婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公動不動就叫99幫,連阿b扭計唔食飯都叫我搵佢阿媽上來餵,要叫佢自己叫飽佢!我一定不會叫的!成日俾機會99介入我屋企,攪到我連阿b食乜野、著邊件衫都無權話事!99一入屋,就連我都攪埋,易請難送啊

複式洋房

回覆:求人就no say, 老公總是不明白

無錯,仲有99永遠覺得個孫眼中只有佢,我個囝喊,佢竟然可以講係咪太掛住嫲嫲喊呀

shandie    發表於 12-12-10 13:38

大宅

裙腳仔

伯爵府

the key problem is your c6 now. :;pppp:

慢慢來, 吾洗急, 但最緊要快.

侯爵府

引用:+本帖最後由+wingwong1102+於+12-12-9+16:3

原帖由 wingwong1102 於 12-12-09 發表

老公動不動就叫99幫,連阿b扭計唔食飯都叫我搵佢阿媽上 ...
,所以我唔會打電話比99,費事佢搵藉口上嚟我屋企,又聽佢講埋哂d無謂野,好煩。

大宅

引用:無錯,仲有99永遠覺得個孫眼中只有佢,我個

原帖由 yuyuhk 於 12-12-09 發表
無錯,仲有99永遠覺得個孫眼中只有佢,我個囝喊,佢竟然可以講係咪太掛住嫲嫲喊呀

...
妄想症

男爵府

回覆:yuyuhk 的帖子

Hahaha! Sorry, 笑咗

大宅

但C6話我唔可以乜都自己攪掂,一家人要你幫下我我幫下你,激死我了

大宅

引用:但C6話我唔可以乜都自己攪掂,一家人要你幫

原帖由 wingwong1102 於 12-12-10 發表
但C6話我唔可以乜都自己攪掂,一家人要你幫下我我幫下你,激死我了

...
問番C6,你O尿洗唔洗叫你阿媽來幫你除褲吖!?

伯爵府

做咗人爸爸都咁依賴

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

MoZhen 發表於 12-12-10 01:53
問番C6,你O尿洗唔洗叫你阿媽來幫你除褲吖!?

咁點做人老豆?唔通第時家長日叫妳62去呀?
"sorry引用錯左"

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

wingwong1102 發表於 12-12-10 01:11

...
咁點做人老豆?唔通第時家長日叫妳62去呀?

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:無錯,仲有99永遠覺得個孫眼中只有佢,我個

原帖由 yuyuhk 於 12-12-09 發表

...
short short哋… 除非係佢湊開,冇見一排就有可能啫………定係搏阿B細個未識講嘢就質佢食死貓㗎?

大宅

我好想幫阿b排嬰園,咁就不用靠99日間幫我睇住!雖然99無叫過我地自己攪掂,但如果佢咁做,我就一鑊俾佢撓起!有人質喺佢手令我很無安全感!可是老公覺得佢媽湊得好好,唔覺得99追住阿b餵飯有問題,我要靠佢所以又唔出得聲,想反枱都唔得,點好?俾99湊事事隻眼開隻眼閉?定說服老公唔好靠人?

伯爵府

wingwong1102 發表於 12-12-10 08:37
我好想幫阿b排嬰園,咁就不用靠99日間幫我睇住!雖然99無叫過我地自己攪掂,但如果佢咁做,我就一鑊俾佢撓 ...唔覺得99追住阿b餵飯有問題,我要靠佢所以又唔出得聲,想反枱都唔得,點好?俾99湊事事隻眼開隻眼閉?定說服老公唔好靠人?

剩係這一樣追住餵飯都唔得啦!!!

bb 幾大?? 識行識走都唔會細啦, 應該訓練他自己食啦, 仲餵??? 仲要追住餵???

大宅

1歲咋,行行下會間中pk

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你教育下你老公, 一家人係應該互相幫忙, 但身為父母的, 首先應該自己試咗先,所以媽媽要幫手, 第一個幫的應是爸爸, 唔係嫲嫲.

排嬰園對你而言不大可能, 因為一般要排大半年, 到時你個b都就快兩歲, 可以讀N班了. 而且改返嬰園, 你99一定認為你嫌佢湊得唔好, 分分鐘嬲咗你, 你老公又唔幫你, 你好狐獨一人去面對.

如果唔想傷和氣的, 睇黎最有可能的, 都係等bb兩歲就即刻俾佢返全日班. 捱多一年啫, 加油.

大宅

回覆 yuyuhk 的帖子

oh~你99,妄想症~~

子爵府

BK Milk勳章

複式洋房

引用:回覆+yuyuhk+的帖子 oh~你99,妄想症~~

原帖由 Him.mama 於 12-12-10 發表
回覆 yuyuhk 的帖子

oh~你99,妄想症~~
Haha...係呀。佢教我仔同人bye bye,我仔一唔肯做ee~rr~,佢就會話唔係嫲嫲同妳bye bye ar. 嫲嫲係到。
P.S.佢只係幫我隔日睇3-4個鐘。

首頁

尾頁

跳至