論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Send email 都可以ga

男爵府

回覆:支持寫信去入境處投訴,真係有用ga

Good. Thx for sharing. I will do it for sure

大宅

回覆:bonboney_bb 的帖子

禁止訪問

大宅

引用:EMAIL+ADDRESS+o係咩?

原帖由 nicki 於 12-11-21 發表
EMAIL ADDRESS o係咩?
[email protected]

大宅

Content as below for

I would like to complaint this Philipinne maid and here\'s her information:

Besides, My compliant on her:
- xxxxxx

男爵府

真是好好!thanks for sharing!

珍珠宮

Just for record.
.......

珍珠宮

其實無乜用,我之前炒過一個偷野印傭,因無報警,入境處都話會record及for ref,結果,偷野印轉頭已有新僱主。

男爵府

lovebbb 發表於 12-11-21 22:53
其實無乜用,我之前炒過一個偷野印傭,因無報警,入境處都話會record及for ref,結果,偷野印轉頭已有新僱 ...

咁僱主真係冇符 !?

大宅

回覆:bonboney_bb 的帖子

支持呀!好有用呀!

我都係呀!

民房

今日終於打通左!
十一月頭炒左個工人..到今日都未有信覆我..忍唔住打去問下收唔收到我封終止信
入境處啲人話有好多信所未覆得切,好彩佢地都有幫我揾返出黎
順便問左點先可以blacklist個工人,佢地話佢地無呢個blacklist system...可以當留個記錄,但未必可以唔俾啲衰工人再黎..因為始終都係單方面嘅野...除非報哂警有record..不過佢地話會留意啲經常斷約嘅工人!最後問埋點安排工人走,佢地話工人一斷約就要返老家,唔可以去澳門,除非某啲情況先得(呢part唔係好明佢講乜)..佢話最好就買機票被佢,迫佢地走,唔好用錢代替,等佢地無咁容易搏炒轉第二個...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至