跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

印姐...你好抵打!?

印印小姐黎左快7個月...剛過去的5月激到我好想炒佢。但, 我一路比機會佢...仲諗住安排自己走轉澳門, 等心情輕鬆d...比d空間大家...點知

我就快忍唔住勒 :-( :-( :-(

【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

大宅

Re: 印姐...你好抵打!?

係咪又粗心大意呀 :evil:
我幫妳手打

大宅

睛靈勳章

What's the matter with her nei? Don't angry!!!
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

別墅

別墅

激到你咁"褸", 一定好大件事啦.....

大宅

咩事幹呀
若果同個印真係唔夾, 就要[size=large], 真係無謂為左個價值三仟幾月薪既人, 令自己辛苦.
搵個新一個, 就唔好再揀妹妹仔啦, 起碼要26,27歲以上, 仲要結左婚生過bb(d仔女最好5歲以上), 佢先會感受到做媽媽既緊張, 有家累就會驚無左份工, 做事就會上心d.
唔好咁'慶'啦!

大宅

我幫妳手打!!!

Agreed !
薳然媽媽 寫道:
咩事幹呀
若果同個印真係唔夾, 就要[size=large], 真係無謂為左個價值三仟幾月薪既人, 令自己辛苦.
搵個新一個, 就唔好再揀妹妹仔啦, 起碼要26,27歲以上, 仲要結左婚生過bb(d仔女最好5歲以上), 佢先會感受到做媽媽既緊張, 有家累就會驚無左份工, 做事就會上心d.
唔好咁'慶'啦!
太陽高照出抽中, 一鳴驚人萬雲從。 太極貴人天官賜, 乙兒樂透風中馳。 多謝Joycelyn 送給太一及太乙的詩

大宅

施晴媽咪:

有時你比機會印印佢都唔會珍息的. 抄佢未嘗唔係一個辦法.

Joycelyn

男爵府

好媽媽勳章

好多謝你地幾位幫我手打
早幾日已幫晴晴報左學校會由佢2yrs收佢讀全日/半日.......萬一我唔再用工人, 就比個女返學。......
姐姐可能真係姐姐仔, 好似得23yrs...所以, 好多時要我揍多個女咁, 好攰 ......佢做野係careless................................而家咪要多d提佢囉(careless, 係咪每個工人都係咁...)........其他野, 要佢專心一意照顧好小朋友......但, 有時又會走去洗/晾衫之類...成日怕無做好會比我地鬧(但, 已同佢講左好多次都係耐唔中發生, 又怕佢聽唔明又叫翻譯講解多次)...要佢學煮的餸, 佢都肯mark低下次可以煮到。亦感覺到佢係愛錫我個女.............但係有時佢的careless又好激心...........佢而家仲未有手提, 無偷野, 無借財務公司錢 (touchwood睇唔到, 當佢無)...............

換人......激心起上黎好想咁做....但, 又好矛盾

而家, 佢比我地炳完, 比agent brief完, 似乎又改善左...我真係希望佢好好地keep住.........

多謝比我呻

男爵府

好媽媽勳章

我會記住...下次有機會請人, 我知點揀

薳然媽媽 寫道:

大宅

你有壓力,我有壓力,未解決!未解決!

大宅

版主

唔好咁低能啦

細露 寫道:
你有壓力,我有壓力,未解決!未解決!

大宅

版主

施晴媽而家冇事啦,聽多d 其他工人姐姐d 衰野.
會覺得自己個姐姐真係冇得頂呀

大宅

:tongue: :tongue: :tongue:

[quote]
yoko(蕃薯媽媽) 寫道:
唔好咁低能啦

[quote]

複式洋房

施晴媽咪:
我比你黑仔n倍:個姐姐係我放完產假一返工就話自已搞唔掂,一個bb兩個大人都要請人日間幫手,最後仲要請多一個姐姐。佢兩個都算係絕配,一個識湊但做唔到其他家務,一個做到家務但呢左五個月都湊唔掂,識湊個個見到另外個湊唔掂,時不時唔跟指示,或者當我傻講大話!
所以... 

完你個印印,
我要 我個姐姐

男爵府

好媽媽勳章

一個姐姐已經激心...仲要兩個

查實, 我唔鼓勵兩個工人向埋一齊打工...兩個會你推我推...扮野至叻...
比著我, 我會要一個揍得掂我個女的工人!!......好似我個姐姐咁, 由佢第一日黎已同佢講bb is no.1 (初時覺得好好笑架, 但, 哩個係事實, 等佢知)...成日叫佢我地返左工佢全程睇住bb的飲食, 反, 訓...點知佢仲係一日掛住要做家務。成日提都係咁, 驚我地話佢唔做家務喎 ...到上個月佢又唔小心勒, 跟手的去agent度大炳一輪...要佢全日睇住bb, 去toilet/整lunch比自己食時就放落網床, d房門要閂實, 唔可以比bb拎到細件野放入口...agent幫我勁鬧佢 仲有提佢黎都係想搵錢, 唔想傷到bb, 一世後悔......佢又好似明多d ?-( ...我地比左warning letter (中, 印對照要佢簽=====做下樣吧)...再比左個每日bb schedule (英, 印對照)...要佢等bb訓左個幾個鐘先好洗下衫/碗奶樽, 其他一況唔駛做。等我地放工返去先。(touchwood 佢上心好多)

真希望可以頂到完約...

飛飛 寫道:
施晴媽咪:
我比你黑仔n倍:個姐姐係我放完產假一返工就話自已搞唔掂,一個bb兩個大人都要請人日間幫手,最後仲要請多一個姐姐。佢兩個都算係絕配,一個識湊但做唔到其他家務,一個做到家務但呢左五個月都湊唔掂,識湊個個見到另外個湊唔掂,時不時唔跟指示,或者當我傻講大話!
所以... 

完你個印印,
我要 我個姐姐

首頁

尾頁

跳至