論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我姑拉話我刻薄姐姐喎! 我任姐姐鐘意早餐食麵包 or 食麵, 乜咁都有問題咩? 我食咩, 佢都一樣食咩, 每日唔同款式嘅麵包,乜咁都錯, 我真係諗唔通點樣刻薄姐姐???

大宅

回覆:想問問你地姐姐早餐食D咩?

我買定麵包俾佢,但唔會花心思安排佢日日食唔同款..佢食乜我冇所謂,只要唔浪費就ok

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

想問問你地姐姐早餐食D咩?

咁我仲刻薄,淨得方包揀,只有牛奶,牛油,花生醬,果占塗方包!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

禁止訪問

版主 的帖子

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

引用:我姑拉話我刻薄姐姐喎!+我任姐姐鐘意早餐食

原帖由 K.M. 於 12-11-07 發表
我姑拉話我刻薄姐姐喎! 我任姐姐鐘意早餐食麵包 or 食麵, 乜咁都有問題咩? 我食咩, 佢都一樣食咩, 每日唔同 ...
咁你姑9有冇提議你俾咩工人做早餐?m記、大x樂、大x活嘅早晨全餐?帶做去酒樓嘆茶?還是每朝魚翅"浪"口呀

Baobubu    發表於 12-11-10 23:57
主 賜 平 安

男爵府

我姑拉好豪嫁, 佢次次上我屋企(梗系係我返咗工果d時候啦)! 佢就會次次都買麥噹噹早晨全餐比姐姐食!所以姐姐好開心嫁, 跟住我買定比姐姐食嘅麵包就會叫姐姐唔好食, 留番比我食喎, 跟住就打比我,話我日日好比姐姐食麵包, 我諗人人返工大多數都會買麵包做早餐, 咁我洗唔洗早餐開定罐鮑魚比姐姐食呢?

大宅

麵包、蒸包、公仔點心、即沖咖啡/奶茶,

大宅

回覆:K.M. 的帖子

Peanut butter and bread

子爵府

BK Milk勳章

回覆:K.M. 的帖子

咁都話克薄?你自己都係食個d喎!一係叫佢出$買鮑魚比佢做早餐啦

男爵府

仲有我會買定好多嘢飲比姐姐, 咖啡,奶茶,好立刻 or 利賓納, 咩都任佢飲, 就算淨飲水, 我都覺得冇問題, 我又唔係唔比佢食or 飲, 咁都話我刻薄?
呀!!!! 可能我真係漏咗買公仔點心比姐姐食呀! 所以話我刻薄姐姐囉!

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

引用:我姑拉好豪嫁,+佢次次上我屋企(梗系係我返

我姑拉好豪嫁, 佢次次上我屋企(梗系係我返咗工果d時候啦)! 佢就會次次都買麥噹噹早晨全餐比姐姐食!所以姐姐 ...
佢做乜可以係你屋企自出自入?你叫佢咪咁多事啦?關佢叉事咩?又唔係打佢工,佢知唔知十個工人十一個都係麵包做早餐?好憎呢啲八婆

主 賜 平 安

大宅

2heiBBmama 發表於 12-11-7 11:28
咁我仲刻薄,淨得方包揀,只有牛奶,牛油,花生醬,果占塗方包!

Me, same as you. But i think it's not 刻薄, it's ok, coz i eat the same too.

伯爵府

小孩食乜佢食乜。

伯爵府

引用:我姑拉話我刻薄姐姐喎!+我任姐姐鐘意早餐食

我姑拉話我刻薄姐姐喎! 我任姐姐鐘意早餐食麵包 or 食麵, 乜咁都有問題咩? 我食咩, 佢都一樣食咩, 每日唔同 ...
有麵包食已經好好,有乜問題,叫駛理姑9啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:想問問你地姐姐早餐食D咩

我媽習慣早上保白粥,所以工人都係食白粥

複式洋房

刻唔刻薄好睇人, 我就是之前對姐姐太好咩都比佢食, 結果佢將我屋企食得既野食清光, 我打算買比自己食佢都食埋, 食飯比佢同我地一齊食, 點知佢食得快過我地多過我地, 仲食晒D好野, 好食雞咁, 有肉比佢食晒, 仲食埋汁。
自此之後我就開始刻薄姐姐, 只供3餐, 以外零食一概不給, 因為佢食仲好過我地呢D做主子既, 黎嘆世界?(我食一碗飯, 姐姐食兩碗, 食完桌而既骨多過我同老公兩人, 又唔識煮飯, 煮到自己都唔想食)
早餐同我一樣方包整三文治, HAM &EGG
我試過仕佢食結果真係好大食。。。。

子爵府

食飯或者出前一丁或其他牌子既即食麵!

珍珠宮

咁我最刻薄,2片方包+花生醬+咖啡睇嚟要添d比姐姐。試過買M記早餐比姐姐,佢話食唔曬,留片薯餅午餐食。

別墅

我姐姐都係白面包+咖啡咋!咖啡你地係買俾佢定佢自己俾$?

大宅

佢啱啱來的时候,我叫她隨便食櫃内的粉麵,餅干,雪櫃有咩就食,但她說不用,我見她只吃自己的餅干、麵包、即冲咖啡。我都由佢了。

首頁

尾頁

跳至