單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

給男人騙了

我跟boy friend一路有計劃結婚, 直至我剛有咗, 我要求他立即跟我結婚, 他才向我坦白說還未跟老婆離婚, 但我叫他立即離婚,他又不應承, 你叫我依家點算好? :-(

別墅

Re: 給男人騙了

既然個男人呃得你 , 佢應該唔想放棄佢太太 , 你迫佢亦冇用 ! 因唔係發自佢內心去選擇 , 但你有冇問佢 ,既然佢唔離婚 , 咁bb點算 ? 佢想唔想要個bb? 假如佢唔負責任 , 你一個人有冇能力照顧到bb 呢 ? 如你有能力 , 不如自己養大佢 , 唔好靠呢個男人了 ! 呃了你咁耐 , 佢都好衰 !

民房

佢最初叫我落咗個bb, 話大家都唔駛煩, 但我年紀也不少了, 我怕第時好難再有, 所以拒絕了, 但他也沒有再廹我落, 說他一定會負責任, 會一直照顧我, 叫我不用擔心, 但他已騙了我那麼久, 我還可以再信他嗎? 我也想不靠他, 但又不想bb沒有爸爸, 很憎他, 但又離不開, 真的很煩, 一個人的時候常常想死. :-|
該用戶已被刪除

民房

我已有了兩個多月, 之前也曾落過一次, 我知湊bb會好辛苦, 但我真的不想再落了. :cry:
該用戶已被刪除

侯爵府

環保接龍勳章

給男人騙了

妳要想想,bb已有了兩個多月,妳想吾要亦是很困難,而對妳身體亦會有很大影響...
如果要生佢落黎..妳的生活是問題嗎?如果有工作會好些..,而佢話會負責任就最好...但不可100%信任....要有所保留...
而當妳想要生bb出來的話,就要預備多d錢傍身...如果有家人幫忙就更好.....
有需要時,要找社工...吾好死頂,..... :wink:
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

男爵府

畀面勳章

我係你...會落左bb..為左自己同bb自私d都會咁做.
首先因為我覺得呢個男人冇得救,佢一而再再而三咁呃你.
由你發現佢有老婆,到話離婚然後原來都未離.
直到你而家有左bb都仲唔肯離的話,你同佢根本都冇結果.
雖然落bb真係好殘忍...但如果你明知佢出左世都冇爸爸鍚,咁不如唔好要了,你自己又唔使負呢個咁重既擔..
男人..多的是,俾我係你係呢個咁既情況一定會放棄,搵過一個好的..
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請不要再為一個說謊的男人付出!!!
不要再受傷害了!!別再見他了!!
這個大話太太太重要了....他不是好人...
你跟著他只會受到更大的傷害...

大宅

你當無左個男人.....
佢咁大個大話都講得出...
佢講既野仲值得你去信? :cry:
"會負責任"....一心想負責任架就唔會叫你落...
真係真心對你既就唔會扼你離左婚....
好老實講佢點負責任?
一個爸爸既責任唔係只係比錢,
要有時間同愛心...
仲有,紙係包唔住火,
如果佢老婆有一日知道左,
對你同對個小朋友都唔好....
(SO,if我係你,我會以後都唔見佢..)

至於個BB,
如果係我.我會揀生..
因為BB係無辜....
但係你真係要唸下一個人可唔可以去照顧到佢...
經濟上同心理上得唔得?
仲有BB既心理都要照顧埋...

但係,突然間想問問,
佢結左婚,咁出世紙可唔可以寫佢名?

就算佢話會離婚都唔好再信

民房

我是一個單親媽媽,孩子8個半月了,他爸是一個已婚人,有一子一女都讀中學了從一開始我已知道的,但他說會離婚,拖拖拉拉到現在6年多了,仍沒離婚.大前年我有了BB,他叫我生,但不肯即時離婚,說是為了那兩個孩子要遲一點,終於我落了BB,做手術前我足足哭了幾晚,按著自己的肚,說了幾千次對不起,又對BB說待可以的時候BB你一定要再來媽媽處,媽媽是萬個不願意不要你的.手術清醒一點時,又再哭成淚人.真的痛苦我很,跟著的日子時常想起BB.到35歲再有BB,男人態度依舊,而我這次就決定生下BB.我是非常喜歡小孩的,真不想再經歷前一次的痛苦.看著BB一天一天長大,精靈可愛,可暫時放開一切苦惱.但我已做好心理準備,要與BB獨立生活.
近兩月男人已失蹤.我不找他了,現在正搜尋資料希望社會團體能提供協助.幫我解決現時之居住問題,待安頓以後,會找工作.雖然會吃力,但我要重掌自己的命運,不要再等下去.
當然你可能覺得我底死,自己蹤個頭埋去,也許是吧!我不是個好人,我在破壞別人的家庭,確實我會這樣想.要借口就是說男人常常給我一個似幻疑真的夢吧!
說了這麼多,是想你看一看我這個人版吧!是否要生下BB,就要看你自己的了.要生的話是需要非常大的勇氣,因為這個年代身邊確實仍有太多人指指點點,心理上要做好準備.而在實際經濟情況下亦要考慮到自已的能力,這是一場持久戰.如你幸運地有家人的幫助那會好過一點.
決定了,當遇到甚麼難關都不要後悔!
祝你快樂!!

