母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前幾日我乳缐炎,亞媽過左黎幫我手湊女,就同我講話話d冰奶食唒就食奶粉啦。之後就話我個女咁肥係因為我食得d肥野多,係我既錯,個女大過一定會怨我。跟住又話我女生粒粒都係我唔知食左d乜,話我細個食奶粉𣎴知皮膚幾好,白白滑滑。心唸我細過出熱痱好勁邊有撻好肉。

聽完好好笑,講到d奶粉咁好,奶粉商真係要比個讚你個marketing 部門

別墅

引用:前幾日我乳缐炎,亞媽過左黎幫我手湊女,就

原帖由 scmtse 於 12-11-11 發表
前幾日我乳缐炎,亞媽過左黎幫我手湊女,就同我講話話d冰奶食唒就食奶粉啦。之後就話我個女咁肥係因為我食 ...
你EQ 真高,比着我聽到實興合合鬧爆

複式洋房

回覆:scmtse 的帖子

我呀媽呀爸62,99都係咁,開頭都成日用唔同的理由打擊我,同叫我轉奶粉,搞到心情超差,上奶上得唔好,影響奶量,超大壓力,好彩有老公支持,堅持左,而家呀b先有人奶食好明白你心情,加油

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+12-11-11+發表前幾

原帖由 sumsumama 於 12-11-11 發表
你EQ 真高,比着我聽到實興合合鬧爆
先先好嬲㗎,不過聽左成四個幾月,咪當笑話聽。

男爵府

引用:我呀媽呀爸62,99都係咁,開頭都成日用唔同

原帖由 king111800s 於 12-11-11 發表
我呀媽呀爸62,99都係咁,開頭都成日用唔同的理由打擊我,同叫我轉奶粉,搞到心情超差,上奶上得唔好,影響 ...
係呀,唔好上心,話唒我地亞媽個年代個個食奶粉,我地又冇乜問題。食人奶又好,食奶粉又好,呢個係父母既決定。

大宅

我想其中一個理由是妳媽媽擔心妳。餵人奶要戒口戒得幾清,而妳現在又發炎中。

男爵府

引用:我想其中一個理由是妳媽媽擔心妳。餵人奶要

原帖由 Shirleyl_12 於 12-11-11 發表
我想其中一個理由是妳媽媽擔心妳。餵人奶要戒口戒得幾清,而妳現在又發炎中。 ...
係呀,醫生話要開刀個下,大家都好驚。不過我今次係衰懶,唔想半夜起身,又加埋自己隻手放左係個胸上面訓!但係以為一定食清d,減唒d薯片同朱古力。

珍珠宮

回覆:scmtse 的帖子

我99同我媽都成日叫我比奶粉BB飲架啦,煩死人,我聽完左耳入右耳出就算,覺得佢哋冇常識

大宅

回覆:我亞媽個日又話奶粉好

我奶奶好好,知我餵人奶就係咁買花膠海參俾我食(當然佢其實係為咗個孫有花膠奶飲)。佢知人奶係最好,但我阿媽就由阿B出世開始就叫我餵奶粉(佢都知人奶最好㗎喎。仲話我細個都試過餵,但幾日就放棄了。),起初就係怕我辛苦啦,因為我餵到流晒血係度喊。但而家餵咗五個月,上晒奶,佢仲叫我溝奶粉俾佢(我基本上都係全人奶,係中間兩星期要食藥醫生要我停奶),就係唔想浪費買咗嗰罐後備奶粉。激死我啦!

