網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

0岩0岩同集運吹開水,京廣1月1號大加價,但實質加幾多未知,佢靜係話加好多
佢話未訂到個價,話睇下傾唔傾到加少d
京廣重話加左就90%可以今發明至wor:;pppp:
如果真係京廣加得緊要,都係轉圓通

更新.....
最新知道係20+6
附加費無加度,但擴大范圍,包括商場,商舖
(詳細問返自己用開既集運)
我用開果個都加左圓通同優速俾人揀
有興趣用我間集運就下面條link,佢新年都唔返鄉下收貨,
收咁多風都係佢自己話我知,幫佢賣下小小廣告

http://shop72874040.taobao.com/shop/view_shop.htm?spm=937.1000770.1000417.3.agBT0u&user_number_id=895307334&tracelog=wdpda_jrdp&wwnick
Sherman

侯爵府

咁恐怖..
我有堆左好多貨, 要快啲送香港先得啦!

公爵府

加 90% 咪即係順豐價

shermanchiang  唔係加90%,係加完佢90%可以今發明至  發表於 12-12-25 19:53

大宅

畀面勳章

Oh on

侯爵府

唔係加90%,係加完佢90%可以今發明至

哦哦! 咁樣無咁恐怖..

伯爵府

畀面勳章

回覆:收到風京廣1月1號大加價

咁我要考慮自取了

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我中意京廣多過圓通

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

京廣派住宅附加費25, 已經係咁多快遞裏最貴的了。
咁都重話要加!?
咁即係以後焗住要用圓通了。。。

難得送我這區的京廣哥哥好好人,我會唔捨得佢。。。

大宅

EMS 2KG 以上要比附加費,好多人轉咗用佢,佢重唔坐地起價咩,佢一加,其它都會跟住加,,反正人民幣都咁高兌換率,為有淘小啲,用順豐直送香港重好~
孩子是未來的寶貝,母親是幸福的大地,是太陽,
照耀着我們的未來.

大宅

咁我咪要轉埋集運用開吾想轉,希望吾好加太多

大宅

咁我要快d 集落黎先啦
是你的就是你的,強求不得~一切已有定數~

男爵府

引用:0岩0岩同集運吹開水,京廣1月1號大加價,但實

原帖由 shermanchiang 於 12-12-25 發表
0岩0岩同集運吹開水,京廣1月1號大加價,但實質加幾多未知,佢靜係話加好多
佢話未訂到個價,話睇下傾唔傾到加 ...
咁閉!我呢幾日陸續訂了很多貨送左去集運度!睇怕淘埋今日運左過來先啦

禁止訪問

男爵府

以家京廣爆左,我拍左京廣,最後佢都係我發圓通
早知用順風好過,我以家d貨係香港,但佢就遲遲都未派
以後死都唔會用圓通

子爵府

pikpikpik1 發表於 12-12-26 09:44
轉左咪又係京廣, 圓通, ems, 中速. 仲有得簡咩?

我所用浙江的集運所用的快遞都唔係以上那幾間啊!

大宅

引用:Quote:姆名+發表於+12-12-25+23:00+咁我咪

原帖由 pikpikpik1 於 12-12-26 發表
我個集運無圓通

子爵府

培根 發表於 12-12-26 10:59
...以後死都唔會用圓通

十隻手指都尚且有長短啦,係咪唔應該一竹篙打晒一船人呢?我睇係視乎個別派件員的而已,就好似另外一個post就有JM表揚以下的圓通派件員,聽落好似好到冇朋友的啊!唔知這JM的經驗可會令你加番少少分比圓通呢?

