自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

去過一定知有幾燥火,苦主一齊分享吓啦!

這團購仲賣緊,未買嘅千祈唔好上當

kawai120  ??????  發表於 12-12-4 21:20
肥妹心    發表於 12-12-4 00:30
kwuom    發表於 12-12-3 13:47
CurryCheng    發表於 12-12-3 10:50
mandychanlok    發表於 12-12-2 20:41
961123    發表於 12-11-30 16:35

侯爵府

陪月勳章

珍珠宮

details

大宅

回覆:丸媽媽 的帖子

以下是我email團購公司信內容:

該商戶營運上的嚴重失當包括:
1) 上課地點原在西九龍中心商場,但該公司指已改地點,已搬到深水埗長沙灣道xxx號A地下, 到達後發現是一間正進行裝修的店舖,學員要進入滿佈雜物的舖面直入舖尾鐵樓梯上閣樓, 該閣樓同樣是滿怖雜物,簡陋的烘焙用品放在一個臨時搭建的廚房中,電線拖板亂繞一通, 更離譜的是整個所謂廚房沒有接駁水源,環境極度惡劣。

2) 無論環境、衛生、工具及消防安全等都極差,一個拖板插超過四個不合格插蘇,當晚焗爐也 短路過多次,沒有任何消防設備,對學員安全構成嚴重威脅。

3) 團購資料內列明"小班教學,每班約10-12人",但當晚所見,學生超過十二人,當中有八個焗 爐,其中兩個壞了,電線又數次出現短路,結果學生的作品出爐時不是焦了就是未熟,只有 一個性能較好的焗爐才焗出一份略為成功的作品。 學員為排隊用焗爐浪費達一小時或以上,令在場每位學員均不滿起哄及投訴,更有學員直斥行 騙,拂袖而去。

4) 由於學員超額,設備簡陋,加上導師不尊業的教授,此團購列明兩小時教學,竟變了三個半 小時,極度浪費消費者的時間和金錢。導師更厚顏地表示不滿意可再約時間回來補課,實在 太可笑了,今次僥倖沒有意外,卻難保下次的運氣。

希望閣下儘快向本人作出交代,並退回有關費用,否則會向相關政府部門舉報,例 如消防處及食環處等。更甚會訴諸傳媒貴公司的疏忽。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

間野咁得??
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

BK Milk勳章

支持JM 做法!
認真就輸了!

大宅

回覆:my005 的帖子

昨日响fb見又有朋友中伏,真係唔可以再忍,一定要等多d人知唔好畀人扼。。。

eva1320 發表於 12-11-30 12:30

我尋日中左招, 個導師全程唔講野, 唔會教你, 係佢有佢自己整, 無講過野.
果度衛生環境真係好惡劣, 我去洗手時, 見到洗手盤有好多用完未洗既用品, 好臭.
洗完手, 唔見有任可垃圾桶, 我問個導師, 佢反一反白眼指向一道浴廉, 我拉開, 原來係一個垃圾池, 好嘔心.

好喇, 到我開始整, 個導師分蛋時, 整難左個蛋殼, 佢竟然走去另一張枱度, 執左一個之前用完既蛋殼黎分蛋,

跟住, 個導師用D灰色既厠紙(係公厠果D灰色厠紙), 抺個打蛋器, 一路抺, D厠紙一路霉, 我親見睇住D厠紙跌哂落去D蛋白度, 我同佢講D厠紙跌哂落去喇, 佢話一定要用厠紙抺, 唔係唔夠乾, 我問佢係咪應該用廚房紙?
佢指一指坐係牆邊等緊既學生, 話佢地都係咁, 我無出聲望住佢, 跟住佢走去浴廉果度, 攞左D灰色既抺手紙出黎(係公厠果D, 唔吸水, 灰灰黑黑), 好大力咁掉落枱, "拍"一聲, OK.... 我都忍, 心諗住, 學個過程, D制成品唔好要.

到開始, 佢淨係講左一句"打左佢!", 叫我打蛋白, 打打下佢一手搶左我個打蛋器, 今次我真係忍無可忍, 我問佢: 你咩事呀你?! 你都唔係教既, 係度發悔氣, 浪費我時間, 我唔整喇.
跟住我就埶野走.

