親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:深圳世界之窗

我一家三囗想玩3日兩夜

新的一天...希望真的有新的希望吧...

珍珠宮

世界之窗一d 都唔靚,唔好玩。

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

禁止訪問

男爵府

引用:係呀.我聽朋友話好靚+好多野睇..但係唔係真

原帖由 amywan1013 於 12-11-08 發表
係呀.我聽朋友話好靚 好多野睇..但係唔係真係無野玩架?
我好多年前去過,個時我仲細,所以覺得境點好特別影相好開心。幾年後我去世界之窗隔離的乜乜樂園(一時唔記得個名),覺得好好玩又多地方影相,真係不錯!

正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

男爵府

而且而家搭地鐵去到尾站就係,所以真係好方便

正用手機app,請勿點評,因為是看不到的。如要回覆請用引用,多謝合作!

禁止訪問

子爵府

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

岩岩10月最後一個sunday去左,有老有嫩,團購$125一張飛,門口賣rmb160

有d機動遊戲玩,又有得睇4D, 小朋友可以坐小火車,同埋有架觀光單軌火車,而家秋天坐好舒服

不過自備食物,入面冇餐廳,小食亭的炒反炒面好難食

仲有個阿爾卑斯雪,有興趣我再講多d

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mankei416 發表於 12-11-8 03:14
我好多年前去過,個時我仲細,所以覺得境點好特別影相好開心。幾年後我去世界之窗隔離的乜乜樂園(一時唔記 ...
係咪歡樂谷呀?

男爵府

回覆 Lqueenie 的帖子

世界之窗有機動遊戲?其實0岩唔0岩小朋友去?我想了解下,唔該!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

我想玩雪呀

新的一天...希望真的有新的希望吧...

珍珠宮

smetana 發表於 12-11-9 22:23

世界之窗有機動遊戲?其實0岩唔0岩小朋友去?我想了解下,唔該! ...

有, 不過唔多, 我眼見有類似 ocean park的滑浪飛船, 濕晒身o個 d, 仲有兩三個唔知咩, 因為 indoor, 我地冇玩, 所以唔知

小朋友可以到雪場玩 sled, (另外比錢) 坐住水泡 sir 落去, 可以騎駱駝 (另外比錢, 影相 only), 我小朋友最鐘意o係荷蘭風車o個度坐小火車 (free), 仲有個 swing o係日本花園同4D cinema ~ 呀 ~ 仲有個睇恐龍的地方, 男仔應該鐘意

謂真, 岩小朋友玩的唔多, 加上好多, 好多路要行, 我o個兩個3歲, 4歲, 抱下行下搞到大人都好攰, 不過風景幾靚, 我去o個日係 sunday, o係門口見到好多 local tour, 不過入面地方大, 唔迫

珍珠宮

sp2007wtm 發表於 12-11-9 22:57
我想玩雪呀

要另外比入場運, 網上話 rmb 10, 不過去到變成 rmb 30, 大小同價, 仲有得滑雪, 不過應該唔止 rmb 30, 要租用具

我地去o個日幾熱, 唔想帶太多衫, 所以小朋友冇去玩, 你小朋友幾大 ? 幾時去 ? 冬天去好 d, 溫差冇咁大, 入面有成 -5 度架 ~ 我當日入去冇 mask, 冇 scarf, 冇 gloves, 半個鐘已經好凍要走, 一出去又好熱, 頭暈左一陣

rmb 30 包入場 + 雨鞋 + 一件褸, 要自己帶 gloves, scarf 同 mask, 玩 sled 時好大風, mask 可擋風

入面有3-4條唔同長短的 slide, 連好細的小朋友玩都可以, 仲有小小冰雕睇同影相

男爵府

thanks so much

男爵府

引用:Quote:mankei416+發表於+12-11-8+03:14+我

原帖由 Lqueenie 於 12-11-09 發表
係咪歡樂谷呀?
係呀係呀

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

"而且而家搭地鐵去到尾站就係" already out-dated

地鐵已延長至機場

珍珠宮

amywan1013 發表於 12-11-10 03:15
我真係要去 好想同D小朋友睇雪周冰雕
冬天去好啲

首頁

尾頁

跳至