話說我d貨23號到齊集運後比埋錢,之後同賣家講叫佢即日出貨,佢亦一口答應!到左琴朝我check返物流時已見d貨一早8點幾已入港,但心知就算d貨到港亦未必能即日收倒(因見倒好多jm都咁講),咁我咪出左街囉!點知夜晚7點幾收倒圓通哥哥既來電,佢問我夜晚21-23收貨有無人在家,我當時仲答佢約10點倒,佢收線前仲提我早左返可以打返比佢!點知當我食飽飽拎個電話出嚟一睇,原來圓通個哥哥打左成3次嚟,於是我即刻call back返佢,但已經太遲喇,佢地已經開左車走左了,臨收線時我再問佢25號係咪無人送貨,如我所料佢都話係,最快都要26號先會再派,佢仲好好咁再問我果咩時間方便
,但我答佢唔倒於是佢話到果日早再打比我,喺隔收線果刻我講左句,其實我已經喺途中返緊屋企架喇,因我真係好想收倒件貨!個哥哥聽完係咁講唔好意思,話26號一定比倒我,咁我都知呢件事上佢已經做得好好,收唔倒係我自己問題!

點知掛線後唔夠2分鐘個哥哥打返比我,問我介唔介意等到佢11點零,因為佢要返葵芳公司交低架車後再揸返自己架車嚟比貨我果刻我以為自己聽錯,我同佢講咁樣真係唔好意思(因琴晚係平安夜,佢地已經收得夜但佢仲話唔介意送返嚟沙田比我)但我個心又確實勁想收倒件貨,個哥哥話佢到左再打比我,而我亦同佢講話我落樓等佢唔洗佢再搬上樓!到夜晚11點半倒個哥哥打嚟喇,佢話佢喺石門開緊車就快到,仲話到左樓下再電我,咁我收線後無再望過時間,因為要執屋企野,點知執執下突然有人拍門原來個哥哥自己拎埋上嚟,我係咁同佢講唔好意思同唔該佢,仲叫埋阿囡一齊講,點解呢個哥哥可以好人到咁

男爵府

引用:Quote:培根+發表於+12-12-26+10:59++...以

原帖由 麥豬豬 於 12-12-26 發表
十隻手指都尚且有長短啦,係咪唔應該一竹篙打晒一船人呢?我睇係視乎個別派件員的而已,就好似另外一個post ...
其實我知道自己係一個心急的人,所以我集運先會用京廣,因為次次都係第二日即收貨,我唔會同唔想用圓通係因為收貨度我估計唔到佢係幾時先送貨黎,我知道快遞員的工作好辛苦,所以我都只係話唔再用呢間公司,無什麼指責快遞員工作效率的意思

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

京廣依家好似獨市咁.. 唔憂無得做.. EMS又肯重, 彪記依家又立立亂.. 我啱啱轉用果間直情話停發彪記直到另行通知..

佢真係唔怕無得做.. 附加費25人仔都大把人搵佢.. 佢怕咩..... 只係我地用家怕貴咋嘛.... 人仔又加集運又加.. 越黎越唔捨得淘

子爵府

pikpikpik1 發表於 12-12-26 09:44

其實仲有得揀的啊,我用開的佛山集運就有向我提供除EMS、彪記、和京廣之外的另外選擇啊:

hklifework:售后跟踪(2012-11-26 12:52:45):

親子上面有講近排EMS、彪記、和京廣都好亂,如需要可以轉其他公司

hklifework:售后跟踪(2012-11-26 12:52:51):

你的收貨地址是哪裡?

XXXXXX(2012-11-26 12:55:33):

香港島柴灣區

hklifework:售后跟踪
(2012-11-26 12:57:18):

可以轉,不用附加費

XXXXXX(2012-11-26 12:57:49):

哪間快遞?

hklifework:售后跟踪(2012-11-26 12:58:52):

廣州的速遞

XXXXXX(2012-11-26 13:21:38):

请问这速递会送上楼的吗?我哪里是公共屋邨,楼下可停车的,因知道有些速递会要求收件者到楼下亲自取货的,这间可会这样的吗?

hklifework:售后跟踪(2012-11-26 13:22:21):

一時時,有時會上樓有時唔會

hklifework:售后跟踪(2012-11-26 13:22:50):

或者你可直接打個電話27079431問下香港公司個邊

首頁

尾頁

跳至