跳至

首頁

尾頁

男爵府

想知道老師好唔好?
作息時間?
學習課程是深是淺?
謝謝!

禁止訪問

用戶要求終止服務

不過請注意, 很多新移民子女讀的, 我見到佢地放學...很多都聚在旁邊的公園仔玩, 亞媽就一堆坐埋吹水...d細路看上來比較...'原始'一點...如果你期望是很有氣質, 甚麼知書識禮個類呢...還不是不用考慮這家, 雖然我媽聽d街坊講這間是不錯的, 有街坊個孫不住利安也特地回來讀...

大宅

陪月勳章

titanlow 發表於 12-11-15 09:16
不過請注意, 很多新移民子女讀的, 我見到佢地放學...很多都聚在旁邊的公園仔玩, 亞媽就一堆坐埋吹水...d細 ...

有同感....好多新移民在學校附近的公園, 很雜, 但學校本身很好的!

複式洋房

回覆:有無家長對浸信會利安幼稚園有評價的?

我上次帶個仔去呢間面試,見到個小朋友周圍走,比個嬸嬸好惡咁鬧,即時對呢間學校大打折扣。

男爵府

引用:我上次帶個仔去呢間面試,見到個小朋友周圍

原帖由 mictoma 於 12-11-15 發表
我上次帶個仔去呢間面試,見到個小朋友周圍走,比個嬸嬸好惡咁鬧,即時對呢間學校大打折扣。

...
面試結果如何呀?

男爵府

回覆:bf0107 的帖子

多謝咁多位媽媽俾意見,始終都係屋村學校,知會有好多果d人。但interview同open day時覺得老師都唔錯,幾nice.所以考慮緊。唔知有無小朋友讀緊可以俾意見呢?謝謝!

複式洋房

回覆:ahmaymay 的帖子

The principle and staff are nice. But u have to admit that the curriculum is rather traditional. They spend much time on discipline and hygiene training. Also there is adaptation period for the kids, their length of stay in school is adjusted gradually at the beginning.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

岩岩上網DOWNLOAD 左入學申請FORM
佢要我寫父母每月薪津 & 家庭總收入
仲有個ITEM 好奇怪
申請原因: □父母外出工作 □子女眾多 □求學 □其他

我其實只係申請入讀, 唔係學費減免

大宅

回覆:豆豆B媽 的帖子

因為係全日所以要填睇申請人係唔係真有需要。

別墅

首頁

尾頁

跳至