時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

近排某些人或政黨不斷攻擊CY,佢係有唔啱,但我覺得真係情有可原。身體嘅同事朋友,絶大部份都想撐CY,希望佢繼續施行有建設性嘅政策。但係心裡面支持CY嘅人,又未至於肯出來遊行(包括我自己),晌論壇上發聲,傳媒又當我哋透明。 剛才忽發奇想....

不如我哋支持CY嘅,一人寄一張香港明信片比佢,表達我哋愛香港,支持佢做特首。如果有一定數量,郵局都可以証明真正有市民支持。我唔想再比傳媒屈我哋反CY!

別墅

回覆:Lambie 的帖子

大家覺得寄片寄咭可行嗎? 或者有冇其他方法? 傳媒只會報導CY出席活動被人圍,被人噓,其實成日都係嗰班人,但竟然被報導成全城反CY。支持CY嘅,可以點表達?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:大家覺得寄片寄咭可行嗎?+或者有冇其他方法

原帖由 Lambie 於 12-12-15 發表
大家覺得寄片寄咭可行嗎? 或者有冇其他方法? 傳媒只會報導CY出席活動被人圍,被人噓,其實成日都係嗰班人, ...
唔係唔好....不過,單靠bk平臺呼籲係唔夠的,到時數量少的話,又比人借題發揮,大做文章。

隨心吧.....欣賞你,用自己的方式去支持!

大宅

I just find an email address [email protected]
about the consultation for the coming Policy policy & budget in the Hong Kong Govt website http://www.gov.hk/tc/residents/. Quite not relevant but sent a mail to express my support to the current govt.

And I find another email [email protected] when you click "About us" under the same webpage could serve the same purpose.

:-?

珍珠宮

引用:近排某些人或政黨不斷攻擊CY,佢係有唔啱,

近排某些人或政黨不斷攻擊CY,佢係有唔啱,但我覺得真係情有可原。身體嘅同事朋友,絶大部份都想撐CY,希望 ...
樓主,你真係講了我的心聲。我都想表達cy 的意願,但傳媒新聞就只會大吵大鬧。
我有想過send email 俾cy 表示支持

別墅

回覆:不如,每人寄一張香港明信片支持CY?

好! 咁我自己開始先。啱啱搵左地址,都希望大家可以支持下。寄明片可以人人睇到內容,唔怕被當成可疑信件。

香港添馬
中華人民共和國香港特別行政區
行政長官辦公室

Office of the Chief Executive
Hong Kong Special Administrative Region
People\'s Republic of China
Tamar, Hong Kong

珍珠宮

我打算叫我大囡畫一幅畫然後寄去以示支持。

別墅

引用:我打算叫我大囡畫一幅畫然後寄去以示支持。

原帖由 ngokwan 於 12-12-15 發表
我打算叫我大囡畫一幅畫然後寄去以示支持。
都好呀! 夠窩心!

伯爵府

引用:好!+咁我自己開始先。啱啱搵左地址,都希望

好! 咁我自己開始先。啱啱搵左地址,都希望大家可以支持下。寄明片可以人人睇到內容,唔怕被當成可疑信件。 ...
可以去政府網站\\傳媒網站留言作出支持

別墅

引用:Quote:原帖由+Lambie+於+12-12-15+發表好!+

原帖由 c6william 於 12-12-15 發表
可以去政府網站\傳媒網站留言作出支持
會被屈係打手、五毛

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+c6william+於+12-12-15+發表

會被屈係打手、五毛
樓主~雖然,對公開呼籲有保留,但非常欣賞你用自己的方式支持!

所以,....決定加入
(我也不會去遊行,唯有以此表示支持!)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

引用:Quote:原帖由+Lambie+於+12-12-15+發表會被

原帖由 ning.. 於 12-12-15 發表
樓主~雖然,對公開呼籲有保留,但非常欣賞你用自己的方式支持!

所以,....決定加入
嘩! 你咁快手! 我聽日先得閒出去買明信片

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+ning..+於+12-12-15+發表樓主

原帖由 Lambie 於 12-12-16 發表
嘩! 你咁快手! 我聽日先得閒出去買明信片
今晚出外晚膳,剛好酒樓附近有間書局......擇日不如撞日啦!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Lambie+於+12-12-16+發表嘩!+

原帖由 ning.. 於 12-12-16 發表
今晚出外晚膳,剛好酒樓附近有間書局......擇日不如撞日啦!
支持

別墅

今日買左明信片,係舊香港,代表我對昔日百業昌盛嘅懷念。希望CY頂得住,真係可以幫香港撥亂反正。

珍珠宮

引用:今日買左明信片,係舊香港,代表我對昔日百

原帖由 Lambie 於 12-12-16 發表
今日買左明信片,係舊香港,代表我對昔日百業昌盛嘅懷念。希望CY頂得住,真係可以幫香港撥亂反正。

...
張明信片好靚呀。

男爵府

回覆:不如,每人寄一張香港明信片支持CY

支持你

M@ggie :-D

珍珠宮

我囡囡畫的畫。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:我囡囡畫的畫。+ +

原帖由 ngokwan 於 12-12-16 發表
我囡囡畫的畫。
好有心呀!

珍珠宮

引用:我囡囡畫的畫。+ +

原帖由 ngokwan 於 12-12-16 發表
我囡囡畫的畫。

首頁

尾頁

跳至