論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

位,

我屋企本來一路用開工人,四年多以來用過三個,最近嗰個今年六月自己走左(未夠半年),我屋企有老人家,有個5歲小朋友,其實呢幾年請工人都係為左從BB new born開始照顧佢,初初無左工人真係有啲唔慣,但因我屋企有老人亦有小孩係好難請到好的工人,呢半年找工人找得很苦,但終於在九月揀到個oversea工人嚟做又識少少廣東話,早2日agent終於打來話工人今天上飛機,我和太太都滿意個oversea工人的履歷同埋video conference表現,但可惜我老媽子經過半年無工人日子都可以照顧倒個孫女同煮飯,佢而家先話唔想要,仲有啲發爛渣,佢話自己對左啲工人四年好辛苦唔想再對,其實我都明解,但為何唔早些同我地講唔要,要到而家工人嚟到香港先話唔想要,真無奈;其實我想知如果而家外傭到港先唔要,咁係咪都係當炒咁比返所有費用,因未上去簽收、未見過工人真身。

男爵府

回覆 sam9035 的帖子

我急要工人,請pm資給我。

禁止訪問

回覆:sam9035 的帖子

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

可惜如未上機可以叫agent停止,最多蝕agent fee,上左機一到港入境你唔想要就等於即炒,補一個月代通知金加回程機票舟車費,好傷,不如試下先。

珍珠宮

大宅

昨晚去返海盈settle,要賠一個月零四日人工加機票
但個新到港工人喺隔離房喊緊,嗰吓好過意唔去
希望她在14日內可以揾到好嘅顧主

大宅

個工人好慘呀!!!

首頁

尾頁

跳至