL $2140 , 搵PRICELINA梁小姐BOOK, 佢都好好人, 仲幫我BOOK埋窗口位, 又幫我小朋友ORDER兒童餐, 不過依家真係好平呀D機票

男爵府

Venus
我同你一樣case,老公想帶埋奶奶去

我check左好多資料同問左幾位bk媽咪(包括phoebepanpan,唔該哂你!)

以下係我暫時book左的價錢供你參考:
13/7出發,坐西北,$2000(淨機票)
酒店應會住Super City Hotel,原本一家三口就7800yen一晚(3900yen * 2),宜家book一間3人房就8700yen一晚(2900yen * 3).

你亦可考慮民宿池袋之家,不過d人話佢離JR站遠
佢3人套房價錢係11000+小朋友(3-12歲)1500yen.

男爵府

Elsamouse,
原本想18/7後出發的, 但是坐其他機太貴了, 所以我諗住book 14 or 15/7 出發, 坐西北$2000, 不過d付加費好貴呀? 我未坐過西北, 西北ok嗎?

THK

男爵府

baby2046

燃油費係埋間間airline都差不多架?我諗唔爭好遠.
我未坐過西北,聽同事講係麻麻地,不過貪佢平jar.

你亦可選擇港龍,15/7前出發都係around $2500.

複式洋房

nibikalea,

我都係打算7月頭去,今日問東怡好平,住Sunshine City Prince Hotel 7日6晚$3850,但係唔知信唔信得過.

book佢地的shuttle 去disneyland係唔駛錢的.

有冇人知如果唔係keio住, 可唔可以比錢book佢地d shuttle 去disneyland架呢? thanks.

各位媽咪,

請問你地有冇人book過東怡假期,安唔安全?

男爵府

Elsamouse

想問港龍,15/7前出發都係around $2500同邊間訂呀?

THK

大宅

大宅

應該唔係住keio佢地酒店,
就唔會有免費既shuttle bus..

複式洋房

Hi, Chima

Disney Resorts 可以問 HK 既 travel agency quote,JAL Satellite 就貴d,又或者直接做 online booking

DISNEY RESORTS

男爵府

男爵府

男爵府

baby2046 寫道:
Elsamouse

想問港龍,15/7前出發都係around $2500同邊間訂呀?

THK

baby2046
check pm!

男爵府

thk

Elsamouse 寫道:
[quote]
baby2046 寫道:
Elsamouse

THK

baby2046
check pm!
[/quote]

首頁

尾頁

跳至