男爵府

引用:我99同我媽都成日叫我比奶粉BB飲架啦,煩死

原帖由 noel-chan 於 12-11-11 發表
我99同我媽都成日叫我比奶粉BB飲架啦,煩死人,我聽完左耳入右耳出就算,覺得佢哋冇常識

...
唔好理啦,d野唔好太上心,唔係話奶粉,又會話其他嘢㗎啦。d老人家好多時都好多意見。

男爵府

引用:我奶奶好好,知我餵人奶就係咁買花膠海參俾

原帖由 cherrytam0105 於 12-11-11 發表
我奶奶好好,知我餵人奶就係咁買花膠海參俾我食(當然佢其實係為咗個孫有花膠奶飲)。佢知人奶係最好,但我 ...
亞媽通常都唔想我地辛苦,係咁架啦。我聽完咪上BK講番,當笑話。你奶奶都幾好喎,我奶奶唔係好識煮野,淨係煲木瓜魚湯比我。

大宅

引用:Quote:原帖由+cherrytam0105+於+12-11-11+

亞媽通常都唔想我地辛苦,係咁架啦。我聽完咪上BK講番,當笑話。你奶奶都幾好喎,我奶奶唔係好識煮野,淨係 ...
但其實我而家餵得唔辛苦,餵順咗,其實仲舒服過餵奶粉,唔洗買,唔洗沖,唔洗洗樽,唔洗蒸。阿B一喊,抱埋身就攪掂(我個B好鍾意食奶,十分鐘內就食完)又唔會食淨浪費。
佢知㗎喎,真係唔明點解要我餵奶粉!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cherrytam0105 發表於 12-11-11 14:55
但其實我而家餵得唔辛苦,餵順咗,其實仲舒服過餵奶粉,唔洗買,唔洗沖,唔洗洗樽,唔洗蒸。阿B一喊,抱埋 ...

啲人成日話餵奶粉方便,但係其實一D都唔方便,
你同BB出街要帶奶粉,水,奶樽,重到死,
我地人奶媽,帶條餵奶巾就得,
夜晚晚餵奶抱起佢,掀起件衫就得,
食飽飽放番落床仔,埋身食人奶係最好迷暈藥,
又唔駛洗野,超方便

大宅

引用:Quote:cherrytam0105+發表於+12-11-11+14:5

原帖由 黃二少奶 於 12-11-11 發表
我地人奶媽,帶條餵奶巾 ...
無錯!真係慳水慳力慳返唔少功夫!

男爵府

引用:Quote:原帖由+scmtse+於+12-11-11+發表亞媽

原帖由 cherrytam0105 於 12-11-11 發表
但其實我而家餵得唔辛苦,餵順咗,其實仲舒服過餵奶粉,唔洗買,唔洗沖,唔洗洗樽,唔洗蒸。阿B一喊,抱埋 ...
咁就奇左d,係咪又係覺得BB太痴你,覺得你好辛苦或者你亞媽淨係記得先先痛苦既日子。我係全泵,所以我亞媽成日覺我好慘。我有幾次亞女肯埋身,我都好enjoy ,訓係度,拎埋黎,食完就訓,我又乜都唔洗理,不過我呢個幸福日子只過了一星期就冇左啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cherrytam0105 發表於 12-11-11 15:06
無錯!真係慳水慳力慳返唔少功夫!

反而而家要帶飯仔出街仲辛苦囉

大宅

引用:Quote:原帖由+cherrytam0105+於+12-11-11+

咁就奇左d,係咪又係覺得BB太痴你,覺得你好辛苦或者你亞媽淨係記得先先痛苦既日子。我係全泵, ...
所以咪話佢只係唔想浪費罐買落做後備既奶粉囉

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:cherrytam0105+發表於+12-11-11+14:5

我地人奶媽,帶條餵奶巾 ...
"人奶最好既迷魂藥":真係笑左講得好岩。半夜一喊,塞住就一齊瞓,雖然都唔係瞓得好臨(自己)但好過要起身沖奶。

水晶宮

引用:Quote:原帖由+黃二少奶+於+12-11-11+發表啲

原帖由 carollung 於 12-11-11 發表
"人奶最好既迷魂藥":真係笑左講得好岩。半夜一喊,塞住就一齊瞓,雖然都唔係瞓得 ...
我囡由細到而家都係要啜住訓,雖然係唔好嘅習慣,不過我由佢

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+carollung+於+12-11-11+發表

我囡由細到而家都係要啜住訓,雖然係唔好嘅習慣,不過我由佢
我囡都係,想唔比都唔得,好似吸毒咁,唔啜都瞓唔著,就算食左粥都要啜住瞓

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