興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

cc0524 發表於 13-7-26 09:50
原來係咁架, 真係唔知添.....
又係, 點解要用到咁高科技???
你老公有幾多兄弟姐妹??

因為要威囉 我99成日都請好多來來屋企食飯架 不過係叫62煮mouth:mouth:" /> 同埋佢有個有錢朋友 佢成日想裝修到好似人地屋企咁 d野同電器 都係有錢朋友帶佢買既

我老公屋企得佢一個仔咋 所以好似大少爺咁 係屋企乜都唔做既 係我屋企我叫佢做咪唔like囉:;pppp:

侯爵府

cc0524 發表於 13-7-26 09:55
係呢, 你家姐最近身體點呀???
佢最近ok呀

我有無同你地講 我家姐原來唔係得左最惡毒嗰隻癌呢? 上2個月左右 醫院打俾佢叫佢返去見醫生 佢驚到咩咁2晚瞓唔到 去見醫生時話咩而家有新野測試到我家姐唔係得嗰隻癌 後來報紙都有賣 屯門有一批病人都係咁 懷疑有醫生想從中取利 我家姐無啦啦打左9針標靶 真係衰

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

TangTang 發表於 13-7-26 09:26
你同你媽好好傾下囉 叫佢乖d啦

佢一路答我是......唔去, 唔鐘意, 無得傾, 唔使講啦, 唔食藥呀, 我一路都無事, 唔怕.......,
以上就是佢回答我的話啦!

前日下午就是我的勁火C, 因叫佢覆診, 佢C都唔去,
佢認為, 去就會迫佢住院, 抽血, 照X光.................

因佢去過2次, 2次都要佢住院, 又因等幾個鐘, 所以佢覺得一定係咁樣, 就C都唔肯去,
我同佢就是這樣, 炒佢大交, 炒左好耐, 連隔離左右都聽到,
佢都唔肯, 之後我唔再講野啦, 我即執野走回老公家, 無眼睇佢呀,
佢最後才話免強去.....................

佢一話去, 我就唔再執野走, 之後一路我都唔敢再講呢件事, 怕佢再反口,
好啦,到了昨午, 佢早了一個鍾頭話出門口, 我話未夠中呀, 等多半個中才出門口啦,
(我心想免你坐得耐, 腰不舒啦),
佢又話煩呀, 唉.......算吧, 做好人真的好辛苦! 但好彩總算順利!

佢又同e生講唔要藥呀, 唔來覆診呀, e生話下月要照肺, 佢又話唔照呀, 唉....我暈!

翡翠宮

TangTang 發表於 13-7-26 09:30

我呢邊在九龍! 做咩比個大肚婆我呀!

翡翠宮

sharonchoi 發表於 13-7-26 09:39
簡体字,有興趣可以慢慢睇

http://blog.sina.cn/dpool/blog/v4new/article.php?nid=5972d88a0102fov7&wm=4 ...

hi 佢唔到呀

TangTang  我hi到  發表於 13-7-26 10:36

侯爵府

MM2005 發表於 13-7-26 10:25
佢一路答我是......唔去, 唔鐘意, 無得傾, 唔使講啦, 唔食藥呀, 我一路都無事, 唔怕.......,
以上就是佢回 ...
個個老人家都好似細路咁 要氹架 我難保自己老左都係咁 佢地又成日覺得自己可以頂得住 又怕住院之後唔出得來 咪抗拒囉 你媽有無d朋友仔呀 請佢地幫手氹下你媽啦 佢地有時聽外人都唔聽仔女講的

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:傾下計. 做個 Friend ~ 特別版 Part 8

MM ,開了新part 繼續啦

翡翠宮

cc0524 發表於 13-7-26 09:48
今朝好大雨, 我半截濕晒.....

咁Q勁大雨, 要做雨褸怪客啦

TangTang  我好耐無著過雨褸 唔知質左去邊  發表於 13-7-26 10:33

侯爵府

MM2005 發表於 13-7-26 10:29
我呢邊在九龍! 做咩比個大肚婆我呀!
你搬左你你娘度住呀?

阿雪雪話佢唔食得你post出來的生冷野 我咪諗會唔會係( . )咁呢

翡翠宮

cc0524 發表於 13-7-26 09:57
mm,
你而家無返工呀??

無得撈呀 我娘咁既反應, 我好難放鬆

TangTang  原來你無做野喇 同我一樣囉  發表於 13-7-26 10:37

洋房

回覆:傾下計. 做個 Friend ~ 特別版 Part 8

:D

複式洋房

回覆:多利是 的帖子

咁正

首頁

尾頁

跳至