自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 森美&小儀

Msma 寫道:
跟紅頂白,如呢d說話,出自曾志x口中,就一定無事 !

好應放過佢兩個啦!

婦女團體,請留意dx姐選舉。。曾先生d說話啦,唔係有味同歧視 都唔講架,你地唔投訴 ?拿要好似今次一樣去盡呀 下 !

Agree

大宅

唔好鬧架啦 ~~~

只不過講下, 八下姐, 唔好生氣....

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

起個標題用個「想」字都算教唆?!唔係吖嘛?
佢地係有做錯,但我唔覺會灌輸D 唔好既觀念俾年青人。
佢地確實有辱女性,但對於年青人,佢地唔係細路仔喎,
咩做得咩唔做得,會因一個DJ 講便去做?!唔好講笑喇。
佢地兩個都受到處罰喇,D 人仲想佢地點呀?
使唔使好似大陸咁遊街示眾?比多兩舊石仔你好唔好?

伯爵府

這次事件說明,媒體工作者若不注重社會公德和專業操守,只顧眼前利益,一味謀求曝光出位,將會弄巧成拙,自毀前程。

商台‘架勢堂’面向青少年聽眾,節目搞得活潑一些,本來無可厚非。可惜像‘我最想非禮的香港女藝人’選舉,實在是太低俗,為求出位罔顧公德,誤導他人走火入魔。

誰都知道,非禮是刑事罪行,無論節目主持人的主觀願望如何,這樣的題材難道可以讓年輕人隨便拿來開玩笑嗎?作為經驗豐富的主持人,難道沒想到炒作‘非禮’概念,會對青少年受眾帶來不良意識的誤導嗎?尤其對廣大女性來說,這樣的選舉不是明目張膽的性別歧視和侮辱嗎?

禁止訪問

子爵府

錯就梗架啦! 不過呢次罰得咁勁, 大家重想點??? 陳x春犯過非禮罪而家未又可以重係娛樂圈立足!!!

不過最岩聽就係好多人重係度打緊落水狗

BB頭maimimi 寫道:
正所謂一沉百踩,而家好多人重係度打緊落水狗,但人誰無錯,希望大家都可以原諒佢地!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

而家唔係話認同佢地咁講係岩
而係話佢兩個都公開左道歉
何必重要處處迫人
好似要將佢地置於死地,永不超生咁
應該得"堯"人處且"堯"人

子爵府

認同呀
appleyuen 寫道:
何必重要處處迫人
應該得"堯"人處"堯"且人

水晶宮

成件事根本就有政治陰謀成份

煲tie 比人問佢有冇去 89 民主歌星獻中華
問到口啞啞
跟住又爆出 森小呢單野
咪一於搞大佢, 等人唔記得煲tie D 野囉~~

佢地出題既 "字眼" 令人誤會, 真係有疏忽
出面D 人唔聽節目, 睇到咪瓜瓜嘈囉

唉, 快D 過左呢2個月, 等森小2個再返黎呀~~
該用戶已被刪除

男爵府

yy&bb 寫道:
[quote]
www 寫道:
這次事件說明,媒體工作者若不注重社會公德和專業操守,只顧眼前利益,一味謀求曝光出位,將會弄巧成拙,自毀前程。

商台‘架勢堂’面向青少年聽眾,節目搞得活潑一些,本來無可厚非。可惜像‘我最想非禮的香港女藝人’選舉,實在是太低俗,為求出位罔顧公德,誤導他人走火入魔。

誰都知道,非禮是刑事罪行,無論節目主持人的主觀願望如何,這樣的題材難道可以讓年輕人隨便拿來開玩笑嗎?作為經驗豐富的主持人,難道沒想到炒作‘非禮’概念,會對青少年受眾帶來不良意識的誤導嗎?尤其對廣大女性來說,這樣的選舉不是明目張膽的性別歧視和侮辱嗎?

agree!!佢地兩個今次真係玩大左, 不過對佢地兩個嚟講係一個可以幫佢地成長的機會, 仲記唔記得當年劉德華都試過係直播節目好大聲講'杏加x'.....有時人紅就會對自己有過份的自信, 但係自信有時反而令佢地做起事嚟過左火位失左分寸.....老實講如果一開始佢地已經肯用心反省事件的嚴重性, 肯第一時間公開道歉, 可能件事唔會搞到咁大.......

而家d年輕人係好易受人影響的, 傳媒工作者係有責任去利用自己的影響力去教育年輕人正確的價值觀而唔係下下嘩眾取寵...............作為父母的我們, 如果你個仔同你講佢想非禮阿邊個邊個, 你會點呢?你會唔會覺得佢係一時貪玩呢?又或者你個小朋友同你講佢好唔開心佢想跳樓, 你又會唔會以為佢係一時貪玩, 想嚇下你呢?我地作為父母的, 對子女的一言一行都要留意細味, 因為而家d細路, 真係唔同我地以前個代咁單純..........
[/quote]

王國長老

王國長老

呢件事其實唔係話好嚴重,係錯但又唔係好錯,有d人反應太激啦.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

禁止訪問

大宅

agreed
pinkyhsy 寫道:
認同呀 [quote]
appleyuen 寫道:
何必重要處處迫人
應該得"堯"人處"堯"且人
[/quote]

大宅

你講得好arm,是非分得好清楚,亦好有禮貌!

你有教養真好唔同!
麟媽媽 寫道:
起個標題用個「想」字都算教唆?!唔係吖嘛?
佢地係有做錯,但我唔覺會灌輸D 唔好既觀念俾年青人。
佢地確實有辱女性,但對於年青人,佢地唔係細路仔喎,
咩做得咩唔做得,會因一個DJ 講便去做?!唔好講笑喇。
佢地兩個都受到處罰喇,D 人仲想佢地點呀?
使唔使好似大陸咁遊街示眾?比多兩舊石仔你好唔好?
Msma

公爵府

好媽媽勳章

我唔覺得係d咩..
有時係大學某d科...
都會有關女性的題目來做論題...

男爵府

大家都是媽媽,
不如諗下如果自己個仔要升中揀學校,
而那間學校的學生、老師都唔覺這題目有問題,
我諗呢間學校都唔會有乜人揀囉。
"有關女性的題目來做論題"無錯有好多,
但題目是鼓吹非禮女性相信都無!!!
仲有唔小心錯手殺左人都是誤殺,
唔小心做錯講錯都是錯。
佢地而家是應得的。

別墅

其實... 我覺得好小事囉,根本唔需要整到咁大件事,講真,啲報級同網站成日都有啲好相似topic,好似"你最想kiss的女藝人""你最想上床的女藝人"等等,其實性質唔係又係一樣

子爵府

好媽媽勳章

其實我覺得是給某些傳媒誇大左. 件事是錯,但是人地都認左錯,亦受到處罰,但點解下下去迫人去死角la? 件事好似要發展到2位dj唔死就唔得一樣. 其實轉頭來講, 今次報導這件事的傳媒角度是不是亦有問題?

大宅

其實都乃人性,唔趕到人絕,就未夠英雄感 !

呢D事成日發生,身邊都大把架,

窮追不捨,簡直有D變態添。 口講點去饒人個個都會,仲會講得好美麗,但做呢?好難講啦。

心美小儀 希望過一排可再起啦 ! 
小天使 寫道:
其實我覺得是給某些傳媒誇大左. 件事是錯,但是人地都認左錯,亦受到處罰,但點解下下去迫人去死角la? 件事好似要發展到2位dj唔死就唔得一樣. 其實轉頭來講, 今次報導這件事的傳媒角度是不是亦有問題?
Msma

首頁

尾頁

跳至