論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

如題

禁止訪問

侯爵府

回覆:你地會否比工人選坐邊間airline 回航?

差不多價錢,又同佢關係oK,咪比佢揀,否則會自己揀最平比佢

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你地會否比工人選坐邊間airline 回航?

唔會!除非差不多價錢!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

好工人續約? 有得傾. 但不能食人隻車.
炒嘅垃圾? of course not.

伯爵府

引用:好工人續約?+有得傾.+但不能食人隻車.+炒嘅

原帖由 lily-of-valley 於 12-11-24 發表
好工人續約? 有得傾. 但不能食人隻車.
炒嘅垃圾? of course not.
She my fd maid n recommend to me! finish contract, i m her future employer!
Maid is ok !

lily-of-valley  If maid is OK, better let her choose. Bun or Yan?  發表於 12-11-24 13:01

別墅

我上一張約工人話要轉機好辛苦同好耐先返到去, 同我講唔坐轉機嘅 AIRLINE, 最後 CHECK 到差 $800 蚊(來回), 但我都照比佢坐, 叫佢回來後做好 D.

但今次續約因為人工加到差不多 4千, 所以我今次唔會比佢坐直航, 要坐就自己補差價比我, 而且今次續約係因為搵唔到新工人先焗住同佢續約, 佢一定唔值 4千囉.

大宅

完約既我通常選早上機, 炒既就選平既.

子爵府

2018復活節勳章

我上個工人完約返印尼, 我問佢要飛邊個机場近佢,我就佢(遠d,會貴d),佢仲要求唔好太晏的机,因為佢去到机場仲要搭4個鐘車先返到屋企.

因為佢表現ok, 我咪比佢坐,最早果班,轉机中間時間最短的航班,等佢唔好三更半夜先返到屋企 ,比起果d要等大半日先轉机,前後兩日先返到屋企的机票好似都係貴几百,將心比己,佢順順利利開開心心返到屋企,我都安心.

好彩佢睇到個iternary都知我對佢好,都識得多謝我.佢返到印尼個晚仲打電話返嚟報平安.

大宅

差不多價錢,又同佢關係oK,咪比佢揀,否則會自己揀最平比佢

chunheimama  x 2  發表於 12-11-25 12:04

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

坐2個鈡之馬,選平的.

子爵府

no

男爵府

回覆:Little_cy 的帖子

唔會。僱主要俾機票,工人冇權揀。我以前個衰賓話要坐馬航,唔係就補$1600俾佢,唔俾就告我。我睬佢都傻,仲要買cebu,轉機,佢自己俾行李費!

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我有比佢選:
(1) 新年前回港,貴airline
(2) 過埋年先返, cebu。

工人選(2) !佢寧願開心與家人過年,也不介意坐cebu.

水晶宮

我以前個工人叫我揀 philippine airlines, 因為去 manila 的時間就到駁一程內陸機, 所以咁多年我都係book 呢個 airline.
新工人就仲未放假回鄉, 不過我都會揀就到內陸機的 airline 為首選.

男爵府

回覆:你地會否比工人選坐邊間airline 回航

我啱啱走果件垃圾工人,話要坐菲航$9xx,11點機, 我話cebu$736早上8點幾機,佢死都要坐菲航,叫我比$736佢,佢自己訂菲航,相差$200我都唔願比呢件垃圾,最後我比$736佢自己訂機票。

別墅

唔會.

子爵府

回覆:你地會否比工人選坐邊間airline 回航

唔會,如果佢想咪自己補差價囉!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至