自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我本身用緊和記寬頻 10M, 平均$66/月, 2月到期,
佢而家SELL我10M 平均$86/月 簽2年(我心諗仲貴過之前仲想叫我續=_=),
又或者100M 平均$106/月 簽2年,
請問有冇人仲抵過呢個價可以SHARE?
THX!!!

男爵府

有冇jm可以分享? thx...

象牙宮

我用緊200M 光纖連電話 $12X.

10m 太慢啦!

男爵府

回覆 mercurycc 的帖子

妳可唔可以比妳PM 妳SALE INFORMATION我呀 !

近排佢地都係要成$16X 連家居電話比我 !

象牙宮

socket 發表於 12-11-20 15:03

妳可唔可以比妳PM 妳SALE INFORMATION我呀 !

無呀 ! 係佢地打來架,而且幾個月前續架.

男爵府

我地出年先到期, 佢地半年前已經打嚟啦 ! 我想問妳係公樓定私樓呀 ?

妳係用緊和記光200M 光纖連電話嗎 ? 簽幾耐約呀 ?

象牙宮

socket 發表於 12-11-20 15:25

我地出年先到期, 佢地半年前已經打嚟啦 ! 我想問妳係公樓定私樓呀 ?

私樓,其實我路都用佢地, 以前 10M,
而家就 200M 光纖連家居電話,C6 傾的好似 2 年.

男爵府

mercurycc 發表於 12-11-20 15:30
私樓,其實我路都用佢地, 以前 10M,
而家就 200M 光纖連家居電話,C6 傾的好似 2 年.
...

咁抵, 我都係用左好多年10m,
我家居電話同寬頻2013/2月到期,
家居電話一個月前簽左由pccw轉左去和記$25/月,
而家煩緊寬頻, 佢幾個月前打黎由$130幾,$120,$113,講到而家$106~
計返你個價抵過我仲多我100m, 好勁呀

男爵府

我都用咗佢10年啦 ! 係私樓 ! E家係用緊佢100M, 光纖使唔使拉線整過呀 ?

妳真係好平呀 ! 佢地打過幾次嚟都係話平均$16X !

象牙宮

siuwing_1029 發表於 12-11-20 16:00
家居電話一個月前簽左由pccw轉左去和記$25/月 ...
續約時佢地有推100m ,但c6 話200M 都係貴小小所以用咪用佢囉.

我重有另條香港XX bb100 佢話再續最平都$14X ,所以打算到期cut.

象牙宮

socket 發表於 12-11-20 16:08

我都用咗佢10年啦 ! 係私樓 ! E家係用緊佢100M, 光纖使唔使拉線整過呀 ?
要拉線不過佢地都係電話線槽都整,係屋入面無咩攪過.
有時佢地會送超市禮券架.

大宅

siuwing_1029 發表於 12-11-20 16:00
家居電話一個月前簽左由pccw轉左去和記$25/月 ...

家居電話和記$25咁平, 可以REFER我嗎? THX

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇人用緊和記寬頻(3家居寬頻)?

以家我用緊香港寬頻,最近傾緊續約,BB 100 續約價 $ 150 仲話最平

和記好用嗎?會唔會成日斷線架?

如果平咁多我都想轉

愛 我 就 別 傷 害 我

子爵府

畀面勳章

:;pppp::;pppp::;pppp:唔使錢我都唔會用....以前JOIN了, 天天都上不到線, 日日比C傅放飛機, 之後日日打上CS投訴, 週旋了半年, 我先可以解約.....:;pppp::;pppp::;pppp:

象牙宮

kitwong 發表於 12-11-20 17:19
以家我用緊香港寬頻,最近傾緊續約,BB 100 續約價 $ 150 仲話最平
我用左12 年,6-7 年前就真係麻麻,好間中有日會上唔到網,電話都會有時無聲.

近呢幾年都無問題,未斷過線.

反而條 BB100 12/2011月到而家,試過斷 3 次線,有 2 次佢地攪掂,
有一次話佢地無問題,如果上門檢查如果係我電腦問題或其他,
佢地要收 $200 上門費,跟住打鬼火叫左個朋友來睇,
原來係佢地夾個頭整得唔好接觸不良,朋友幫我整返好.

99 試過係電腦問題,和記上門都唔收錢.

男爵府

mercurycc 發表於 12-11-20 17:01
續約時佢地有推100m ,但c6 話200M 都係貴小小所以用咪用佢囉.

我重有另條香港XX bb100 佢話再續最平都$14X ...

唔通要男人傾約先會優惠d?
我都用左差唔多十年啦...
而家續約係唔係唔興送超市卷, 有幾次話$130幾送咩wifi/雲端~

男爵府

dodotin0505 發表於 12-11-20 17:17
家居電話和記$25咁平, 可以REFER我嗎? THX

我係用左佢上網成十年, 佢先比$25/月我,
你有冇用開和記? 有既話我睇下搵唔到個電話比你!

大宅

引用:Quote:dodotin0505+發表於+12-11-20+17:17+

原帖由 siuwing_1029 於 12-11-20 發表
我係用左佢上網成十年, 佢先比$25/月我,
你有冇用開和記? 有既話我睇下搵唔到個電話比你!
...
手提用開超過十年,但家用電話係pccw. Thx

男爵府

回覆 siuwing_1029 的帖子

妳都比妳個PM 妳SALE比我呀 ! 妳係私樓定公樓呀 !

男爵府

socket 發表於 12-11-21 14:21
回覆 siuwing_1029 的帖子

妳都比妳個PM 妳SALE比我呀 ! 妳係私樓定公樓呀 !

你要上網定家居電話既sale? 我係公樓! 私樓同公樓價錢會有分別?
我而家仲未可以pm, 一係你留email比我,我再sd比你~

首頁

尾頁

跳至