2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

民房

識講D乜

水晶宮

回覆:伱地BB講野未「1月B」

ba, ma, ah ma, mama, baba, ununun, 爹爹爹,mummum, boo, 嗯,仲有其他唔識打的bb話

大宅

識叫媽媽、爸爸、姐姐、曳曳、mummum、婆婆、波波,食夠就會講飽,唔玩嘅玩具就講掉

複式洋房

Dad dad.. 媽媽.. 爸爸.. Bye bye... 教講抱抱/婆婆,不過講得唔正

佢講媽媽講得最正最清楚,就係當佢扭計要人陪佢玩/扭抱,扭起佢時,佢就會偷偷笑!

禁止訪問

公爵府

引用:識叫媽媽、爸爸、姐姐、曳曳、mummum、婆婆

原帖由 amps2b 於 12-11-25 發表
識叫媽媽、爸爸、姐姐、曳曳、mummum、婆婆、波波,食夠就會講飽,唔玩嘅玩具就講掉

...
咁勁

男爵府

玩具勳章

我仔仔淨係識叫媽媽,其他都係BB話。

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 熱血勳章 BK Milk勳章

我個囡都未識講野
仲係姨姨UR UR...

男爵府

趣教勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mine only say je, eh, mah mah, ah mah, bahbah, but not always right.
When want milk says mehmeh
Food says um but not always right

別墅

BB會講daddy, mummy / 媽, 俾你,唔俾,唔好,無, p (please)等等...

男爵府

果日亞囡無意識咁對住公仔講左句"我打你嫁"..可能我呢排成日咁話佢...佢學返我講...就話隻公仔..

首頁

尾頁

跳至