自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

幫幫我...

想問下煲乾水既水煲仲可唔可以用呢??頭先一個不留神,唔記得煲梗水,煲左3個幾鐘 :cry: 好彩無爆炸咋...唔係真係唔知點算喇~.....唔該哂大家

子爵府

畀面勳章

Re: 幫幫我...

你個煲煲咗幾個鐘頭己經黑晒喇~你試吓用潔而亮特強去污液用百潔布刷的漬,再用檸檬切開用熱水浸,如果沒有效就見意你買個有聲響嘅BB煲喇!

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

下次小心D

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

買過個電熱水煲啦,好危險架
我以前都試過,連氐都穿埋
BB煲都試過,都係聽唔到

大宅

不如買個有聲響嘅BB煲喇會安全d

珍珠宮

畀面勳章

不如買過個新既啦,因為煲黑左既煲有陣味架 最好有bb聲提自己啦

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Use electric kettle lar.....v quick......and will stop automatically, use 電熱水煲 is not too recommended unless you are using the one with adjustable temp. (reboil water is not healthy).....

:wink:
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

首頁

尾頁

跳至