跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi Hi 爸爸媽媽:
我囡囡3月B...大B身份返梗N班....仲未決定到邊間讀K1....佢依家係Trouble two超級煩....我係FTM每日嘅工作就係接女返學放學...煮飯...上網!! 悶到爆...!!
你哋BB 係唔係2010年出世架? 依家忙梗interview...決定邊間未? 你小朋友有無返N1呢?

你咃係唔係FTM&FTF.....仲有好多好多嘢可以傾...!!

如果有時間入嚟分享吓....歡迎! 歡迎!

大宅

陪月勳章

szetoszeto 發表於 12-11-15 16:55
Hi Hi 爸爸媽媽:
我囡囡3月B...大B身份返梗N班....仲未決定到邊間讀K1....佢依家係Trouble two超級煩....我 ...
囡囡3月B已踏入Trouble 2?

大宅

回覆 bf0107 的帖子

2010年3月喎...已經32個月喇....!!
乜都話要自己...乜都要爭住幫手...咁細個已經識堅持...一個字煩

你小朋友幾大?

大宅

haha... 我諗你一定係搵緊我喇~
我都係FTM (年資:2個月)
大仔:2010.10月B
細仔:5個月

大仔已讀PN, 諗住K1俾佢試下轉資助KG (( 極度心儀孫方中 )) ... 但我果件係正牌怕羞仔, 都係冇咩希望 !!!
同你一樣,做FTM真係好悶... 但當然自己湊真係會乖D ... SO..... :(

大宅

szetoszeto,
原來個係3月B ....
我囝囝係10月B, 剛開始trouble 2

大宅

回覆 applemore 的帖子

hahaha就係你喇! 仲要同我一樣鍾意孫方中...我仲有一間聖心!!
我個八妹仔唔怕醜架...仲口水多過浪花...!!

30號你幾點in呢? 我8:30呀....

嘩! 你有個5個月bb呀...好開心!!

我哋要多d傾吓計喇....無咁悶嘛....

大宅

回覆 echanhl 的帖子

係呀! 個八妹仔人細鬼大....見到d老師...扮斯文

大宅

我囡係 1 月B , 我要返工架, 日頭婆婆揍, 夜晚同星期六, 日就我自己揍, 佢都有好多嘢自己堅持 自己想完成的事, 如唔危險無大礙的, 我都會俾佢自己試 , 佢近期最鍾意問「為甚麼」問到我口啞啞

大宅

陪月勳章

szetoszeto 發表於 12-11-15 17:13
回覆 bf0107 的帖子
2010年3月喎...已經32個月喇....!!

原來您個b係2010年3月, 我個囡係2010年12月呀....都開始了Trouble 2, 有時好得意, 有時好煩!

szetoszeto  hahaha,有時好似突然變得好大個!! 表情又鬼馬  發表於 12-11-16 14:31

大宅

回覆:湊住個2010年Trouble two BB嘅媽媽!!

我囡係10年8月B, 你哋好呀,我囡報左聖心同呂郭

大宅

回覆:湊住個2010年Trouble two BB嘅媽媽!!

我囡又係開始trouble, 樣樣要自己嚟但成日搞到一鑊粥但係學校扮乖

別墅

我個囡係4/2010, 前排煩啲,但越大識聽人講野,我又覺得好啲喎﹗可軟硬兼施,我個囡都係八妹仔,加上有個妹妹,所以佢係大家姐,喜歡認叻,近排INTERVIEW不知幾老積,同老師傾計好開心﹗

大宅

回覆 Chingwoo 的帖子

Hi 你就好喇! BB有婆娑幫忙湊....唔洗受工人氣!! 有老人家錫...福氣嚟架!!
我囡囡就無乜...嫲嫲幾年前已經唔係到...爺爺老喇! 公公婆婆係外國住...無人冉我哋要受工人氣

大宅

陪月勳章

bf0107 發表於 12-11-16 09:40
原來您個b係2010年3月, 我個囡係2010年12月呀....都開始了Trouble 2, 有時好得意, 有時好煩! ...

係呀, 大個左好多, 我要返工, 平時工人揍, 婆婆同奶奶好少黎幫手, 您地就好啦, 可以自己湊番!

大宅

回覆 hungc9 的帖子

你好呀! 聖心收到信未呀? 佢收咗個八妹下午班...好開心但又有d失望...!!
如果唔比轉..只好寄望孫方中喇!

大宅

KoeyMM 發表於 12-11-16 10:09
我個囡係4/2010, 前排煩啲,但越大識聽人講野,我又覺得好啲喎﹗可軟硬兼施,我個囡都係八妹仔,加上有個妹 ...
Hi Hi, 咁咪好囉...最怕以為自己好大個...唔聽人講!! 其實八妹仔都幾可愛嘅...因為佢哋乜都問...乜都關佢事...!!
有時我同爸爸傾計...佢聽到...又問邊個呀? 幾時去架?...佢點解會咁嘅?

真係比佢激死又笑死!!

大宅

引用:回覆+hungc9+的帖子 你好呀!+聖心收到信未

原帖由 szetoszeto 於 12-11-16 發表

你好呀! 聖心收到信未呀? 佢收咗個八妹下午班...好開心但又有d失望...!!
你好呀,聖心收左下午班呀,我會照讀因為聽聞學位好緊張,收已經好好,唔要求噤多:;pppp:

大宅

引用:回覆+hungc9+的帖子 你好呀!+聖心收到信未

原帖由 szetoszeto 於 12-11-16 發表

你好呀,聖心收左下午班呀,我會照讀因為聽聞學位好緊張,收已經好好,唔要求噤多:;pppp:

大宅

hungc9 發表於 12-11-16 15:01
你好呀,聖心收左下午班呀,我會照讀因為聽聞學位好緊張,收已經好好,唔要求噤多

...
但係耍將BB生活習慣改變喎!! 從頭適應都好辛苦...
我依家期待30號孫方中面試啊! 希望八妹仔叻叻喇!

公爵府

BK Milk勳章

回覆:szetoszeto 的帖子

我仔仔都係10年,返緊nursery, 我都係ftm!

首頁

尾頁

跳至