佢追落黎叫我比返張單佢, 佢老細係樓下收銀, 問我咩事, 我咪話比佢知囉, 個導師態度差, 教學差到不得了, 又烏漕, 我一路講, 佢一路插咀唔比我講, 佢話上面幾個學生都無話有問題, 係你咁麻煩, 我話人地食厠紙無問題, 唔代表我可以接受, 佢當然死撐, 話無, 我同佢老細講, 佢唔係教, 無講過野, 佢話佢有喎. 期間佢係咁話比張單佢, 因為已經開始左, 我同佢講, 無話唔比張單佢, 唔知佢咁大反應做咩, 可能驚我有資料係手, 我都唔明.

個老細, 係撐佢既, 佢話教整餅係咁嫁喎, 唔會講野.
無客人同佢講過呢個唔乾淨.

OK, 既然係咁, 口同鼻拗, 比返張單個老細, 就走啦,
(其實我一早諗住走時, 無諗過要退錢呀, 嘈交呀果D)

點知我一踏出門口, 個導師就講: ......(開頭聽唔到), 成個賊咁!
我行返入去問佢講咩, 個老細話: 無野無野, 無野無野.
個導再講: 呢個有閉路電話, 無人請你入黎, 呢度唔歡迎你, 你即刻走呀!
我話: 你唔只教得差, 你人格更差. (就轉頭走了)
但個老細好奇怪喎, 佢叫我有咩同返團購果個反映喎!

kawai120  oh my goodness  發表於 12-12-4 21:24
wcpcelia    發表於 12-12-1 15:07
moyan  好恐怖呀  發表於 12-11-30 22:58

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

不如講多少少

男爵府

回覆:一肚氣 之 團購甜品班 【法式/卡通Macaron製作班】

水晶宮

咁差!

男爵府

2018復活節勳章

等待中........

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:一肚氣 之 團購甜品班 【法式/卡通Macaron製作班】

我仲諗住去學 好在我無買到

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

好恐怖呀, 邊一間, 最好開名, 唔開名都pm我, thanks

禁止訪問

引用:好恐怖呀,+邊一間,+最好開名,+唔開名都pm我

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

離哂普, 黑店

kawai120  agree  發表於 12-12-4 21:25

大宅

email發出後一星期,收到該黑店的回覆:

>Subject: Re: 鬆馳熊 - DIY法式Macaron製作班2小時
> >Thank you very much for your comment and we did not know there is such cheap customer in the world who just want to get some free stuff
> >Anyways, please return the product to us and then you get the refund!

以下是我不再客氣的回覆:

難道閣下會認為那不知所謂的製品,仍會留在家中作退款之用嗎?簡直天大笑話...廢話先真!

我實在沒太多時間和精神,與你再抖纏退款問題,唯有向各界網上友好,分享誤墮團購陷阱的遭遇,更要分享前 所未見的奸商手法,希望能盡一己綿力,避免更多人受害。

最後,祝貴公司每節課堂的學員都能平安大吉,發現被騙只好鬧爆離場(反正店主面皮厚過人字拖),千萬別燥 火動粗,免得傷心又傷身。

P.S. 相信消防處及食環處稍後會有人查訪

bkfans  佢啲英文好差, 笑到我  發表於 12-12-4 16:26
Crabtree  真係咁都得! 衰咗仲駡客人!  發表於 12-12-2 16:39
bbtammy  咩話?? 咁樣覆客都得????真係痴架喎!!   發表於 12-12-1 11:08
bearsa   咁話人既  發表於 12-11-30 16:30
bkteapot  話客CHEAP既公司我第一次見   發表於 12-11-30 16:21

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

丸媽媽 發表於 12-11-30 09:51
email發出後一星期,收到該黑店的回覆:

>Subject: Re: 鬆馳熊 - DIY法式Macaron製作班2小時

乜佢咁賤架.......

子爵府

BK Milk勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

我用google搵一搵, 知邊間了:;pppp

gogoblue  我頭先揾咗好耐都揾唔到..haha, 你一講google我都search到了.  發表於 12-11-30 10:11

大宅

PUSH PUSH
咁差!!!唱衰佢!!!

首頁
12345...14

尾頁

跳至