親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有無人去台中包車搵呢位ROBERT 張先生? OK嗎?
http://blog.yahoo.com/_X6736AGBY4VWOSAQVKWAYUOKWQ/articles/176498

男爵府

引用:有無人去台中包車搵呢位ROBERT+張先生?+OK

原帖由 CecilyHo 於 12-11-27 發表
有無人去台中包車搵呢位ROBERT 張先生? OK嗎?
http://blog.yahoo.com/_X6736AGBY4VWOSAQVKWAYUOKWQ/article ...
我12月台中遊也book了他呀!

maggielau0705  你個旅程點呀?  發表於 13-1-4 18:23

大宅

請問用完後,服務好嗎?
Twins 媽咪

珍珠宮

好媽媽勳章

我都係訂佢地車,聖誕節用完返黎啦~~好好好滿意呀~

伯爵府

回覆 maggielau0705 的帖子

唔洗 NT$3,000

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆 annsochan 的帖子

我第一日接機,送民宿放行李再車我們到自然科學館,第2日全日台中-埔里遊-送日月潭8小時,第3日中午接去日月潭孔雀園-睇花,紙教堂送清境約5小時, 第5日清境青青草原接民宿拎行李,車我們去睇碧湖風景餐廳LUNCH,再去九二一教育園,5點半左右去到台中高鐵站. 尼日約用車5小時,全部NT11500.

珍珠宮

好媽媽勳章

有個BK介紹另一間公司報價此行程NT14000. 另外有一家就NT10500 (不包第1天接機),仲有一間報NT17000.

CecilyHo  11人  發表於 13-1-7 14:55
CecilyHo  我農曆年初一包車4天, 因為我們共11, 須要兩架車, 費用共NT28800, 應該都算平啦!  發表於 13-1-7 14:55

伯爵府

我見通常都係 NT$1000-2000 1日, 計落都幾貴, 好似妳咁5日, 要成HK$4,000

我之前未試過包車 , 我諗台中d交通可能唔方便, 所以貴d都要

maggielau0705  我係9人車,坐7人,如細車係平D架  發表於 13-1-4 23:42
maggielau0705  我問過有D 8小時/NT5000  發表於 13-1-4 23:42
maggielau0705  無一間報價係NT1000-2000/1日架  發表於 13-1-4 23:42

珊瑚宮

引用:我見通常都係+NT$1000-2000+1日,+計落都幾

原帖由 annsochan 於 13-01-04 發表
我見通常都係 NT$1000-2000 1日, 計落都幾貴, 好似妳咁5日, 要成HK$4,000
1000台幣可以包一天車,咁平?

伯爵府

回覆 annsochan 的帖子

sorry, 打錯咗, 應該係 HK$1,000

伯爵府

回覆 maggielau0705 的帖子

唔好意思, 我之前未試過包車, 如果 book 咗包車,佢係唔係到時就會喺度等我哋, 唔洗再打比個司機

珊瑚宮

引用:我見通常都係+NT$1000-2000+1日,+計落都幾

原帖由 annsochan 於 13-01-04 發表
台中市內吾需要包車,週街都系的士,但去到清境,日月潭等其他地方,最好之前找定車。(特別系超過四,五人以上),因台灣的士系四人或六人(如果有"急"就坐吾到六個人)

伯爵府

回覆 12312 的帖子

咁我兩大一細, 諗住喺台中玩完, 先至去清境, 淨係要包車一兩日

珊瑚宮

引用:回覆+12312+的帖子 咁我兩大一細,+諗住喺

原帖由 annsochan 於 13-01-05 發表

咁我兩大一細, 諗住喺台中玩完, 先至去清境, 淨係要包車一兩日 ...
你可以由台中市內去清境(送,中途不停站,約1800--2000台幣),,清境,中途玩其他景點3500台幣(包車約8小時計)

伯爵府

唔該晒

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:annsochan 的帖子

當然之前約好晒,到台灣再打電話比司機

珍珠宮

好媽媽勳章

我因為機場包接,司機寫名出口處舉牌所以我們不用打電話!

大宅

我又係兩大一細, 去五日, 問左d 包車, 若果五日都包車, 要14500台幤, 好似比較貴. 但想問若果由台中市去機場, 坐的士大約幾錢呢??

咁我可以再衡量下last 一日自己搭車.

大宅

回覆:monIII 的帖子

台中火車站到機場taxi TW500. 另有巴士TW50 半小時一班 一個鐘到機場

大宅

引用:我又係兩大一細,+去五日,+問左d+包車,+若果

原帖由 monIII 於 13-01-05 發表
我又係兩大一細, 去五日, 問左d 包車, 若果五日都包車, 要14500台幤, 好似比較貴. 但想問若果由台中市去機 ...
我在火車站附近的酒店,叫酒店call taxi ,也是500NT 。
我抄底了的call taxi 電話叫臺灣大車隊,reception話呢間大同價錢公道。

首頁

尾頁

跳至