論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

起初姐姐來做時没有咁難聞的味,只是做了2個半月,發覺她早上開始身上也很難聞?有沒有人知道點解?行近小小也頂唔順她的體味。
平時下雨或天氣熱我們也比佢開冷氣睡,為何會這樣難聞?而且佢又沒食豬肉但身上的味真的好難頂。

子爵府

引用:起初姐姐來做時没有咁難聞的味,只是做了2

原帖由 rainrain613 於 12-11-20 發表
起初姐姐來做時没有咁難聞的味,只是做了2個半月,發覺她早上開始身上也很難聞?有沒有人知道點解?行近小 ...
無沖涼?

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

別墅

回覆:為何姐姐身上會咁難聞的味

我覺得係佢哋用嘅日常用品嘅味道,因我嗰件鐘意用番自己家鄉品牌

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+rainrain613+於+12-11-20+發

原帖由 naomichoi 於 12-11-20 發表
無沖涼?
有呀,早上1次晚上1次。

男爵府

好媽媽勳章

引用:我覺得係佢哋用嘅日常用品嘅味道,因我嗰件

原帖由 準父母 於 12-11-20 發表
我覺得係佢哋用嘅日常用品嘅味道,因我嗰件鐘意用番自己家鄉品牌

...
係呀。她同我老公說有噴香水但我只聞到嗅。而且之前叫agent 提她唔可以噴香水因我和bb 唔可以聞香水。

子爵府

引用:Quote:原帖由+naomichoi+於+12-11-20+發表

原帖由 rainrain613 於 12-11-24 發表
有呀,早上1次晚上1次。
有無洗頭?係咪sure佢有沖?因為之前有jm既工人入左廁所話沖涼,仲有水聲,但其實無沖到

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

naomichoi 發表於 12-11-24 20:53
有無洗頭?係咪sure佢有沖?因為之前有jm既工人入左廁所話沖涼,仲有水聲,但其實無沖到

...

我炒個件咪係啦, 死係入面30 minutes, 開大水喉, 拍門叫佢出來, 厠所水塘咁, 佢成身乾嘅. 底衫褲都無換, 仲話乾淨喎

子爵府

引用:Quote:naomichoi+發表於+12-11-24+20:53+有

原帖由 lily-of-valley 於 12-11-24 發表
我炒個件咪係啦, 死係入面30 minutes, 開大水喉, 拍門叫佢出來, 厠所水塘咁, 佢成身乾嘅. 底衫褲都無換, ...
所以無沖唔出奇,就係因為無沖,所以更加要噴勁香水遮掩陣味,但其實佢地d香水好臭

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

亦有可能佢D底衫褲洗唔乾淨, 可能唔落洗衣粉, 或過水唔乾淨, 加上佢地D衫唔扭乾, 係咁滴水滴到乾, 乾唔透陣up味, 加埋佢地唔沖涼, 仲搵佢地D (香水)搽, 件野分分鐘生蚤.

侯爵府

BK Milk勳章

1 食野太重口味

2 衣服無清洗過水乾淨

3 沖涼不夠徹底 濕著當洗過

4 廉價香水

5 著沒乾晒既衣服

珍珠宮

jloklok 發表於 12-11-24 22:13
1 食野太重口味

2 衣服無清洗過水乾淨

cheap 香水 + 臭汗味,真係 c o左都彈番起身
另外佢係咪日日換乾淨衫?你留意下佢,如果一三五一套,二四六一套,佢地勞動點都會有o的汗,梗臭啦!佢o的衫手洗定機洗?我要我工人用機洗面衫,就係怕佢手洗唔乾淨/過唔淨/扭唔乾,仲有o的衫可以o既話俾佢曬下,天然陽光可以癖o左衫o既 up 臭味。亦要 make sure 佢o的衫乾透先好擺埋,唔係櫃o的乾衫都臭埋!佢地最興乾唔透o既衫照收照放入櫃

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:為何姐姐身上會咁難聞的味

咁我唸我明點解早兩日我會作嘔,肯定佢無冲涼!!! 平時冲完一定成個厠所花王味,嗰日就全屋[叔]味! 俾我再捉到佢唔冲或者扮冲我唸我會出 warning

子爵府

幾年前,請過一個賓姐,臭狐好勁。

後來因佢做嘢超唔得,炒了,走後佢間房嘅臭狐味,要成個星期先散!

男爵府

好媽媽勳章

引用:亦有可能佢D底衫褲洗唔乾淨,+可能唔落洗衣

原帖由 lily-of-valley 於 12-11-24 發表
亦有可能佢D底衫褲洗唔乾淨, 可能唔落洗衣粉, 或過水唔乾淨, 加上佢地D衫唔扭乾, 係咁滴水滴到乾, 乾唔透陣 ...
她同我們的衫一齊用洗衣機洗

象牙宮

rainrain613 發表於 12-11-25 16:10

佢D底衫褲都一齊同你地D衫洗?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+lily-of-valley+於+12-11-24+

原帖由 rainrain613 於 12-11-25 發表
D衫一齊洗??咁親密??? 有必要嗎?

別墅

我曾經用過一個印印,她有臭狐,我用了半年,用盡方法幫佢,例如買不同牌子的爽身粉,每天多次沖涼等,最後睇醫生,醫生說最有效的方法是做手術,而平日要全日開冷氣及盡量唔好出汗.佢陣味跟無沖涼唔同的,係動物的味道,不是一般臭汗味.最慘係接著他有皮膚病,醫生叮囑她以後少沾水,或佩帶不同手套.十指不沾陽春水,長開冷氣不出汗,過的是如此生活,最太太的我也不可以,最後用了半年(加上她做野唔好,其實我做多,因她有皮膚病)也沒用她了!
請工人從來睇彩數!!!

zitzai  陰公。。。我講你 mouth:  發表於 12-11-25 16:56

子爵府

我嗰件都係,有時係做完嘢一身汗有味,有時係啲衫未乾透有陣嗡味;但到佢沖完涼著返乾淨衫,又變咗佢用開嗰啲家鄉洗頭水既嗆鼻「香味」,俗到氣咳

佢瞓聽,入夜熄燈後成屋都彌漫著佢陣洗頭水味mouth:

仲有就係,佢勁中意食埋啲辣嘢同熱氣嘢,成日自己買埋啲印尼蝦片同特製辣醬,早午晚餐用來送飯,又唔多食菜,生果更加唔掂,有時個口真係....連我呀媽都話要拎咩面避下,陰功

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+rainrain613+於+12-11-25+發

原帖由 victor2003 於 12-11-25 發表
D衫一齊洗??咁親密??? 有必要嗎?
之前她是手洗,只是近來下雨天氣她唔知幾時放左落洗衣機度洗老公沒話佢。

大宅

回覆:準父母 的帖子

係呀,佢地家鄉味。

首頁

尾頁

跳至