懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆 Kit_ming 的帖子

咦係喎,會唔會有幫助呢?

公爵府

引用:我剛confirm+bingo後冇耐,每次坐完C6架車

原帖由 hapkry 於 12-11-15 發表
我剛confirm bingo後冇耐,每次坐完C6架車都有少少流啡,流咗三日驚得滯走去睇醫生,話俾醫生聽坐完車就係 ...
會否好震

禁止訪問

回覆:hapkry 的帖子

大宅

回覆 Shirleyloveyou 的帖子

係好dun.....

大宅

回覆 Renoice 的帖子

我都希望隨住我個肚越來越大佢會改啦

侯爵府

hapkry 發表於 12-11-15 14:42
回覆 waiii08 的帖子

難聽d講句,講到口都臭埋啦,知道bingo之後果幾日都揸慢左,問題係以前揸140-160, ...
唉!如果我係你就唔坐c6架車,兩條命woo,你楂得勁係c6的事,個個揸車都話自己勁㗎啦!唔係咩叫意外!
我由有咗出入都係自己駕車,就算c6放假都係我揸,就算揸慢D都安全過c6揸,現在7個月啦!安全第一!

伯爵府

引用:回覆+naturaljoe+的帖子 家用? 從來冇俾

回覆 naturaljoe 的帖子

家用? 從來冇俾過我呀,大家因應入息比例分擔開支咋
。。。。。咁都有既

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你地係計劃有左定意外?
恕我直言,點解你老公咁架?

上一胎我有bb ,老公即刻好緊張睇下架車如果煞車條安全帶會唔會"辣"到個肚,整到BB ;楂車亦都好小心,盡量唔會楂快,cut 線....
仲有,佢係可能既情況都車出車入,我返工放工,覆診等等,佢唔洗返工都會車我。如果唔係,會叫我搭的士,唔好同人迫....

到依家剛剛再有左,佢都係一樣;亦再提我安全帶既問題!

你老公點可以叫你自己搭車,再同你在目的地集合架?
好過份!!
好好同佢傾下,叫佢換車!!唔係個b 出世係醫院坐跑車返屋企咩?

子爵府

引用:回覆+torotoro+的帖子 我以前同佢拍拖果陣

回覆 torotoro 的帖子

我以前同佢拍拖果陣都有同佢講,依家身邊多左個人,唔可以咁自私,但佢話佢對自己手 ...
多數撞車新聞c或重傷都係超速or醉駕藥駕..... 佢唔理其他道路使用者係自私到極,生命無take 2

yingying124  你死你事,最慘就係比你車死既人都係同家庭架!  發表於 12-11-15 15:01

大宅

回覆 yingying124 的帖子

係計劃的,只可以講係性格問題,佢份人係好粗心大意的,亦好獨立,自己入左醫院,到出院時都係自己出兼搭地鐵,唔使人接唔使人陪,所以佢expect我都係咁獨立咁tough

某程度上,我覺得同佢傾係冇用,因為佢個腦根本冇左果part,佢process唔倒;我以前d男朋友都好似你老公咁鍚我關心我,所以我好唔憤,但一句到尾,老公係自己揀的,唔開心時咪諗吓佢其他嘅優點囉

有時講得多我想佢點關心我點錫我,佢會話我expect果d係父女式既疼鍚,但我唔係BB喎...

大宅

回覆 torotoro 的帖子

我都好同意,次次睇親果D廣告都好大感觸,唔想有朝一日佢失去我/BB先後悔,唔知佢點先明.....

侯爵府

hapkry 發表於 12-11-15 15:08
回覆 yingying124 的帖子

係計劃的,只可以講係性格問題,佢份人係好粗心大意的,亦好獨立,自己入左醫院 ...
下!甘唔得woo ,有咗需要多D關心,遲D你個肚大時候,好多事情都要你c6幫手,不只係揸車一樣!

大宅

回覆 Percy210 的帖子

問題係我架唔掂佢架車,如果要自己揸的話要買多架呢...

大宅

回覆 Percy210 的帖子

其實我有左之後佢都改變左,早兩日我唔舒服,放工即刻飛番屋企瞓,叫佢自己喺街食唔使理我;如果以前,佢真係會自己食完就返屋企,但果日佢食完有打俾我問我食乜,話買番嚟俾我食

呢個例子講出黎可能好好笑,因為應該好多人都會覺得係基本嘢嚟,但佢以前就真係會唔理我,因為係我自己話唔使架嘛~ 所以已經有進步,問題係佢由BB班讀起,唔會跳班 (又或者唔留班已經偷笑),有排等

禁止訪問

回覆:各JM認為有左仲可以坐跑車/硬避震嗎

大宅

回覆 QUSTINLING 的帖子

但佢唔認為呢d叫自私,佢只係keep自己既興趣

別墅

我坐老公架兩座位跑車坐到36wks, 但佢開得好慢,唔過speed limit, 同理唔行好"dun"嘅路. 我touchwood一路冇事。

到28-32wks, 個肚其實都大得好快, 因為車身低,上落車要好小心, 坐車時個肚都有啲頂住。我老公都要型, 揸開跑車,要佢換7人車, 都幾大轉變, 好似由車手變司機咁。佢睇咗好耐至睇中架4人車,而家架跑車未賣,但已經失寵,佢見我坐得舒服,都無揸架跑車啦。

大宅

回覆 betbetfung 的帖子

有JM話放個水泡會好d,你覺得會唔會有用呢?或者放cushion?

介唔介意share吓係咩跑車同四人車?等我可以參考吓氹佢換.....

別墅

我又未試過用水泡 or cushion, 但係用咗可能會頂頭, 因為執高咗.
車款我pm你啦

大宅

回覆 betbetfung 的帖子

Thanks so much!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至