2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我琴日返東區E院檢查完, 做完胎心機, 我1W重咗4LBS. BB 0增長....E生問我佢郁得好唔好, 我同佢講唔知係我少咗留意定係點, 日抖好似郁少咗D.

佢話, 還掂都足晒月(昨天38W4D), 不如催生啦.....佢又同我檢查埋子宮, 佢都話可以催生!

當時自己心好亂, 咁我問佢如果係几時, 佢話明天上午(即今日)

我話吓, 咁快!!!!我想清咗D感冒先. 佢話唔關係, 我話太突然太快了, 我問佢可唔可以遲几日, 佢又問我想几時, 我話一係下星期初....

佢話咁星期一啦, 依家約咗星期一(3/12)上午返東區E院催生!!

琴晚唔知係咪太緊張....成晚勁多帶痛的宮縮!!!!

大宅

我琴日都喺東區呀~~~ 去年我有個朋友又係產檢完即捉入產房催生!雖然真係急咗D,不過唔駛緊張,你仲有幾日作心理準備。支持你! =)

男爵府

bohenia 發表於 12-11-29 10:53
我琴日都喺東區呀~~~ 去年我有個朋友又係產檢完即捉入產房催生!雖然真係急咗D,不過唔駛緊張,你仲有幾日作 ...
你琴日係專科定D7? 我琴日係D7

如果今日要生, 我真係會超級緊張. 好彩E生比多几日我準備, 可以安排下屋企, 大仔同迎接小B D嘢.

呢几日要抖多D, 飲多D水, 快D清晒D感冒先得

唔知催生的過程係點.....

又有D後悔冇問E生, 唔催生順期自然後唔得....

今日又覺小B其實好活躍!!

THX

大宅

我琴日去咗專科照ultrasound加見醫生,下星期一下晝要去完D7再去專科。如果當日真係有野需要可隨時找我!

男爵府

bohenia 發表於 12-11-29 11:11
我琴日去咗專科照ultrasound加見醫生,下星期一下晝要去完D7再去專科。如果當日真係有野需要可隨時找我! ...
好呀, 不過希望下午小B出世了, 當日上午0730入院!!

大家努力呀^^

大宅

回覆 士丹利妻 的帖子

東區咁快比到期你催生既, 我今日WK39喇(預產期6/12),
我係QE生姑娘話下星期二都仲未有動靜,就要安排催生, 佢話我個催生期13/12.......

大宅

引用:回覆+士丹利妻+的帖子 東區咁快比到期你催

原帖由 Dkbaby11 於 12-11-29 發表
回覆 士丹利妻 的帖子

東區咁快比到期你催生既, 我今日WK39喇(預產期6/12),
我同你一樣edd 6/12, 屯門醫院仲約我3/12產檢同做胎心機,你38w 催生又真係木好快喎

男爵府

Dkbaby11 發表於 12-11-29 11:21
回覆 士丹利妻 的帖子

我咁快催生. 係因為小B唔長胎.....

3個星期前, 佢得1.9KG, 勁谷之下, 上星期我重咗6LBS, 佢只重咗200G, 呢個星期我重咗4LBS, 佢0增長!!!!

E生見唔長胎, 又問我佢郁得好唔好! 前几日我又見佢日抖好似郁少咗, 唔係好FEEL, 咁E生就叫我催生了.

我原本預產期係8/12.

我有朋友就一向佗得好好, 佢係廣華生, E生話41W未出世, 先同佢約催生. 佢預產期又係6/12喎^^

男爵府

ngdorpig 發表於 12-11-29 11:27
我同你一樣edd 6/12, 屯門醫院仲約我3/12產檢同做胎心機,你38w 催生又真係木好快喎

...

E生叫我催生, 係因為小B唔長胎. 谷極都谷唔到.

同大仔一樣.

大仔34W後完全0增長. 當時E生都話38W再係咁都要催生. 怕係胎盤老化.

不過大仔37W4D, 穿水順產咗先唔使催生.

都唔知係咪我胎盤問題!2個都係唔長胎. 呢几個月我勁食, 勁谷. 長晒落我到, 個胎就冇乜增長

不過, 咁細粒, 好易生HEEHEE

大仔出世時2.38KG, 2下出咗嚟HAHA, 托賴出嚟都易湊, 追得都几好, 依家就嚟4歲, SIZE係中大碼. 仲要唔係肥係高瘦型

大宅

引用:+本帖最後由+士丹利妻+於+12-11-29+11:35+

原帖由 士丹利妻 於 12-11-29 發表
Oic〜祝您一切順利呀!

大宅

Dkbaby11 發表於 12-11-29 11:21
回覆 士丹利妻 的帖子

我預產期都係6/12,昨天到QE檢查,醫生安排我6/12上午8時入院催生...

男爵府

ngdorpig 發表於 12-11-29 11:40
Oic〜祝您一切順利呀!
THX^^

男爵府

Karena12 發表於 12-11-29 11:41
我預產期都係6/12,昨天到QE檢查,醫生安排我6/12上午8時入院催生...
大家一起加油呀^^

大宅

回覆 Karena12 的帖子

Oh.......如果可以比我揀6/12就好喇, 一來個日係我同老公結婚3週年, 二來跟我個助產士仲未放大假..........

大宅

Dkbaby11 發表於 12-11-29 11:46

Oh.......如果可以比我揀6/12就好喇, 一來個日係我同老公結婚3週年, 二來 ...
你有固定助產士跟你?

大宅

係呀, 不過要撞正佢幫我接生既機會率只係1/8啊.........

複式洋房

回覆:士丹利妻 的帖子

我12/4 預產,12/4催生,QE...
緊張呀

複式洋房

回覆:士丹利妻 的帖子

我12/4預產,12/4 催生,QE, 緊張

珍珠宮

好媽媽勳章

祝一齊順利! 有38WK都OK呀!

我呢兩日有少少啡, 勁驚BB要出來, 因我又係BB細, 但而家36WK咋... 希望捱到開刀日啦

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至