懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇睇開余啟文醫生?

佢加o左價喎, 而家收$500, 今日去睇仲冇u/s相送tim :tongue:

洋房

Re: 有冇睇開余啟文醫生?

唔系呀?我17號睇都系收我$380,一樣有u/s相送呀!

子爵府

畀面勳章

將軍澳仁安診所都係收380

複式洋房

我尋日去佢收我$500診金喎?!

大宅

i see Dr Yu , Shatin shop.
last time , he charge me below HKD400 with photo wor.
i have new apportment on July , HKD500 ?? too expensive la !!

公爵府

你o係邊間診所睇架? 我啱啱個sat o係TKO睇都係收$380 ja wor! 同埋會唔會你有做某d special test 呀?
hipofant 寫道:
我尋日去佢收我$500診金喎?!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我都是在2間診所覆診,但佢地個價就不一樣,起碼差了 $ 50 的 !

tst - 翹康 $ 430 包vitamins
tko - 仁安分科 - $ 380 - 390 包vitamins

但以上是我之前 5 月之價錢,7月頭會再到 tst 梁國 Ling 覆診之前再告知 !

大宅

冇奶油格 ?-( 咁你睇開係咪都係$380架, 我今個星期五都去睇喎, 唔會加$掛
3.315kg

大宅

我7月4日在TKO 診所同余醫生有APPOINTMENT, 上次6月頭看完, 付款時姑娘也和我說下次要多收$100 作為新的 U/S 機費用, 但有BK MAMI 說還在收舊價, 會唔會余醫生是分新舊客來收費 ? 如果$500一次, 真的加得好貴呢.

民房

另想問, 余醫生有冇得錄影呢?
世事豈能盡如人意, 但求無愧於心......

民房

我想去沙田仁安生. 請問搵余啟文開刀生,連麻醉費. 大概幾多錢?

大宅

余醫生係分新舊patient價錢o架~~ 我之前打過電話去問價。
你之前睇開就收舊價, 新register就收新價, 會貴d。
連帶手術及接生費都係有新舊價分別喎

大宅

我7月和8月在TKO 診所睇余醫生, 收$400診金, 付款時姑娘冇說下次要多收$100 作為新的 U/S 機費用wo!

我記得6月第1次睇診金好似收$380, 可能7月開始加價 ?-(
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

民房

余醫生現在收費仍是HK$400 per visit. For Caesarean / natural delivery, both are also HK$10,000.
他在10月23日替我開刀, 我想講給大家知余醫生是物超所值的!!! 開刀後我一D都唔痛,隔離床太太告訴我余醫生是仁安醫院的主管,但不論診金或手術費或自然婚娩都比同行的婦產科醫生要便宜許多。
我很滿意這位醫生, 如果我再生,一定找他。
I would also recomend Dr. Yu to all my mother friends !!!

大宅

Junehoty,

請問仁安醫院的情況點樣? 我都諗緊搵余醫生接生, 但好驚到時冇床位 :-(

大宅

11月1日余醫生幫我自然婚娩, 我第一胎是在政府生, 今次在私家醫院, 雖然各樣也要比$, 但我覺得最超值, 是給余醫生的費用, 他很專業, 係一位好好的醫生,
雖然我冇打算再有第三胎, 但如果有, 我也一定會再找他.

大宅

sayuri ,

應該唔會冇床位既, 我11月頭生, 那裹的ee 和我傾計說, 很多人也去浸會生, 因地點位置好, 仁安冇咁就腳, 所以冇咁full, 但我早幾日去生, 4人房冇位, 姑娘會自動幫你upgrade 去2人房, 不加費的. 不過我從來冇唸過會冇床位呢個問題.

大宅

connie04,

乜仁安咁好ge, 4人房冇位, 姑娘會自動幫你upgrade 去2人房, 不加費, 我去法國問過, 大房冇位要加$上貴d既房

請問你介唔介意話比我聽你total洗了幾多$? 在仁安住左幾多晚?余醫生是否收1萬? 睇呢去仁安好過法國

大宅

醒目開學勳章

又幾好喎, 我都打算去仁安生, 又係睇開余醫生, 都好放心.

男爵府

我由懷孕15週開始就搵dr yu做產檢,佢係個好專業、細心、有耐性、而且態度友善嘅醫生。喺懷孕期間唔同階段都遇到唔同嘅問題,令我對胎兒有好多疑問同憂慮,但每次聽完佢嘅講解就會安心哂﹗如果唔係38週喺WH check到胎位有變唔可以順產,而且情況特殊要留醫直到開刀嗰日,我都會去仁安搵dr yu接生﹗

假如我會生第2胎,都會搵返dr yu做產檢

首頁

尾頁

跳至