母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係在職媽媽,平時多數係泵,每日埋身1至兩次,呢幾日唔知點解呀女(五個月大)完全唔肯埋身!明明肚餓,一放埋身就ling開塊面,手動轉番佢個頭番黎佢就勁喊。比樽佢就飲到啜啜聲 好灰呀!點解會咁?佢會唔會以後都唔肯再埋身架?好唔開心,好似比人飛左嘅感覺...

別墅

回覆:呀女呢幾日完全唔肯埋身,灰爆...

飲奶樽易出奶,可能BB慣咗,啜媽媽要花氣力⋯

大宅

回覆:呀女呢幾日完全唔肯埋身,灰爆...

係咪出牙,我女都試過唔肯埋身,過幾日佢又肯。

複式洋房

引用:係咪出牙,我女都試過唔肯埋身,過幾日佢又

原帖由 clemencebaby 於 12-12-11 發表
係咪出牙,我女都試過唔肯埋身,過幾日佢又肯。
出牙會唔肯埋身?都有可能,佢呢幾日成日發皮四流口水加咬手指。我今朝見佢半睡未醒,試下放佢埋身,總算「trick」到佢啜左一陣,不過比之前細力同慢左...

大宅

引用:Quote:原帖由+clemencebaby+於+12-12-11+發

原帖由 Yeshi 於 12-12-11 發表
出牙會唔肯埋身?都有可能,佢呢幾日成日發皮四流口水加咬手指。我今朝見佢半睡未醒,試下放佢埋身,總算「 ...
會架,因為出牙佢會牙肉腫痛,會短暫唔想埋身,keep住試啦。

大宅

回覆:Yeshi 的帖子

我囝剛5個月時又係咁,真係好傷心㗎。我囝而家都係愛奶樽多D,不過我而家轉咗半夜歺奶埋身餵,等佢唔清醒時咪肯啜囉。放假就多D埋身餵。努力試,又同BB玩下再食,只要唔放棄,BB會再埋身食

複式洋房

回覆:minervamama 的帖子

係呀。好hurt!! 好似比人飛咁... 唉...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