論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請教各位媽咪,係咪大部份印姐都唔吃豬肉?咁你地點安排她們吃咩?謝謝。

大宅

agent 話宜家好似都食架, 不過有些黎到就話唔食!

男爵府

我接佢果日, AGENT當住我地面訓話, 話HK人個個都食豬架, 冇理由要就妳. 先生太太食乜妳就食乜.
咁我姐姐來左一個月左右, 佢又真係我地食豬佢又食, 完全無禁忌喎.

大宅

回覆:豬肉?

買雞、牛、魚、蝦、任何海鮮、唔食豬仲有好多野可以食,如果佢係唔食豬,做乜要迫人破戒

男爵府

瞓得好勳章

我地多數有豬肉,魚同菜,工人唔分食豬肉同魚,佢咪自己食菜,但我會買定d雞翼同蕃茄等等係屋企,佢有時見食左2日菜,佢自己就會整煎雞翼/雞翼薯仔/蕃茄蛋呢d咁lo,咁當然佢梗係整大家嘅份量啦,大家都有得食丫ma

大宅

其實係少少麻煩,但都會千就下,沒理由逼人破戒

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

買D雞亦, 丸, 肥牛, 秋刀魚, 比佢自己煮.

禁止訪問

大宅

引用:我接佢果日,+AGENT當住我地面訓話,+話HK人

原帖由 Handsomewoman 於 12-12-12 發表
我接佢果日, AGENT當住我地面訓話, 話HK人個個都食豬架, 冇理由要就妳. 先生太太食乜妳就食乜.
咁我姐姐來 ...
咁你個agent都好識做,但我問左好多間agent,她地都話唔吃豬都可以有很多野吃,無須刻意就佢,佢地自己會識做,我就係怕姐姐太單調,我抱住咁的心態,希望對人好的,人地會有心做好呢份工。

大宅

引用:我覺得唔需要刻意就姐姐,我屋企一晚四個餸

原帖由 candice0528 於 12-12-13 發表
我覺得唔需要刻意就姐姐,我屋企一晚四個餸緊有兩個餸啱佢食.
(其實姐姐負責買餸,佢都唔會咁蠢每個餸都有豬 ...
我都知,只係覺得一齊吃會開心d

大宅

引用:買D雞亦,+丸,+肥牛,+秋刀魚,+比佢自己煮.+

原帖由 lily-of-valley 於 12-12-13 發表
買D雞亦, 丸, 肥牛, 秋刀魚, 比佢自己煮.
咁一定會有野啱她吃,要分開煮,麻煩d咁

大宅

引用:我地多數有豬肉,魚同菜,工人唔分食豬肉同魚

原帖由 bb_515c 於 12-12-13 發表
我地多數有豬肉,魚同菜,工人唔分食豬肉同魚,佢咪自己食菜,但我會買定d雞翼同蕃茄等等係屋企,佢有時見食左2 ...
謝謝你的提議

大宅

引用:買雞、牛、魚、蝦、任何海鮮、唔食豬仲有好

原帖由 SweetyMuiMui 於 12-12-12 發表
買雞、牛、魚、蝦、任何海鮮、唔食豬仲有好多野可以食,如果佢係唔食豬,做乜要迫人破戒

...
Yes,會尊重人地的宗教信仰

子爵府

Umbrella12 發表於 12-12-13 00:12
其實係少少麻煩,但都會千就下,沒理由逼人破戒

首頁

尾頁

跳至