民房

真的好多謝你們的回應.
我今天跟他吵了一餐, 我覺得真的不可以再信這個人了!
我跟他說分手, 要求他一次過給我以後的生活費, 但他叫我想清楚, 明天會再找我, 我知他只想拖延時間.
我好想落咗個bb, 我知我真的負擔不了, 無論是金錢或是心理上, 我一個人真的承受不了, 但已有了兩個多月, 我現在可以怎樣做呢?

男爵府

畀面勳章

如果你真係想落的話,兩個幾月其實仲係好早,身體上係冇問題的.
你都知佢想拖延時間呢..我覺得佢唔止想拖延時間,仲好似唔想俾你以後的生活費...
不過等佢聽日再找你,你再上黎同我地傾下點啦.
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

如果你想清楚真係要唔到個bb,你可以去診所驗..之後同醫生講唔要..佢會寫紙比你...之後去家計會,會有醫生同你檢查同埋有醫生同你傾計,,,如果真係決定唔要,佢可以幫你0係醫院排期..
呢個係我個經歷,我覺得醫院安全好多,我希望可以幫到你..同埋....祝你快樂,,,,
唔開心ge日子好快會過....祝福你,加油!

唔好再理個衰男人了...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

聽見你們的事後...我真的很很很激氣!!!
點解世上有甘多衰人!!!你地要+油呀!!!!
不過講真...希望你諗清楚...係生定唔生..
係一生嫁喇..而bb既生存機會..係你手上..
但你要真真正正甘諗清楚...你支唔支持倒..
如果你支持唔倒既..你生佢出黎..係害左佢..
一條生命係你手上...要真係諗得清清楚楚!!!!

而我..就係因為決定生我仔仔出黎而同家人反面
同老公結婚而再話離婚..想自殺..想傷害個仔...
我老公唔係我身邊..佢係美國居住...佢屋企人好唔鍾意我..
而我一個二十歲女人仔自己係香港湊大個仔...
睇人面色...無屋住...比人鬧...我有想去死...
但我撐過左呢d時候...我無後悔過生我仔仔...
我仔仔係我既生命!!!我愛佢!!!比我簡多一千次..
我都會生佢出黎!!!

不過你既情況唔同我..我下年會同仔仔一齊過美國!
能夠一家團聚!不過點都好!我點都會支持你!!
+油!唔好輸比d男人!!我地女人都係可以好堅強既!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我想講講自己既經驗…
我今年就

民房

呢個世界點解咁衰男人!
我知上天有眼, 這些賤男人一定會被天收的!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好彩你無事!加油!你要生活得比同佢一齊更加好!唔好衰俾佢同你屋企人睇!
第日識到個真正愛你既,先至生過個,雖然呢次係好可惜!但係,如果唔係咁,你可能永遠同佢拖拖拉拉!你會諗,個BB佢有份,唔想BB無爸爸,生活得唔完整,就繼續容忍個衰人,我自己之前就係咁諗!
依家可能對你自己更加好呢!

民房

發生了這麼多事之後, 我才發現我的家人及朋友都很疼錫我, 她們全都支持我, 並一路陪住我. 使我更加珍惜生命, 不會再做傻事了.

民房

我情況都同你差不多!我識佢既時候佢話同老婆感情好差!到我對佢冇戒心既時候佢就話好愛我!我今年36歲單親捱大左一個14歲既大女!以為終於搵到一個愛自己既人!上年我有左bb!佢話有冇我既出現都會同佢老婆離婚!就憑佢呢句說話!所以我其實冇諗到破壞人地既家庭!我起五月生左個bb!佢一直都同我一齊住!但冇搞到離婚!我諗住俾時間佢!唔想俾壓力佢!點知我bb岩岩滿月佢就離開我!我以為佢一直冇離婚係佢老婆唔放人!點知佢今日同我講其實唔想離婚果個係佢!我好心痛!點解會咁!係咪我太天真!我而家一個人對住個bb真係好辛苦!我訓唔到!我一個人既時候好驚!個bb又生得同佢一模一樣!我點忘記佢!我日後既生活都唔知點算!我已經喊到冇眼淚!真係好痛苦!

首頁

尾頁

跳至