論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日終於忍無可忍一早一家大細外出,留下姐姐在家到下午4時多才回來。

回來叫姐姐先同哥哥沖涼先,因妹妹太攰瞓著咗。

哥哥沖到尾聲忽然大喊,咁入去睇下⋯哥哥就話姐姐打佢頭姐姐即時話誤覺意打到跟住一路喊、一路又話哥哥always boxing her跟住走咗出廁所門口,我當時已即接手同哥哥著咗衫先,話遲d先講會冷親小朋友,佢係門口即時喊住話resign one month notice. 我有問哥哥有無打姐姐,哥哥話姐姐成日整到佢好痛,但我都有叫哥哥同姐姐say sorry.

完全接受唔到佢當時的態度、行為,可能佢跟本就好像之前JM所講佢跟本係駁炒(同時佢應該剛還晒agent $ )

搞點所有嘢即call papa回家,papa問佢係咪one month notice 佢話係papa即叫佢簽白紙黑字簽返比我哋,轉頭佢好惡走去papa房話要反copy,papa即話宜家同你返agent度,你去pack luggage唔駛one month la ... 佢跟本早就準備好個紅白藍+佢完本行李箱

如果各位JM要請揍小朋友,千萬不可請此人必定後悔。太多惡行不能盡錄,

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5869599

可睇番我之前的post⋯而且最近這2個月無再善不突只,只有更差、更變本加
:anger

大宅

當日係agent度你自己confirm 用$代替機票, 又係你自己本人親自寫比我們同意+簽名+手指紋, 今日打電話嚟話唔夠$買機票.... 話要我哋再比$$, 爸爸話當日已簽收/確認所有嘢..... 佢話咁我去領事館, 爸爸ok u go a head

同時今日不斷收到財務公司電話....阿姐朋友電話, 打去入境處問其實D姐姐重係HK可唔可以有咩方法等佢哋還$$, 一個二個都係咁借完財仔, 找藉口駁炒(今次佢係打我個囝)..... 入境佢哋無權唔比佢哋出境, 除非有刑事係身, 要出禁制令HK政府先有權唔比佢哋出境.

宜家D姐姐一個二個都唔係嚟做嘢....只係嚟借$$走人, 害我哋的僱住洗冤枉$/ 時間/ 精神.....又要擔心有人質在手.... 完全咩保障都無. 唉 !! 真係成日唔見$, 請個做嘢的姐姐真係咁難....

首頁

尾頁

跳至