論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請教:得成(廖啟智/陳敏兒)果間好唔好?
謝!

珍珠宮

回覆:請教:得成(廖啟智/陳敏兒)果間好唔好

no..

洋房

回覆:happypiglet 的帖子

你要預左之後完全沒follow up.

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

上BK咁耐,只見有人鬧佢

禁止訪問

別墅

陪月勳章

唔好!

不會跟進,只會維護偏袒工人,維護工人,欺凌顧主!

試過一次之後,就去搵細agent,人哋啲細agent雖然係細,但跟進得好好,又有責任心同最緊要係有良心呀!

男爵府

環保接龍勳章

引用:唔好! 不會跟進,只會維護偏袒工人,維護

原帖由 miwongcy 於 12-11-09 發表
唔好!

不會跟進,只會維護偏袒工人,維護工人,欺凌顧主!
十分同意!!!

大宅

領教過,一個字,差!

大宅

Oh, thanks all for your advice!
Any 細agent 推介?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

齋攪續約就

主 賜 平 安

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我印姐話得X系黑店,姐姐起香港7年啦,佢話得X起印姐界都系黑名單,姐姐話個個做得好好地,做吾夠一個月就比得X話雇主要炒佢地,跟住又要再比agent 費,anyway 姐姐話大家揾工吾再揾得X呀…
我當時心諗乜吾系你地博炒吾做咩?你地個版本同我地吾同既?不過我家印姐一副憤憤不平甘話得X,話好多姐妹吃過虧.

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

唔好, 無 follow-up, 真係賣豬仔之後就乜都唔理:;pppp::;pppp:

大宅

回覆:請教:得成(廖啟智/陳敏兒)果間好唔好?

我四年前請第一個印姐係得X請,ok
今年新請菲姐,上工三星期,暫時有板有眼
我估係睇彩數,而follow up呢,係被動啲,要得閒call下問status囉

別墅

我又覺得ok喎, 我姐姐做左一年多, 都好有規矩
平時做完野冇野做就會在廚房等我吩咐, 冇叫佢休息從來唔會自己入房休息, 唔會坐梳化同餐椅, 放假日8-9am出門, 8pm前一定返到來
我相信哩d野都係agent training時教佢的, 因為我地從來冇要求過佢咁做
至於follow up, 其實你地expect agent有咩要follow up? 工人來之前, 問左agent大約幾時會來到仲可以有咩follow up? 工人來之後, 有幾次我同工人溝通唔到, 因佢中文同英文都只係識好少, 咁我打返去agent度, 佢都即刻搵個翻譯員打電話來幫我, 所以我覺得哩個agent唔錯wor.....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至