跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔宜家收左 卓基 上午班 (離家3分鐘路程) 已經交留位費。 現在收到仁濟醫院方江輝(離家13分鐘路程)全日班的offer,需要馬上交留位費。大家覺得這兩個學校對比,如何?
另外,如果有了這兩個offer 明愛莫張瑞勤, 太陽島英文,圣雅各寶翠園,偉思,是不是可以不用去面了?

其實還面了 禮賢會,明愛凌月仙,不過估計這幾個都已經成了炮灰。

本人對這邊的教育不是很熟悉,懇請各位有經驗的媽媽多多指點,不勝感謝!

男爵府

好媽媽勳章

太陽島英文.......唔好啦

大宅

spw 發表於 12-11-14 00:16
太陽島英文.......唔好啦

agree~~

禁止訪問

回覆:gemini_lu 的帖子

複式洋房

Can try Sunshine House at Pok Fu Lam

子爵府

I will choose

half day: 禮賢會, 偉思

full day: 圣雅各寶翠園, 明愛凌月仙, 方江輝, 明愛莫張瑞勤

in terms of school environment and academic level

複式洋房

回覆 aeiou_drm 的帖子

Thank you! Do you have any children in any of these kindergartens?

別墅

回覆:gemini_lu 的帖子

方江輝幾号In架,咁快知結果既,我11月3号In,老師話12月先有结果的

子爵府

回覆 gemini_lu 的帖子

My children is in primary school now. he has been studied in two of the above mentioned kindergartens.

別墅

回覆 小傻豬豬 的帖子

我個小朋友都係11月3日 interview, 係上個星期二(13/11) 收到電話通知話會收, 星期三(14/11) 收到封信, 叫我地星期五或之前要交留位費.......

因為我有個鄰居個小朋友今年係方江輝讀k1, 都讀得幾開心, 所以我交左留位費啦!!!!

複式洋房

回覆 Mini_Pig 的帖子

我也都交左留位費了。

別墅

回覆:Mini_Pig 的帖子

我電話同信都冇,即係唔收拉,不過老師當日同我講12月頭先知。唔通當日己confirm我阿女係waiting。所以迫你交留位費,有先放出來。

別墅

回覆 小傻豬豬 的帖子

我諗間間學校都係咁, 一定係會寄左一批信出去叫人交留位費, 如果有人唔交留位費先再寄第二批信出去, 所以第二批信應該會今個星期收到啦!!!

別墅

回覆:Mini_Pig 的帖子

剛剛收到YWCA中環中心0ffer啦唔等仁濟了

首頁

尾頁

跳至