時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

會咩? 佢地啱啱當選, 又有幾年可以玩, 依家洗咩咁早扮乖JE, 玩盡佢先, 到選前先再做返一場大龍鳳, 扮下正義之事, 咁又可以瞞天過海, 再延任.

依家成班磨拳擦掌, 等CY上立會公審佢, 到時可能會掟屎都未定, 總之要侮辱佢, 令佢難受, 打擊佢既威望, 差在未推佢去遊街示眾.

呢D咁既心態, 有5%支持率都比多左佢地啦!!!

禁止訪問

引用:會咩?+佢地啱啱當選,+又有幾年可以玩,+依家

水晶宮

heichunmum 發表於 12-11-29 01:28
咁樣做完,又有咩好處?有d人根本因為自身利益而借CY上位,總之插政府就得民望,但物極必反,市民只 ...

所以佢地愈攪愈失民心, 特別係今次特惠生果金, 又玩拉布, 之前又話非常項目先用, 結果已經變成慣技, 勞民傷財, 仲阻遲埋D老人家早D拎錢, 完全漠視民意.

男爵府

WChan 的帖子

見到班友仔就火滾。

禁止訪問

回覆:d政黨又會否檢討下

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

八萬元月薪喎!
梗係為自己多過為巿民啦

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

8萬~請佢地係就香港政策上工作,咁得閑去check人有無講大話。

正經嘢唔做~最叻做搞屎棍

:;pppp:

大宅

WChan 發表於 12-11-29 00:39
會咩? 佢地啱啱當選, 又有幾年可以玩, 依家洗咩咁早扮乖JE, 玩盡佢先, 到選前先再做返一場大龍鳳, 扮下正義 ...
曾經以為立法會係一個好似法庭甘莊嚴既地方
但現在一班議員用權力去壓制權力
用自己的自由去限制別人既自由
有權力又不尊重義務
說尊重市民又不尊重自己
開電視看報導 立法會日日好似化妝舞會甘
個個鬼5馬6
又化裝又一堆堆道具 都5知似乜
一開會就掟蕉掟屎 叫下口號被遂離場 前後不過半過鐘 每月8萬準時出糧
真係有理據既不用搞甘多小動作都可以做到野
但搞甘多野又不見得做到野
搞來搞去乜都做不到

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 WChan 於 12-11-29 發表
會咩? 佢地啱啱當選, 又有幾年可以玩, 依家洗咩咁早扮乖JE, 玩盡佢先, 到選前先再做返一場大龍鳳, 扮下正義 ...
我區是湯家禍那區~好日唔見佢落區收集民意,只係上次選舉前先可以見佢在紅綠燈位附近插flag粉飾場面,帶住攝影師笑曬口_地在做show,唔覺佢日常做過咩公績服務市民,平時只可在TV中見佢challenge某某.....challege這這......

正一有破壞無建設

大宅

其實現下重有無政黨/議員係為香港??
:;pppp:

子爵府

畀面勳章

d政棍又點會識檢討呢!喺佢地眼中,只有制衡政府和開批鬥大會,比任何民生問題來得更更更重要,呢個係佢地政治任務!

珍珠宮

引用:d政棍又點會識檢討呢!喺佢地眼中,只有制

原帖由 Carelesswhisper 於 12-11-30 發表
d政棍又點會識檢討呢!喺佢地眼中,只有制衡政府和開批鬥大會,比任何民生問題來得更更更重要,呢個係佢地 ...
係丫~有次有輛貨車+大聲公在區內擴插,其中一個議員的政網是-選佢就可"制衡保皇黨"

我頭一個念頭就是~選你去玩批鬥??

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Carelesswhisper+於+12-11-30

原帖由 ning.. 於 12-11-30 發表
係丫~有次有輛貨車+大聲公在區內擴插,其中一個議員的政網是-選佢就可"制衡保皇黨"

我頭一個念頭就 ...
有咩辦法改善班議員質素呢?靠佢地,香港死得仲快!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ning..+於+12-11-30+發表係丫

原帖由 Carelesswhisper 於 12-11-30 發表
有咩辦法改善班議員質素呢?靠佢地,香港死得仲快!
我也想知

好似家禍咁~明明見大部份街坊都直行直過,當佢透明,連單張都廢事接佢....

仲以為佢實選唔到啦~點知

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Carelesswhisper+於+12-11-30

原帖由 ning.. 於 12-11-30 發表
我也想知

好似家禍咁~明明見大部份街坊都直行直過,當佢透明,連單張都廢事接佢....

見到三傻 + 慢B都當選議員(好彩皇下無份),都覺得無天理,立圾局又烏煙瘴氣多四年,香港和市民真可憐!所以收"口靚"多都有著數,無論大佬做咩,細嘅都會撑!

珍珠宮

亳不尊重自己的身份及市民,公然在會議中"睇波"

水晶宮

ning.. 發表於 12-12-1 11:57
亳不尊重自己的身份及市民,公然在會議中"睇波"
D無賴做咩都有班所謂正義之士支持, 有咩唔敢做!!!

大宅

原帖由 WChan 於 12-11-29 發表

首頁

尾頁

跳至