想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢幾支野係今朝11點既結果...(22/11, 今日係D36)
係咪即係中左獎呀??? 但綠啲好淺色啊...
昨日綠啲就只係得個控.

如果真係中左獎, 驚既事就尼喇...
因為喺D32晚 OR D33晚 (唔肯定邊晚...) 當晚我條腰右邊&背脊中間, 酸痛得好茜利, 痛到訓唔到 (我一向尾龍骨最底既位置,按下會痛...)
我冇為意, 我以為自己冇中獎, 因為我近幾日谷M得好辛苦....
所以當晚腰背酸痛, 我以為係平常既痛發作, 所以我就拿左平時用開既走珠止痛藥尼搽腰&背...

D33(19/11), 當日其中一次V V後, TISSUE 上有少少分秘, 分秘裡頭有一點淡啡分秘物
D34(20/11), 又同D33一樣, 有一次V V後, 帶有一點淡啡分秘物

平常見啡後, 我都會尼M....但今次既啡, 就只會小小既一點...我覺得有啲唔對路, 但我個肚又谷得好辛苦, 好似谷M咁...
於是D35(21/11), 就拿支紅D綠D尼玩 (我係第一次用綠D, 所以冇為意係用晨尿, 我只係用左黃昏既尿尿), 結果綠D有淺控, 紅D 有色
昨晚上尼BK睇左好多紅綠D既POST, 結果今朝11點(D36)再玩紅綠D (P.S. 今早6點都 V V過, 但太眼訓, 唔記得拿呢次尼驗....)

平常CYCLE係大約35日至38日~ 上個CYCLE可能食中藥關係, 我個CYCLE 短左, 只得29日.
今個CYCLE遲左排卵, 紅D喺8/11 (D22)深粗...D24凌晨5:00右卵巢位陰陰痛, 估計係正值排卵中
今個CYCLE只有D17(3/11) & D23(9/11) & D25(11/11) 凌晨有DODO

問題1:咁我係咪即係中獎呀??? 定係化學懷孕呢? (因為我之前都試過1次化學懷孕)
今次我係用屈記既驗孕棒, 我應該係早左驗, 支棒棒上色得好慢先見到第二條線.

問題2:我係排卵後9日或10日或11日, 搽左嗰支止痛藥,事後先知嗰支野寫住"孕婦及哺孔中婦女忌用"..........咁我用左, 而我又唔係中空寶的話, 咁我個肚會唔會有事架呢??? 有冇JM可以答到我呀?我而家好驚呀..
我唔想去睇醫生住...因為太淺色,怕去到醫生度乜都驗唔到.....希望越大, 失望越大啊....
我老公昨日出左TRIP, 要下月中先返HK, 如果我真係中獎, 我會叫老公睇下可否早一星期返尼....

我而家應該點算呀???
我不定時試左好多個CYCLE了....
唔該各位JM教教我, 感激不盡.

大宅

回覆 糖糖媽 的帖子

中啦! congratulations!

大宅

回覆 catherine8 的帖子

REALLY? THX.
不過好唔真實...我到依家仲係好有谷M FEEL, 我好辛苦.
計排卵後, 我應該係明天OR後天, 先係M到日........

而家只有擔心&驚...只有少少開心...

男爵府

糖糖媽 發表於 12-11-22 14:21
呢幾支野係今朝11點既結果...(22/11, 今日係D36)
昨日綠啲就只係 ...
中左 ^^

糖糖媽    發表於 12-11-22 17:02

珍珠宮

引用:呢幾支野係今朝11點既結果...(22/11,+今日

原帖由 糖糖媽 於 12-11-22 發表
昨日綠啲就只係 ...
中啦,用左止痛藥一次唔怕,不要太擔心

別墅

回覆 糖糖媽 的帖子

明白你現在的心情,你應該是中獎啦,

大宅

小紅梅 發表於 12-11-22 15:27
中啦,用左止痛藥一次唔怕,不要太擔心
但我搽左好多先唔痛
我今朝同c6講電話,我叫佢提早返尼,佢話睇多幾日係咪真係中左先。

大宅

回覆 米老鼠小姐 的帖子

中左,但我又驚痴唔實。又驚啲藥有影響。

禁止訪問

翡翠宮

回覆:疑似中獎(又喜又驚恐中...點算呀

恭喜恭喜上年的今日我去睇醫生證實左懷孕,預產期係今年29/7,不過bb唔肯出黎,結果要摧生,最後8/8開刀出世架,依架baby女女3個半月囉!!

翡翠宮

回覆:疑似中獎(又喜又驚恐中...點算呀

我m前3日係屋企用綠d都係淺線,其實如果唔中係一定唔會有淺架,你睇下我個陣同你都係差唔多咋!!

糖糖媽  你呢支深過我嗰支呀...我嗰支淺少少....  發表於 12-11-22 20:32

子爵府

係中左架啦 ~
我 Day 38 果日都仲係淺線咋 ~
唔駛太擔心 ~
總之綠D有線就係架啦 ~
搽左一次半次又唔駛咁驚既 ~
最重要你由依家開始唔好再搽 ~
但如果再有流啡就最好去睇醫生 ~

禁止訪問

子爵府

糖糖媽 發表於 12-11-22 14:21
昨日綠啲就只係 ...

