跳至

首頁

尾頁

大宅

妹妹11月開始終於可以準確咁話要噓噓,要距忍住去廁所先柯,又真係忍到喔!你地阿B呢?

伯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

囡B14個月大就喺戒左
出街&訓 先要著片片

大宅

回覆:jacko0112 的帖子

好叻啊!我個14個月後都好反复,有時會賴左小小先出聲

大宅

回覆:戒左片片LU

夏天试左幾次失敗左,現在冬天戒會唔會好難?

大宅

回覆:kaatt 的帖子

冬天會難D,但都要定時帶距去廁所羅

別墅

引用:妹妹11月開始終於可以準確咁話要噓噓,要距

原帖由 zjz327 於 12-12-09 發表
妹妹11月開始終於可以準確咁話要噓噓,要距忍住去廁所先柯,又真係忍到喔!你地阿B呢?

...
有人講BB最好係過咗2歲前比佢學,因為三歲前膀胱未發育好,所以我下年2歲半先比佢學

大宅

回覆:Topocara 的帖子

有關係嘎咩?我覺得距識表達就應該OK,因為唔會要距忍,出街,睡覺都會繼續同距著片,但有時反而系啊女唔中意直接柯片片度,系都要去廁所柯

男爵府

我女都係上個月戒了日片,趁天氣暖(我在澳洲)用左一個禮拜就搞掂,佢依家識自己除褲坐在鴨仔屙,仲想訓練佢自己抹尿尿,但佢肚腩大有點難度

訓覚就仲著片,出街穿學習褲,有時會話我聽要去廁所但是未穩定

別墅

回覆:zjz327 的帖子

I also regular bring her to potty every 45 minutes, but she do not voice out to vv even she is talkative. As this case, need her vv in panties and not feel well first, then she remember ?

Summer shd be more vv than winter?

Thxs

大宅

你囡囡好有耐性啊,肯坐45分鐘甘耐,唔好強迫距,如果距有不如意感受以後就唔肯座嘎la。冬天戒系會比較麻煩D嘎

別墅

點樣教佢戒片㗎?請指教!

大宅

回覆:KinkiIp 的帖子

冬天難戒,尿濕會好唔方便。但可以先嘗試每個鈡帶B去坐廁所或座便器,如果有柯就贊距,話距知柯左,等距知道便便的感受。但如果距唔肯坐千奇唔好強迫距,會有反效果。因為我個系女,開始時我有時會唔關廁所門,話比距知媽咪噓噓,之後距就知廁所系噓噓的地方,同唔抗拒坐馬桶

大宅

回覆:KinkiIp 的帖子

冬天難戒,尿濕會好唔方便。但可以先嘗試每個鈡帶B去坐廁所或座便器,如果有柯就贊距,話距知柯左,等距知道便便的感受。但如果距唔肯坐千奇唔好強迫距,會有反效果。因為我個系女,開始時我有時會唔關廁所門,話比距知媽咪噓噓,之後距就知廁所系噓噓的地方,同唔抗拒坐馬桶

別墅

係每45 mintes 𡠹她去丨次,天氣冬你地有冇同她去potty?

大宅

引用:係每45+mintes+𡠹她去丨次,天氣冬

原帖由 Elaine0312 於 12-12-31 發表
係每45 mintes 𡠹她去丨次,天氣冬你地有冇同她去potty?
有,自從戒左後,距唔肯直接系片片搞掂

別墅

How to make her to voice out to vv, must let her know feeling wet wet or no more bring her to potty? Thxs

大宅

引用:How+to+make+her+to+voice+out+to+vv,+must

原帖由 Elaine0312 於 13-01-01 發表
How to make her to voice out to vv, must let her know feeling wet wet or no more bring her to potty? ...
其實我都唔知點嘎!之前距有時會柯出左先講。我開始時同阿女講柯VV要同媽媽講,後來發覺唔係咁好,改左個方式表達,叫距急尿就同媽媽講,然後慢慢距就知急尿的感覺le

別墅

Thxs

珍珠宮

BK Milk勳章

好叻呀!我個囡要等返學老師教(學前班)

複式洋房

係唔係女仔做D誡倒呢? 我仔仔2月2歲但仲未出聲話要去PEE PEE or POO POO. POO POO有時會賴左先出聲! >_<

首頁

尾頁

跳至