婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位如果你奶奶守寡,C6因為孝道而比佢同我地一齊住,但佢貪心過頭成日拎左你既野,佢試過偷我私人日用品,貴零食,名牌拖鞋毛巾,私伙補品,化妝棉等。你地會點做?(吾係價錢問題,係覺得私人空間受到侵犯)ps:佢係一個有d錢又聰明又毒棘既女人,我唸佢做呢d野日的係想激嬲我,等我冇得投訴比c6,因為我因為咁話佢佢會成機話我小家,佢真係好賤格!有爺生冇那教!

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

回覆:99成日偷我野

鎖好

kawai120  Gd idea  發表於 12-11-25 22:15

大宅

回覆:SUGAR0612 的帖子

如果我乜都鎖,一黎自己好吾方便,二黎佢一樣會話我小家。試過我買左大包tempo準備帶反公司,所以放左入自己房,佢竟然趁我吾起屋企向c6大吵大閙話我自私,反眼!我在明佢專做暗事,呢類小人好難防!

大宅

咁解有d咁賤格既女人!?吾知係咁家庭教出黎,我因為佢做既所有嘢令到自己好吾開心,覺得自己嫁比c6冇幸福,又要我養埋佢,個心好吾平衡,好吾開心呀

禁止訪問

男爵府

s0272287 發表於 12-11-20 00:34
你同C6講,原來99想用你用開D野但又唔知喺邊度買,叫C6扣起俾99D家用,你幫佢買

...

禁止訪問

大宅

回覆:肥妹心 的帖子

上得黎bk 申,都係想大家討論下諗下辦法啫,唔幫手,都唔好串人

有時口材好,但係羗係越老越棘,佢爆陰毒,真係好難防

不如樓主試下揾日,c6唔係屋企時,開心見成同99傾下,揾個解決方法,但係你最好錄音,大家和平解決,就洗咗去,but 佢反面玩串的話,就交個錄音比c6自己諗掂佢

waiyee327    發表於 12-11-20 12:46

別墅

有無得偷返佢d野黎用呀?

大宅

回覆:s0272287 的帖子

我奶奶之前叫我幫佢買支180蚊既潤唇膏,第一次我吾收佢錢,佢個fd叫佢代買,佢走黎同我講佢個fd想要叫我幫佢再買,我心知不妙叫c6比錢再由c6問佢媽攞錢都好正常,因為係佢fd要吖嘛,點知99聽到後好吾like,即刻高八度話"你驚我吾比反你咩,我梗比你格,駛吾駛咁緊張呀,180蚊之麻"但一路講一路扮搵吾到銀包,跟住c6唯有話吾駛還。后尾我唸唸下個"朋友"應該係佢自己,后尾我用過果支潤唇膏都吾見埋,后尾我起佢間房發現一支潤唇膏

大宅

引用:上得黎bk+申,都係想大家討論下諗下辦法啫

原帖由 luisasa 於 12-11-20 發表
上得黎bk 申,都係想大家討論下諗下辦法啫,唔幫手,都唔好串人

有時口材好,但係羗係越老越棘,佢爆陰毒 ...
多謝你呀我c6都知佢心壞不軌,前排c6見佢成日哈我會幫我話佢兩個,點知佢媽反而重度忌,竟然將支槍頭指向c6,成日向c6發焷氣,c6冇佢乎吾再幫我出頭。而家佢兩仔那又母慈子孝,只有我一個人 孤身作戰。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

大宅

引用:有無得偷返佢d野黎用呀?

原帖由 symummy 於 12-11-20 發表
有無得偷返佢d野黎用呀?
我搵機會試下,但應該冇乜野比我偷,佢應該train 左自己幾十年,我而家先起步

大宅

引用:上得黎bk+申,都係想大家討論下諗下辦法啫

原帖由 luisasa 於 12-11-20 發表

有時口材好,但係羗係越老越棘,佢爆陰毒 ...

禁止訪問

男爵府

你唔見幾多就同你c6攞返$.你幫佢fd買唔收錢?佢fd實會俾返錢佢啦.

男爵府

回覆:joeyleong 的帖子

就算無野偷都要照攞…最好係用完吾放回完位或者放係你間房…佢問你做乜用佢d野就話:「原來你介意咩?我以為你吾介意乍!大方d喇…99」吾知佢會點

大宅

引用:就算無野偷都要照攞…最好係用完吾放回完位

原帖由 Sunnn 於 12-11-20 發表
就算無野偷都要照攞…最好係用完吾放回完位或者放係你間房…佢問你做乜用佢d野就話:「原來你介意咩?我以 ...
高招

珍珠宮

你同99鬥小氣,實輸果個係你~
昅過下jm你既舊post,睇黎你都唔係冇錢,不如試下大方d,下次你99偷左你d野之後,你買一件新既比佢,仲要當住c6面前講:99,我見你拎左我既xx黎用,不過你拎左果件我用過架,好似唔係咁衛生,所以我買左件新既比你呀~ 下次你想要其他野,你就出聲啦,唔駛靜雞雞咁拎喎,c6佢實會買比你架~

shui_sum  yes!!!! 仲要向C6面前俾, 總之佢偷過乜O黎用,全部之後買雙份,好高調咁送俾佢  發表於 12-11-20 17:32
waiyee327    發表於 12-11-20 12:49
KaRenFish    發表於 12-11-20 09:45

大宅

回覆:joeyleong 的帖子

你99不問自取,同厚面皮,真係難攪。橫掂她點都說你小氣小家,你認我係小家小氣,她才奈你唔何啦。無理由比人屈買野羅。人地個女的錢她就用得爽,個仔的就會心痛羅。你一於買大盒加鎖,放在衣櫃。如果她知你盒野鎖左,就表示她連你衣櫃都摷過了。

首頁

尾頁

跳至