親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

東京 to 大坂

想問一問大家,我打算同家人7 月中去東京、大坂玩 8 日,請問有什麼又經濟,又方便嘅方法由大坂t o東京, or 東京to 大坂?因為同行有多位小童,所以希望儘量方便!

子爵府

Re: 東京 to 大坂

Rachethew 寫道:
想問一問大家,我打算同家人7 月中去東京、大坂玩 8 日,請問有什麼又經濟,又方便嘅方法由大坂t o東京, or 東京to 大坂?因為同行有多位小童,所以希望儘量方便!

Domestic flight

大宅

又請問 domestic flight 同子彈火車係 $ 同時間方面,邊樣比較好 d 呢?
有無機票係可以 offer 大坂入,東京走or vice versa 呢?

男爵府

機票大阪入,東京走,or 掉轉,都係最貴個種架啦~

搭新幹線算係最快一種卦~ 預最快個種新幹線10000yen一張左右啦(係大黑屋個d買會平dd, 好似8xxx-9xxx) 我唔記得~

大宅

請問大黑屋係乜東東?新幹線去大坂要唔要預定?定係可以去到東京先買?
vickym 寫道:
機票大阪入,東京走,or 掉轉,都係最貴個種架啦~

搭新幹線算係最快一種卦~ 預最快個種新幹線10000yen一張左右啦(係大黑屋個d買會平dd, 好似8xxx-9xxx) 我唔記得~

男爵府

我唸都唔駛買定.你幾時去架, 每日都有班次都唔係太麻煩, 我都係去到先唸幾日後幾多點左右買

大黑屋係專賣唔同ticket既shop, 好多地方都會有,佢會比車站買平少少~

click大黑屋

大宅

請問大阪住邊區會方便 d?因為打算大阪 stay 3 日去universal studio & shopping .請問有邊間酒店 recommend ?

子爵府

Rachethew 寫道:
請問大阪住邊區會方便 d?因為打算大阪 stay 3 日去universal studio & shopping .請問有邊間酒店 recommend ?

心齋橋 ge 日航, 行街食野都方便!

男爵府

開心吸收勳章

梅田

大宅

Dear all,

我地準備坐子彈火車落大阪,請問住日航 or 梅田比較方便呢?

首頁

尾頁

跳至