想生BB

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Help~~~流啡? (update 綠D淺線) 之前POST

我平均36日一個cycle ! 上一次係10月7號day 1 !

check 紅d 10月28同29號深粗 ~ 如果吾bingo 應該今日來M !

但由上星期8號到今日都係VV個時都抺到有啡 ! 今朝用綠D check 白雪雪!

cb check又無 +號 ! 而紅d有淺線即係咩事呀 ??

如果個d係m無理由個胸重好痛架

有JM有類似經驗吖~ Thanks

別墅

我吾bingo果時M來前3~4日已開始流啡, 一日比一日多直至M來day 1, 同一定會胸漲同痛架喎. M來前係會胸漲同痛! 你以前M來前胸唔痛嫁咩!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 Dullsmama 的帖子

我之前未試過M前有啡色分秘之前都係一來就正常 ! DAY1個日個胸已經吾痛 !

而家Check 又吾係有左 ! 除左胸痛個肚又漲漲地咁!

咁你係每次m來都係咁 ?? thanks

別墅

回覆 joan0807 的帖子

係呀! 每次都有流啡同胸漲痛, M來day1就唔漲痛喇! 你之前未試過流啡而M又未黎,胸痛肚漲漲, 你係咪有機會bingo呀! 聽日check 下綠D呀!

珍珠宮

我今朝用普通cb check左無線~

我係今個cycle 先用紅d~都吾知係味太過緊張而失調

別墅

回覆 joan0807 的帖子

放鬆D呀! 有冇量体溫? 如有持續高溫冇跌番落黎有機會bingo嫁! 呢兩日忍下唔好check住! M冇來先check, 呢兩日小心D唔好亂食野唔好做劇烈運動檔自己bingo左先. 祝早孕!

珍珠宮

我都祝你早孕呀

男爵府

BK Milk勳章

omg...take care...n bed rest ...
anyway, add oil

珍珠宮

回覆 Bebe_chiu 的帖子

thanks

而家我真係吾知點好~一d吾似m嘅m ! 令到我好疑惑

珍珠宮

啱啱check左綠d淺線~紅d30%即係咩??

星期一cb又無線

子爵府

joan0807 發表於 12-11-13 15:46
啱啱check左綠d淺線~紅d30%即係咩??

星期一cb又無線

唔好擔心啦 ~
我10月8日 Day 1
10月24日 (Day 17 哈哈笑)
之後 Day 25 用準快易 check 係白雪雪 ~
Day 26 用普孕知(預知驗孕棒)又係白雪雪 ~
Day 28 用普孕知(預知驗孕棒)就出現超淺控 ~
Day 29 用 ClearBlue 精裝驗孕棒 check 左又係白雪雪 ~
Day 30 用 ClearBlue 電子驗孕棒 check 左係 Not Pregnant ~
之後我都打晒輸數當係食詐糊 ~
仲買定紅D、綠D、2位電子體溫計、ClearBlue電子排卵棒 ~
諗住黎緊既 cycle 再繼續努力 ~

跟住 Day 33 我手痕拎左紅D綠D黎玩 ~
紅D超超超淺線,綠D白雪雪 (其實係淡到好難睇得出) ~
Day 35 去完街返屋企途中打左個乞痴,子宮勁痛,
回家後就用紅D綠D驗下 ~
結果紅D明顯有淺線,綠D有超超超淺線
Day 36 我一早起身就再驗下紅D綠D ~
不過可能之前果晚飲水多
結果淡色左少少 ~
今日 Day 37 朝早再驗 ~
紅D同綠D條線都深左少少啦 ~

所以只要一日未黎 m
一日都仲有機會架 ~
加油 !

珍珠宮

回覆 Cherry0401 的帖子

好詳細好多謝你呀

不過都係有流啡~咁好吾好咁早睇醫生好?

子爵府

joan0807 發表於 12-11-13 16:52

好詳細好多謝你呀

咁早可能未驗到有定無 ~
不過都建議問下醫生意見 ~
或者睇下可唔可以早D照下見唔見個胎 ~

男爵府

Dullsmama 發表於 12-11-12 16:18
我吾bingo果時M來前3~4日已開始流啡, 一日比一日多直至M來day 1, 同一定會胸漲同痛架喎. M來前係會胸漲同 ...
想問你bingo 個月有冇好似m 前流啡咁

大宅

引用:回覆+Cherry0401+的帖子 好詳細好多謝你呀

原帖由 joan0807 於 12-11-13 發表

好詳細好多謝你呀
建議到醫生抽血check...cb和綠d 反應低, 用曼仔check la. 我岩岩個月就係噤,用cb and 6d check 見無線,又係流左兩日啡,之後好似M come 噤多血來4-5日,之後啡拉尾以為自己荷爾蒙失调,day 9仲change to少少 blood…立即拿驗孕棒check..綠d 双粗線,原來有左 但發現太遲無左了! 我去看私家抽血確定係有! 所以我建議你blood test...if u bingo...then 流啡doctor will help you 打安胎針! good luck and 祝早孕! 記住小心d...check 清楚! 我覺得曼仔反應強d...果時我無用就攞左烏龍

大宅

祝早孕!
趕搭兔仔..尾班車..
Cherry*Pick
Facebook search:Cherry*Pick

珍珠宮

我想過兩日再用棒棒check~ 如果真係bingo下星期先睇醫生 !

因為今朝紅d同綠d分別吾大

珍珠宮

回覆 cherry_hon 的帖子

thanks

大宅

畀面勳章

祝早孕

珍珠宮

今朝用CB CHECK 左有加號 ! 但係發覺有血流 ! 係鮮紅加深紅

因為之前睇過幾間婦產科都 full 左~要聽日先有期 ! 咁就即刻入左瑪嘉烈醫院睇
急症 ! 好快就見醫生照肚咩都無 ! 驗vv係淺線 ! 所以醫生就吾當我有左 ! 而陰超都無照就打發我走 ! 咁我落葵芳睇下其他醫生 ! 點知咩期都無 ! 要book左先可以睇 ! 咁我只有返屋企

返到去見好多血~可以點 ?瑪嘉烈醫院吾收...醫生又睇吾到....

首頁

尾頁

跳至