懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 hapkry 的帖子

I avoided that in my first trimester, but started to ride on C6's sports car again (even driving myself) after week 16, hahaha~

大宅

kiukiu1106 發表於 12-11-16 09:44
係囉。。。佢唔緊阿B,你自己更加要好好保護佢~
YES,係為自己同BB,我地女人生BB都搵命博,TOUCHWOOD有咩事係傷我地身同心,咩都補唔返。。。

大宅

hapkry 發表於 12-11-16 10:12
回覆 phylliz 的帖子

佢話架second car一人揸一半喎, 總之唔好expect有佢喺度就要佢揸
咁你晌適當情況下嚇下佢 XD~車照買,唔好同佢慳,既然佢都唔諗你,反正佢唔買多架,D錢都唔係入你袋

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:回覆+RockMusicLover+的帖子 咁佢又未至於

原帖由 hapkry 於 12-11-16 發表
回覆 RockMusicLover 的帖子

咁佢又未至於對我咁差, 見我嘔都會埋嚟掃吓我問吓我點
咁都叫唔係好差,你忍耐力都幾高喎

你嘔唔舒服候下好正常,普通朋友都會啦!冼唔洗頒個獎比佢呀?

如果我係你,我唔會同呢個咁自私既人生仔!連架車都放棄唔到,第時湊仔會幫手咩?

有捨才有得!
為家庭小朋友點都有犧牲架啦!
咁大個人都唔明

大宅

我唔知佢有冇記住d位呀, 以前有時揸長途, 佢都會打上台聽吓邊度有set機, 但平時路邊橙色/灰色果d太多了, 咁佢一拖波要拖幾十, 唔落重brake根本減唔切; 佢自己睇倒, 知道自己會dup兼隻手喺個軚盤度卸力, 所以佢唔會覺得dup得急, 但我冇心理準備, 兼淨係靠條安全帶, 所以感受上會辛苦過佢

大宅

佢一直有keep住搵同睇架, 不過睇極都唔喏之嘛

大宅

回覆 yingying124 的帖子

坦白講, 我以前個個男朋友都好鍚我, 咩都諗我先, 真真正正係寧願自己唔買嘢都會買俾我先, 一碟壽司有兩舊都會主動夾靚d果舊俾我, 為左陪我, 好多朋友既gathering都唔去, 怕我曬又寧願唔去踼波.......所以你講既嘢我又點會唔明

但無論點, 最後我選擇咗佢, 係因為佢有其他優點, 我自己當初決定得嫁, 依家就冇得埋怨佢唔夠鍚我, 因為一早已經知係咁, 所以初初結婚都好猶疑要唔要 BB, 怕最後得自己承擔, 但自己又好鍾意小朋友, 又怕越猶豫年紀越大....

男爵府

BK Milk勳章

攪錯呀!叫個老婆自己揸車,咁邊個睇住BB呀!
佢顧佢自己興趣就得唔使理個老婆同BB架?!
係囉買部7人車好過啦!
多個小朋友買野都方便D呀!

大宅

回覆 bobo830513 的帖子

七人車, 我諗都唔敢諗呀, 佢肯換四門我已經好開心;

依家未夠三個月, 我又唔敢同人講, 唔係同人傾吓等其他人勸吓佢等佢知自己唔喏都好d吖....

大宅

引用:攪錯呀!叫個老婆自己揸車,咁邊個睇住BB呀!

原帖由 bobo830513 於 12-11-16 發表
攪錯呀!叫個老婆自己揸車,咁邊個睇住BB呀!
佢顧佢自己興趣就得唔使理個老婆同BB架?!
係囉買部7人車好過啦!
一換咗7人車,我當咗架車係貨倉添~

大宅

回覆 kiukiu1106 的帖子

其實正常都會呀, 多左個小朋友一定好多雜物架

大宅

引用:回覆+phylliz+的帖子 依家已經冇流了,+係

依家已經冇流了, 係初初果陣流左幾日
陀B成個過程都要步步小心呀,touchwood好多嘢未到阿B出世果日都係未知之數,你要為自己諗多啲,睇嚟你老公短期內都唔會有咩改變,你要保護你自己呀!~

大宅

引用:回覆+phylliz+的帖子 我唔知佢有冇記住d位

我唔知佢有冇記住d位呀, 以前有時揸長途, 佢都會打上台聽吓邊度有set機, 但平時路邊 ...
哈~難為你仲同佢講好説話,真係避得就避,少D坐佢車吧! 到你陀到7個月打後,你就知有幾辛苦了~

我以為我c6衰,但你老公似乎有過之而無不及

大宅

回覆:phylliz 的帖子

已經無坐兩個月,不過未買到等二架車

首頁

尾頁

跳至