使用意見

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

可否快點開個駕駛版,
讓其他爸爸交流 post 可以正常地浮番出黎...

大宅

十卜!而且也有不少媽媽講車,獨立起一版確實有需要。
BELIEVE!

超級版主

超級版主

A346 發表於 12-12-27 11:28
可否快點開個駕駛版,
讓其他爸爸交流 post 可以正常地浮番出黎...

早前我已在版主例會中提出,經商議後,已遭否決,原因是爸爸專區,帖量(包括:

新帖及回應)不算太多,以現時為例,今日的回應主題只有13個,昨天有12個,

前天有7個(其中2個是新帖),3天前有4個,第二頁已能顯示6天前的帖,

如果再抽起汽車話題,恐怕到時爸爸專區的帖流量更少

侯爵府

畀面勳章

bktcc 發表於 12-12-27 14:08
早前我已在版主例會中提出,經商議後,已遭否決,原因是爸爸專區,帖量(包括:

新帖及回應)不算太多, ...

唉… 根本就係惡性循環,
唔開車版 > 唯有繼續爸爸專區講車 > 非車 post 快速消失 > 冇人願意再討論非車話題 > 變成純車版...

其實帖流量係咪咁重要呢?
當某一類特定話題攻佔某版時就應該抽出,
而且如樓上所言不少媽媽都係駕駛人仕或家庭中有車(但老公唔上BK),
咁佢地過黎講車同「爸爸」有何關係呢?

男爵府

A346 發表於 12-12-27 17:10
唔開車版 > 唯有繼續爸爸專區講車 > 非車 post 快速消失 > 冇人願意再討論非車話 ...

SUPPORT!!!

超級版主

超級版主

唔開車版 > 唯有繼續爸爸專區講車 > 非車 post 快速消失 > 冇人願意再討論非車話 ...
我都做左5年爸爸專區版主,當初真係好靜,連講車都唔多,間中見到有人講釣魚,打golf,
但都唔長久,keep唔到落去,跟住就開始慢慢起變化,多左人講車,可能daddy媽咪
有左小朋友,都想換車,就漸漸多人問答,到依家能夠keep住一班會員吹水傾計,
我好開心,覺得有番d朝氣,唔會好似以前死沉沉,其實爸爸專區,講乜都得,好似早前有人
講長跑,我都幫手highlight左標題,等多d人注意到,依家都傾得好好,仲keep到,
唔會沉

超級版主

超級版主

其實我都好想知支持的會員朋友,如果真係有車版,你地會係爸爸專區講咩話題?

因為依家已經拆左好多版出去,好像:手機,電腦,攝影,家電裝修,投資理財,
樓市,旅遊,讀書,我諗到係無運動版

侯爵府

畀面勳章

bktcc 發表於 12-12-27 17:31
其實我都好想知支持的會員朋友,如果真係有車版,你地會係爸爸專區講咩話題?

因為依家已經拆左好多版出去 ...

如果好多人不斷咁討論運動的話都支持運動版,
問題在於有幾多人有興趣...

我覺得爸爸版當然主要係爸爸間的交流(別於有專區的話題),
特別係當爸爸的經驗經曆、如何應對太太/外母問題等等,
可能BK真係較少爸爸而且男人唔多願講心事,
所以爸爸版較靜其實可以接受,
但有話題就一矢中的唔使係大堆車之間慢慢搵...

超級版主

超級版主

A346 發表於 12-12-27 18:30
如果好多人不斷咁討論運動的話都支持運動版,
問題在於有幾多人有興趣...
的確係少人對運動有興趣,唔好講落場踢波,講波經都少,講長跑,
都係因為有馬拉松比賽,先至比較hit,所以話題好狹窄,紅酒
都見有人講過下,始終都係講車,先至凝聚到一班daddy

其實你唔使點搵,計埋講車,你隔日上爸爸專區,應該唔使睇超過2頁,
已經可以睇完之前無睇既帖

首頁

尾頁

跳至