我之前紅綠D都係勁淺色架 ~
總之有線就係中左架啦 ~

Day 35(勁勁勁淺控)

Day 36(之前果晚飲太多水,所以變到好似無色咁)

Day 37(勁勁勁淺線)

Day 38(都仲係勁勁勁淺線)

Day 38(明顯見到+)

Day 37 (上) & Day 38 (下) = 對比下都係好淺色

Day 43(終於都可以明顯睇到有線,紅D仲好深色添)

Day 45(綠D條線已經好深色啦,紅D既檢測線亦已深過條對照線啦)

大宅

回覆:疑似中獎(又喜又驚恐中...點算呀??? T.T)

中啦!恭喜你!

糖糖媽  多謝。  發表於 12-11-22 22:19

子爵府

小manman 發表於 12-11-22 18:36
我m前3日係屋企用綠d都係淺線,其實如果唔中係一定唔會有淺架,你睇下我個陣同你都係差唔多咋!!

嘩 ~ 你 M 前三日都好明顯有線喎 (仲幾深色)
我去到 Day 38 都仲係好淺色 (Day 17哈哈笑)
所以我好懷疑我今個 cycle 排左兩次卵 ~
因為我 Day 30 用 cb digital 都係話無懷孕 ~
Day 33 紅綠D都仲係完全無線 ~

大宅

carrie1314 發表於 12-11-22 17:14
有控就係中架喇, 幾淺都好. congrats!!!!!!!!!
唔怕的, 止丸葯係可以用架, 我問過我個醫生, 佢話食panadol ...

多謝你.
我嗰支止痛藥成份有"薄荷 & 樟腦", 我今朝 SEARCH 過, 係大肚婆禁忌, 所以我仲係有啲擔心.
我想等我老公返尼先, 再一齊去睇醫生 (如果無突發事...), 始終有C6陪, 會安心啲...
昨日,我支綠D淺到..我幾乎睇唔到~
係今日好似明顯少少....但仲係好淺控~

我見有D POST 既JM話, 綠D有淺控都會尼M.....尤其我呢支咁淺控.......
所以頭先落街買餸, 我買左2支CB, 打算明天後天再驗.......好過估估下...
最驚係空歡喜一場咋.因為上年,我試過化學懷孕,好失望呢..

出街見到人地既BB咁可愛, 會有種羨慕既情緒....會好自然同人地個B玩...
我兒甥仔今年1歲, 每次見到佢, 我又諗起幾時到我....
見到弟婦就尼生得, 我又諗起自己仲未有........
真係好大壓力..

我流既啡得好少咋....少到只係一點淡啡(2次), 計時間, 我估係著床血(但唔肯定係唔係, 真係太淡色...)
你當時有冇著床血架?

大宅

小manman 發表於 12-11-22 18:34
恭喜恭喜上年的今日我去睇醫生證實左懷孕,預產期係今年29/7,不過bb唔肯出黎,結果要摧生,最後8/8 ...

催生唔係即日催架?
生囡囡,可以買多啲衫裙同佢扮靚靚.
我都想先生個女,再生多個仔啊.最好係生TWINS

子爵府

糖糖媽 發表於 12-11-22 20:23
多謝你.
我嗰支止痛藥成份有"薄荷 & 樟腦", 我今朝 SEARCH 過, 係大肚婆禁忌, 所以我仲係有啲擔心.
我想等 ...

唔駛咁擔心 ~
你既綠D其實都唔算太淺色 ~
所以其實都可以好肯定係 Bingo ~

雖然話薄荷同樟腦係孕婦既禁忌 ~
但其實你又唔係連續日日用好長時間 ~
只係用左一次咁多 ~
估計應該唔會有太大影響 ~

密切留意住身體變化 ~
每隔兩三日就用紅D綠D驗下 ~
睇下紅D綠D既線有無加深 ~
有加深就代長個胎正在成長緊 ~

然後大約6-8週就可以去搵個私家醫生照下個胎 ~
除左可以睇下個胎既大小外 ~
仲可以照下閃閃(BB 心跳)~

唔好太擔心啦 ~
咁樣會影響你懷孕既心情 ~
對 BB 都唔好架 ~

放鬆心情 ~
然後你要相信 BB 一定會痴到你實一實既 ~
祝好孕 ~

大宅

Cherry0401 發表於 12-11-22 19:03
係中左架啦 ~
我 Day 38 果日都仲係淺線咋 ~
唔駛太擔心 ~

我原先都咁耐,但RESEARCH得越多,個心越係擔心.
支野有薄荷&樟腦, 我頭先同C6講完電話, 佢都俾我嚇親, 叫我唔好再用, 掉左支野去...
我SO FAR好似係用左最少1次, 最多2次(但我又唔肯定, 因為我冇記性諗唔起...)
流啡就冇再流,係個肚好唔舒服,日日都谷住谷住好辛苦.........

首頁

尾頁

跳至